KISS Kruise VII

KISS Kruise VII dag 1 // 05-11-2017

De ochtend worden we automatisch wakker om 05.30 uur, onze biologische klok is zelfs groen geel. We volgen het Radio West verslag op één oor en vallen we na 105 minuten met een glimlach nog in slaap voor een uurtje.

De koffers worden gepakt, we nemen nog een ontbijtje, checken uit en hup met een Taxi richting de Port of New Orleans. Het is even wennen na 5 keer Miami, maar alles verloopt vlotjes en rond 13.00 uur zijn we weer “thuis” op de Pearl, The KISS Kruise VII is begonnen!

Onze Norwegian Pearl is flink onderhanden genomen, en de upgrades zien er fantastisch uit. Ook het “KISSWORLD” thema van deze Kruise is dit keer overal te vinden, gaaf gedaan van Sixthman. Mooie Originele KISS attributen die nog nooit vertoont zijn staan te pronken in vitrine kasten door het hele schip, hier zijn we nog wel even zoet mee.

Als we de kamers checken staan de koffers al voor de deur en reorganiseren we de boel voor de komende 5 dagen op zee. Na de verplichte safety drill om 3 uur nemen we bij ons geliefde Great Outdoors een kleine lunch, waarbij we de Port van New Orleans verlaten. We varen de Missisippi af en zien de schitterende Skyline van NOLA steeds kleiner en kleiner worden. We bestellen de eerste KISS Kruise VII Caborita. Heerlijk rustgevend, zeker voor de niet gevorderde drinker onder ons.

En dan is het tijd voor de Sail Away show, het is toch iedere keer wel weer een momentje hoor als Paul, Gene, Tommy en Eric op het podium verschijnen. Dan doen we de gezamenlijk Navy toost en de Navy foto, gaat het licht uit en de spots aan en spelen maar. Ze hebben er zin in, Paul is goed bij stem en we krijgen een paar oldies voorgeschoteld die ze niet vaak spelen, geen echte “nooit” gespeelde song of songs, maar wat niet is kan nog komen bij de indoor shows zullen we maar denken. We zijn tenslotte net onderweg……

Omdat het volgende concert alweer aanstaande is hebben we om 20.15 uur toch maar gereserveerd bij Cagny’s Steakhouse, eerder kon niet helaas. Daardoor missen we helaas de eerste 3 song van het eenmalige optreden van Bruce Kulick’s band op deze Kruise. En dat helaas moet eigenlijk in hoofdletters, want man wat was dit kickuhhh. Bruce speelt met zijn broer Bob en heeft Todd Kerns en Brent Fitz (o.a. Slash) erbij gehaald voor dit eenmalige concert op de KISS Kruise VII. Ze spelen onverwachts alleen maar nummers die de KISS Navy zo graag van KISS zou willen horen. Zo komen All American Man, Hide Your Hart, Larger than Life en Nowhere To Run allemaal voorbij, waanzinnig. Deze oud KISS gitarist(en) snappen het precies, de boot schud op zijn grondvesten, zover dat kan. Hier zal nog lang over na gepraat gaan worden, en wat waren wij blij dat we erbij waren.

De Big Rock Show sluit de avond gepast af, en zij doen hun naam eer aan. Bruce loopt ook nog een beetje rond op het Pooldeck en zijn we in staat om een handtekening en een selfie met hem te scoren voordat hij in Cozumel afhaakt, want een optreden met Grand Funk Railroad staat te wachten. Bij de toegift van de Big Rock Show zien we ook Tommy voorbij schuifelen en zijn we weer een uniek handtekening en foto momentje rijker, wat een 1ste dag weer……

KISS Kruise VII dag 2 // 06-11-2017

Vannacht rond 02.00 zijn we helaas ergens in de Golf van Mexico een uurtje verloren, en de kapitein wil niet terug om te zoeken, dus worden we ruw gewekt door de intercom dat het al bijna 10.00 uur is, oeps.

Na een snelle douche en een heerlijk Great Outdoors ontbijtje staat het volgende unieke Q&A evenement met o.a Bruce en Bob op het programma.

