Back to the City

Vandaag beginnen we deze zonnige dag met een Olympic Special, een gratis ontbijtje in het Quinault Beach Resort & Casino mede mogelijk gemaakt door ons Sweet Grass Hotel, Sweet! 

Dan rijden we weer verder de Hidden Coast Scenic Byway helemaal af tot het einde in Aberdeen. Dit is meteen een stadje waar een grauwe sluier overhangt, niet alleen omdat Kurt Cobain hier geboren is maar er hangt een hele dikke wolk in de stad, heel apart weer. We tanken hier onze Expedition vol, en kunnen we weer vooruit.

Het vervolg is weer een schitterende route met als tussenstation de Astoria–Megler Bridge. Deze 6 km lange brug ligt over de Columbia rivier en verbind de stadjes Astoria en Megler. Het leuke hierbij is dat Megler in Washington ligt en Astoria in Oregon. We hebben er dus meteen weer een nieuwe staat bij, gaaf. We fotograferen de brug vanaf een mooi uitkijkpunt vanuit Astoria voordat we richting het punt gaan dat 183 meter boven de zeespiegel ligt.

Dat is de historische Astoria Column, een monument met een waanzinnig uitzicht over de Columbia rivier. Deze triomfzuil is beklad met sgraffito, de voorloper van graffiti, maar dan vele malen mooier. We moeten er wel 164 trappen voor naar boven (en naar beneden), maar “We did it!” En wat een uitzicht, wauwwww. En om deze triomf te vieren gaan we heerlijk genieten van onze Oreo/Pretzel/Chips Ahoy! picknick, met een uitzicht om van te dromen.

We vervolgen onze weg via de Pacific Coast Scenic Byway. Weer geweldig om te rijden langs Gearhart en vooral Seaside ziet er leuk uit. Onze stop is Cannon Beach hier aan de kust van Oregon. Het wemelt er van de boetiekjes en kunstgalerijen maar is vooral bekend om de iconische Haystack Rock die 72 meter boven zee uitsteekt. Dus lopen we het strand op voor een fotomomentje, net als Tommy Thayer 2 maanden geleden deed……

En dan is het weer Back to the City, we rijden via de 26 naar ons Staybridge hotel voor 4 nachten in Vancouver, Washington. Het ligt net naast Portland, Oregon en wederom gesplitst door de Columbia River. Het is er mega mega druk en gelukkig kunnen we na een half uur in de file gebruik maken van de strook met het wybertje tussen 3 en 6, die ons zeker 1 á 2 uur fileleed bespaard, lang leve de HOV lanes!

Om half zes zijn we ingecheckt en eindigen we hoe we de dag zijn begonnen, met gratis eten. We maken nml. gebruik van de Staybridge Sundowner. De Soep, Griekse salade, Nacho’s, Chips, Bier, Wijn, Frisdrank, Koffie, Thee en Cookies smaakten heerlijk.

3 thoughts on “Back to the City

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s