Mt. Rainier

De sneak peak van gisteren bij de regenachtige hike van Grove of the Patriarchs heeft veel indruk gemaakt, dus we zijn benieuwd vandaag. Na een ontbijtje in het knusse lunchroompje van onze Packwood Lodge zijn we om 9 uur onderweg. Vlak na de entree Ohanapecosh van Mt. Rainier beginnen we aan de Stevens Canyon Road. En dan begint het grote genieten, we zouden wel om de 10 meter willen stoppen, want wat is het mooi hier. Vanaf de eerste stop bij Box Canyon maakt het fototoestel overuren, we stoppen bij vele overviews die met en zonder korte wandelingetjes ons schitterende watervallen, canyons, gletsjers en bergpassen laat zien, het is overal onwaarschijnlijk mooi.

Bij Reflection Lakes speelt Mt. Rainier nog steeds verstoppertje voor DE Foto, de mooi besneeuwde vulkaan top van 14411 ft. is nog steeds achter de wolken, hij komt vandaag ook niet meer te voorschijn, helaas. We lopen nog een stukje van de Wonderland Trail, want ook zonder “de Mountain” is en blijft het gewoon erg mooi hier. Dan moeten we gewoon nog een keer terug, er zit niks anders op…

We rijden dan door naar Paradise, waar we het mooie Visitor’s Center meteen gebruiken voor onze plaspauze en rijden dan verder de Paradise Vally Road af.

Dan zijn de Narada Falls aan de beurt, we doen de trail van 0,1 Mile. Inderdaad 0,1 Mile lijkt niet veel maar als het uitzicht punt 0,1 Mile naar beneden is, moet je ook weer naar boven. De beloning beneden is echt een geweldige mooie waterval van 57 meter hoog. De weg omhoog is best pittig, maar we hebben het alle vier gewoon weer gedaan, kickuhh.

De laatste stop is bij de Carter Falls, hier doen we de helft van de hike van 1.1 Mile. We lopen een heel stuk in een gletsjer omringd door stenen en naast een stromend riviertje in een bosrijke omgeving, het is werkelijk prachtig.

Dan verlaten we Mt. Rainier via de Nisqually entrance om binnendoor via de 7 in 1,5 uur naar Federal Way te rijden, onze laatste slaapplaats alweer van deze vakantie…..

One thought on “Mt. Rainier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s