Ze vertellen heerlijke verhalen uit de oude KISS doos, delen ze zelfs nooit vertelde behind the scenes info, het is weer ge-wel-dig. Deze gasten kunnen niet meer stuk bij de fans op de boot en zijn de sterren van deze Kruise tot nu toe.

In de middag is er via WhatsApp een Dutch KISS Navy foto moment afspraak gemaakt. Helaas was niet iedereen meer exact op de hoogte en hebben we geen WiFi aan board, dus doen we het met iedereen die er op dat moment is. Hij is erg leuk geworden en wie weet duikt ie binnenkort ineens ergens in de bladen op, je weet het nooit….

Er wordt verder wat in de zon gelegen en zien we vanaf hhet bovendek de buikjes steeds roder worden bij het Belly Flop event met de gitarist van Extreme als jury lid, grappig.

Na een opknap/verkleed partij in de hut kunnen we nog net een half uurtje mee pikken van Tommy name that tune, voordat we alweer aanschuiven bij La Cucina, een Italiaans restaurant. We willen The Vault Experience van Gene straks niet missen.

Dit keer zijn we mooi op tijd, en is het 1 grote Tell Sell reclame met de God of Thunder himself, voor zijn binnenkort uit te komen kluis met meer dan 150 demo’s, boek, action poppetje en een uniek item uit Gene’s eigen collectie, die hij ook nog eens persoonlijk aflevert, mmmmmmm.

Na dit verleidelijke praatje van Gene pakken we nog een half uurtje Extreme mee, en is ook fantastisch. Dit smaakt naar meer, woensdag is de volgende kans voor een compleet concert, we zijn er bij.

Steelpanther is vandaag voor ons de afsluiter op het Pooldeck, leuke show, goede band maar we zijn kapot. Dit was alweer de 2e overvolle dag, waarbij we echt dat uurtje vanmorgen hadden moeten terug halen…

KISS Kruise VII dag 3 // 07-11-2017

Als we wakker worden liggen we in de haven van Cozumel. Dat betekent dat we ontbijten in Mexico vandaag, cool. We doen heerlijk rustig aan, gaan via deck 4 het schip af en lopen probleemloos langs snuffie en snuitje van de Mexicaanse douane. Dan wandelen we langs de souveniers maffia en lopen we in één rechte lijn naar de Starbucks, voor een heerlijke Frappuccino, want het is hot. Uiteraard is de WiFi code op ons bonnetje bijna van levensbelang, en kunnen we even contacten met de buitenwereld.

Het vervolg is een wandeling langs de boulevard van Cozumel. Hier doen we wat later alweer stop 2, het is nml. nog steeds hot. Wederom bij een Starbucks maar nu op het dakterras met schitterend zee zicht en internet, wat wil je nog meer?

Na deze heerlijke break, zijn we weer helemaal ge-update. De terugtocht omzeilen we weer tactisch de souveniers maffia en mogen we ook van snuffie en snuitje de Pearl weer op.

We pakken meteen een kleine lunch op de boot, voordat we ons in zwemkleding hijsen. Niet dat we gaan zwemmen, maar effe uitrusten in de zon en een klein beetje bijkleuren voor ons foto moment met KISS kan geen kwaad.

Van het zonnen wordt je ook moe, dus nemen we een breakie op de kamer. Hier ligt een schitterende gesigneerde KISS Kruise VII poster op ons bed te pronken die weer mooi past bij onze collectie thuis. Dan is het alweer tijd om ons klaar te maken voor de Kruise foto met KISS. Het is wederom hectisch, ze zijn een half uur te laat en dus schuift alles een beetje op.

Uiteindelijk staan we 45 minuten later dan gepland dan toch op de foto met KISS, kickuhhh. Dat ene moment is toch elke keer weer spannend en gaat nooit vervelen. De interactie is er met Gene en Tommy, waarbij de jarige Tommy zijn “congratulations” hartelijk in ontvangst nam met een “Thanks man”, cool.

