Daytrip

De uitslaap Reward laat nog even op zich wachten, komt goed uit want we gaan vroeg op pad. De Jeep wordt voorgereden en zo zijn we rong half 9 onderweg voor onze daytrip. De eerste stop is de Hooverdam. Dit machte bouwwerk blijft indrukwekkend. Na de auto check en de vraag “Any firearms with you” negatief te hebben beantwoord mogen we door. We parkeren de auto aan in Arizona en lopen terug naar de Nevada. Vele foto’s later rijden we terug en doen we de beklimming van de Memorial Bridge en bekijken we de dam van 260 meter hoogte, schitterend.

Dan is het de beurt aan Nelson Ghost Town. En om een lang verhaal kort te maken, de navigatie of navigator hadden wat moeite met dit adres. We rijden uiteindelijk vele Miles teveel, lunchen bij Denny’s in het gehucht Searchlight, rijden 10 Miles over een grindzandweg die niet op Google maps bestaat maar wel het onderste uit de kan vergt van onze Jeep waar we de Sand, Mud en Rock stand een erg fijne optie vinden!

Dit hachelijke avontuur loopt gelukkig goed af en uiteindelijk zijn we rond 3 uur op de plaats van bestemming, Nelson Ghosttown. En blij dat we waren dat we het toch niet hebben opgegeven, want het is er ge-wel-dig. Een omgeving waar vele fotoshoots en films werden en worden opgenomen. Hier worden we weer vrolijk van, rond banjeren tussen de vele fotogenieke ouwe meuk, supergaaf. Het is bloedheet en de temperatuur tikt met gemak de 3 digits aan, 106 Fahrenheit.

Na ons geheugen en dat van de camera’s te hebben volgeschoten met fantastische beelden doen we een verkoelend drankje in de “shop” en verlaten we deze prachtige locatie.

Op naar Downtown Vegas. Op de I-15 omzeilen we in een split-second de piepend bandjes voor ons waar 2 auto’s bovenop elkaar knallen en kunnen wij gelukkig schadevrij parkeren bij de Freemont Experience, pfff wat een mazzel.

We lopen in het licht nog de Fremont Street heen en weer voordat we bij Rock Pizza aanschuiven. Na dit Pizza geweld is het donker en wordt de Greenday Fremont Experience gestart, Rock muziek met alle toeters en bellen maar vooral ook veel lichtjes, heel veel lichtjes!

De weg terug slalommen we door de Elvissen, Marylins, Pikachu’s en vieze Freddy’s naar onze auto, het is en blijft een leuk “gekkenhuis” om alweer weer een geslaagde dag af te sluiten.

2 thoughts on “Daytrip

Plaats een reactie