Rainy Day

We ruilen vandaag weer het stadsleven in voor wat natuur. Helaas loopt dit synchroon met onze eerste echte regen dag, helaas. We nemen op de I5 North de afslag bij Castle Rock die ons op de 504 brengt. Deze doodlopende weg lijdt naar het Johnston Ridge Observatory en is 52 Mile lang oftewel 84 km. Het is dan ook een stevige klim naar 4000 ft. en wederom een prachtig omgeving die we ondanks het ruitenwisser geweld toch kunnen ontrafelen.

Eenmaal boven heb je hier normaal gesproken een schitterend uitzicht op vulkaan Mt. St. Helens, ondanks dat je er 4 Miles vanaf staat. Nu is regen, wolken en de combinatie met de 1200 meter hoogte waar we zijn geen combinatie om mooie vergezichten te zien, helaas.

De terugweg gaat in dit geval wel weer iets sneller, zo werkt van hoog naar laag nu eenmaal. De regen komt af en toe echt met bakken tegelijk naar beneden maar gelukkig hebben we deze weg al een uur geleden gereden dus we missen niks, positief gedacht dan hè.

De afslag naar de 505 brengt wat breek in de lucht maar is van korte duur. De weg naar ons eindstation in Packwood is nog steeds mooi maar nat. Het wordt wel steeds een beetje minder nat en tel daarbij dan ook de 1-1 eindstand in Arnhem op, en we hebben toch een prachtige rit achter de rug vanmiddag.

We checken in bij Packwood Lodge, gooien de koffers op de kamer en willen onze benen toch nog even strekken. We rijden in 15 minuten naar de ingang van Mt. Rainier en gaan we de Grove of the Petriarch hike lopen van 1,6 Mile. Ondanks de regen doen we het gewoon, bikkels als we zijn. De hike staat te boek als ”easy”, maar vandaag lopen we door de eerdere hevige regenval over modder paden en gladde trappetjes, glibberige rotspartijen, maar ook over een schitterende hangbrug en een mooie boardwalk langs de Ohanapecosh River in een bos met 1000 jaar oude mega grote bomen, en het was ge-wel-dig. Zeker niet “easy” maar wat een avontuur weer, een top Rainy Day.

We eindigen deze dag in stijl bij het Nr. 1 restaurant in Packwood (van de 4 ….) volgens TripAdvisor, Cliff Droppers. De handcrafted burgers en de Tator Tots waren inderdaad verrukkelijk.

2 thoughts on “Rainy Day

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s