Onze avond hap is door de vertraging een moeilijke bevalling, we lopen uiteindelijk weer bij La Cucina binnen voor een snel dineetje dit keer. We kijken traditie getrouw de 1e KISS Kruise show altijd op het videoscherm in het Atrium. We zijn best gespannen wat er komen gaat, en wat helpt er beter dan een Caborita, wat meteen ook betekent dat de 3e collectable beker binnen is, yeahh.

Het concert begint, en KISS zet meteen de toon. Ze openen met 2 nog nooit Live gespeelde nummers, Tomorrowland an Tonight en Sweet Pain, de boot ontploft…… Dit doen ze gewoon nog 3 keer en spelen ze vandaag 5, ja vijf nog nooit eerder Live gespeelde nummers, on-ge-lo-fe-lijk. Het zijn echt kippenvel momenten, hier komen de Die Hard KISS fans uit de hele wereld op af. Vliegen de hele wereld over om dit mee te kunnen maken, waanzinnig. KISS moest vandaag ook leveren en KISS heeft geleverd, hopelijk wordt het morgen nog beter en beter, want dan staan wij in het Stardust Theater.

De rest van de avond lopen we een beetje overdonderd over het schip en zien we stukjes van Steelpanther en Derek St Holmes voordat het licht uit gaat.

KISS Kruise VII dag 4 // 08-11-2017

Onze wekker gaat vandaag vroegggggg, 06.45 uur. We lijken wel gek, maar ja je bent niet elke dag in Costa Maya. Dus hebben we een Excursie geboekt die ons naar de Chachobben Maya tempels brengt.

En zo melden we ons na het ontbijtje om 08.15 uur in de haven van Costa Maya voor een excursie van 3,5 uur. Op onze verkeerd meegenomen tickets na loopt alles op rolletjes en zijn we rond half 9 op weg. Na en ritje van zo’n 45 minuten beginnen we goed geïnformeerd aan de rondleiding tussen de oude Maya tempels.

Het is echt gaaf om te zien, we hebben een kleine groep van 11, en onze gids Alexandro loodst ons goed door de grotere groepen heen. Omdat het toch ook een soort van jungle is, hopen we ook nog wat wildlife te zien. En inderdaad behalve spinnen en mieren zie we aapjes van de ene boomtop in de andere boomtop springen, ook echt gaaf.

Bij terugkomst in de haven van Costa Maya zien we dat er 2 flatgebouwen, de Oasis en de Freedom of the Seas naast onze Pearl zijn aangemeerd, het is daarom echt mega druk. We kopen nog een aandenken voor ons Vakantie Pronkrek, hebben heel even contact met het thuisfront via het Casta Maya WiFi netwerk en zoeken weer snel de Pearl op.

We nemen een kleine lunch, en gaan dan snel door naar het rustige Pooldeck voor een uurtje rust. Om half 5 speelt Extreme op het Pooldeck de Sail Away show en varen we onder applaus van de naast ons gelegen Cruisers de haven van Costa Maya uit, het was fantastisch.

Na ons dineetje bij Le Bistro is het tijd voor ons KISS Concert. We halen de iPhones en het fototoestel van de stroom en op naar het Stardust Theater. De Pit is al aardig vol, en wij hebben mooie plekken aan de kant kant van Gene. We zijn mooi op tijd voor de gebruikelijk Plectrum douche want we hebben een handje vol, gaaf.

Dan schuift het gordijn opzij en komen de boys het podium op, de zaal wordt nu al gek. Wederom beginnen ze met de 2 Only voor de Kruise songs, waanzinnig. Ze spelen ook nog eens 1 liedje meer, dus het bewijs dat het 2e concert altijd beter is, is weer geleverd. Wauw dit is weer genieten vanaf de eerste minuut en de kans dat dit onze laatste geplande KISS Kruise was wordt met de minuut kleiner, KISS Kruise VIII……het zou toch zomaar kunnen.

Op de afterparty maak ik nog een selfie met Nuno Bettencourt van Extreme voordat we deze lange dag weer afsluiten met Thank You and Goodnight!

