Final Days

24 September 2018, Malls en Factory

De laatste dag stond de Boeing fabriek gepland. Maar die hebben we 3 weken geleden al bezocht. Nog een dagje Seattle valt af, er is niet echt iets wat we gemist hebben om alsnog te bekijken. Mt. Rainier is echt te ver om even heen en weer te rijden, voor een Reflection Lake foto.

En dan blijft er dus shoppen over. Voor de aller aller laatste keer, misschien valt er nog iets leuk te scoren. We beginnen bij de Outlets Collection Mall in Auburn, Washington. Als ware shopping experts zijn we in 2 uurtjes klaar, en gaan er toch wat tasjes mee.

Op naar de volgende gewone Mall in Tacoma. Deze wordt niet voor niks gekozen, er zit een CheeseCake Factory. Als we de Nordstorm hebben gehad, checken we de Apple Watch 4, maar is ook hier weer uitverkocht. Dan is het tijd voor de laatste kans om een echte CheeseCake naar binnen te werken deze vakantie, want werken is dat zeker. En die kans grijpen we met beide handen aan, hij was weer heerlijk. Moe maar voldaan vinden we ook nog

wat laatste koopjes in de Mall voordat we het shoppen achter ons laten.

De terugweg proberen we nog om de top van Mt. Rainier op de gevoelig plaat vast te leggen, hij blijft ons vandaag maar aanstaren vanuit alle Shopping Malls rangen en standen. Tijdens deze zoektocht maken we meteen de tank wat leger, en houden we de sport er in om hem morgen zo leeg mogelijk terug te brengen, want het lampje brand nog steeds niet. We vinden een plekje bij de Chief Leschi School in Puyallup, en hebben zo toch de niet te missen top van Mt. Rainier op de gevoelige plaat.

Ons laatste avondmaal doen we bij Applebee’s, en de rest van de avond is voor de koffers, tv en internet.

25/26 September 2018, De terugreis

En daar is ie dan, de echte laatste dag is aangebroken. Ietsje eerder dan gepland want om 06.00 uur zijn we alweer klaar wakker. Aangezien de naam perikelen op de heenweg gaan we op tijd naar het vliegveld, een beetje extra speling is wel verstandig denken we. We maken dan ook gewoon om 09.00 uur onze laatste wafel van deze vakantie en rijden om half 10 richting het vliegveld.

Het is een half uurtje rijden, want we mijden de drukke I5 en rijden relaxed binnendoor. Het benzinelampje gaat inderdaad branden, dus wederom goed gegokt. De Expedition leveren we leeg in en ons bonnetje staat keurig op nul.

Dan met de Alamo bus naar het vliegveld, waar het probleem al weer opduikt bij het inchecken via de aangewezen zuil. En dus worden we doorgestuurd naar de rij voor special assistance. En de assistentie is zeker weer speciaal want er komen weer supervisors en managers bij, na veel gebel krijgen we dan eindelijk weer 4 instapkaarten krijgen en zijn we alweer een uur verder.

De douane perikelen gaan redelijk snel en moet alleen senior zijn schoenen uit doen, want die is van onze reservering geschrapt en heeft geen TSA Pre stempeltje.

We nemen het treintje naar station S en zitten we dan toch pas om 12.00 uur aan een bakkie bij Peets Café. Over 40 minuutjes begint het inchecken alweer, en heeft het vroege ritje geholpen. We laten het thuisfront weten dat we er echt aankomen als er geen gekke dingen meer gebeuren.

En om het ons toch weer spannend te maken, wordt ik er deze keer uitgepikt tijdens het boarden, er is nu weer iets met mijn ticket. Na wederom heel wat ge-computer sluit ik na 10 minuten aan in de slurf en zitten er toch 2 Theo’s in het vliegtuig, goed gedaan Delta……..

De vlucht duurt 9 uur en 5 minuten, we kunnen kiezen uit Pasta of Pasta want de Chicken is op als ze bij onze rij 42 zijn. De iPads, iPhone’s en het onboard entertainment zorgen voor het vermaak, want echt slapen lukt gewoon niet.

Op Schiphol gaat alles supersnel en zijn we door het tijdsverschil 24 uur na ons vertrek thuis. Dit was weer een geweldige trip, allemaal bedankt voor het meelezen, de reactie op alle mediakanalen, maar vooral mijn ouders bedankt voor de gezelligheid en doorzettingsvermogen, de medaille komt eraan……..

9 thoughts on “Final Days

  1. Ongelofelijk wat een gedoe iedere keer met jullie en de twee Theo’s maar gelukkig zijn jullie weer op nl bodem. Prachtige reis weer, echt geweldig om te lezen. Wij zijn hier ook aan onze laatste dag bezig en vliegen morgen weer naar Amsterdam. Ook heel erg mooi gehad, dit keer alleen geen natuurparken, wel veel malls en zon:-)

  2. Gave trip weer, gelukkig staat er een al weken door mij in de gaten gehouden X te wachten op 1 van de Theo’s😂
    Welkom terug en wij hebben weer door jullie leuke ideen voor onze trip v volgend jaar👍

  3. Welkom thuis… helaas… het is om gevlogen. Ik ga je leuke verhalen enorm missen.
    En nogmaals petje af voor je ouders… want reizen is af en toe ook afzien en dan doen ze toch allemaal maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s