KISS Kruise VII dag 5 // 09-11-2017

Het verloren uurtje van 2 dagen geleden waar onze Kapitein niet voor wilde terug varen heeft ie vannacht om 02.00 uur weer gevonden. Het lag gewoon heerlijk te dobberen in de Golf van Mexico. En zo word deze laatste volle KISS Kruise dag extra lang met 25 uur.

Ondanks dat we een uurtje uitslapen vandaag, zijn we dus om half 9 wakker i.p.v. half 10, lekker hoor. Dan proberen we onze avonturen van de laatste dagen op orde te brengen voor onze verslagjes en zijn we gelukkig weer bij.

Bij Great Outdoors nemen we weer ons dagelijkse ontbijtje waarbij we dit keer eindigen met de complete Moskou groep, gezellig! Dan struinen we nog wat door het schip voordat de Masterclass van Gene begint. Dit jaar openbaar voor iedereen, dus wel minder exclusief voor de deelnemers maar voor het publiek erg leuk.

Na de lunch zien we Bob Kulick in het Casino, geven hem de credits voor het waanzinnige optreden en maken een leuke foto, gaaf. Na nog een drankje aan de bar is het alweer tijd voor koken met Paul in Stardust. Het is tevens een soort van vragen uurtje, waarbij we weer wat nieuwe KISS feitjes te weten zijn gekomen, leuk.

Rond 18.00 uur is het dan tijd voor het laatste gezamenlijke optreden van Gene, Tommy, Paul en Eric op deze KISS Kruise VII. Het is het Question & Answer rondje op het Pooldeck. Uiteraard wordt het meteen officieel aangekondigd, nummertje 8 komt eraan in 2018……

Aansluitend is er ons laatste avondmaal bij Cagny’s waar we onder het genot van een heerlijke steak de KISS Kruise VII evalueren, het was weer ge-wel-dig!

De koffers hebben deze laatste uurtjes ook nog wat aandacht nodig en gelukkig na wat passen en meten zit alles er weer in.

Ons laatste concert in het Atrium wordt dit jaar verzorgd door Extreme, en zoals gebruikelijk is dit weer een waanzinnig einde van 5 dagen op zee met KISS.

KISS Kruise VII dag 6 // 10-11-2017

We worden mooi op tijd wakker, douchen, aankleden en ontbijten in the Great Outdoors met uitzicht op New Orleans. Om 09.00 uur verzamelen we in het Atrium en nemen we afscheid van vele Kruisers around the World.

Het verlaten van de Pearl en het binnen komen van Amerika verloopt vlekkeloos en gaan we opzoek naar een Taxi. Deze is snel gevonden en brengt ons in 45 minuten naar het Louis Armstrong Airport.

Het inchecken en inleveren van de koffers gaat ook vlotjes, alleen in de rij van de douane gaat de klok toch zeker wel een half uurtje verder, het is druk. De lampjes bij het Douane aan en uitkleed moment geven ons groen licht, pffff. Bij de wandeling naar onze Gate, lopen we nog Nuno Bettencourt van Extreme tegen het lijf, en hoopt ons op 3 December in Tilburg in onze KISS Kruise T-shirtjes te zien.

De laatste cappuccino is er 1 van PJ en smaakt uitstekend. Het ritje van New Orleans naar Houston zonder vertraging duurt maar 56 minuten waardoor we ruim voldoende aan de 45 minuten overstaptijd hebben om de vlucht naar Nederland te halen.

Na een filmpje en een Chicken maaltijd gaan de oogjes dicht, en duurt de terugvlucht ineens 4 uur korter, lekkahhh. De ophalers staan ook weer paraat en zijn we rond 10 uur thuis waar we zien dat Sarah voor de deur op een stoel de wacht houdt…….

2 thoughts on “KISS Kruise VII

  1. Jongens jonges, wat een geweldige ervaring weer voor jullie !!! Het enthousiasme spat er af, jullie hebben het weer ongekend geweldig gehad. Ik vind het heerlijk mee te lezen met de enthousiaste verhalen !!! Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn. En volgend jaar reizen we dus weer mee ! Oh ja, leuke foto !!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s