King’s

Er was dus gisterenavond nog een feestje aan de gang in onze Staybridge Suites, op zich geen probleem…..totdat het IN de gang naast onze kamers is. Dus vriendelijk verzocht bij de balie om hier een einde aan te maken, en 01.00 uur was de rust weer weder gekeerd.

Het ochtend ritueel hadden we een uurtje opgeschoven, zodat we voor deze zondag pas om 10 uur de wafel maker in beweging hebben gezet. 11.18 uur is daarna de tijd die staat op onze CC transactie aan de Elvis Presley Boulevard. Inderdaad we zijn bij het “nieuwe” Graceland. De Mansion ziet er nog steeds prachtig uit, het blijft uniek en daarom blijft het leuk om weer een kijkje te nemen in de kitchen, de jungleroom, de diningroom, enz. enz. Van Elvis. Uiteraard is zijn graf nog steeds indrukwekkend, ondanks dat het alweer 40 jaar geleden is dat hij is overleden.

Aan de andere kant van de weg is er werkelijk van alles te koop en te zien in het onlangs geopende mega pand: zijn auto collecties, zijn leger periode, zijn extravagante kleding, zijn gouden platen, zijn film periode, enz. enz. en alles is nu waanzinnig mooi uitgestald. Ook is er nu een hal met muziek Iconen die geïnspireerd zijn geweest door de muziek van Elvis zoals Dolly Parton, Kid Rock, Johnny Cash en uiteraard KISS!!!!

De quote van Gene Simmons zegt alles: ELVIS IS KING. PERIOD.

Half 3 zijn we op weg naar ons volgende doel, de Gibson fabriek. We zijn net op tijd voor de Tour van 15.00 uur. Helaas is zondag de fabriek niet up and running, maar de rondleiding is best aardig. Oneerbiedig gezegd toveren ze hier van een paar stukken hout een gitaar in elkaar, maar ze zijn wel een van de beste. We krijgen een zeer uitgebreide uitleg over de geschiedenis en de bouw van een Gibson gitaar. Hier werken geen arbeiders maar kunstenaars. Als we na een uur de fabriek verlaten, begrijpen we waarom Gibson gitaren zo duur zijn. De duurste in de shop was vandaag only $25.000…..

Dan is het weer tijd voor een stukje geschiedenis, het Lorraine Motel is onze volgende bestemming. Hier werd op 4 april 1968 Martin Luther King Jr. doodgeschoten tijdens een toespraak op het balkon van zijn kamer. Ook de auto van MLK staat voor het motel, waar nu ook een rij tegels de baan van de fatale schoten laat zien, bizar….

De unieke piramide van Bass Pro Shops is hierna een luchtig vervolg die zijn gelijke niet kent, wat een gebouw. Het is niet alleen een shop, maar tevens een hotel incl. een paar restaurants. Ook de aquariums, riviertjes en de watervallen ontbreken niet, maar de krokodillen zijn toch wel de King’s van deze Bass Pro.

En dan willen we deze dag afsluiten met een CiCi Pizza Experience. Onderweg helpen we Jordy nog even aan een extra staat op zijn Bingo kaart en rijden we de brug over de Mississippi die ons in Arkansas laat belanden. We zetten daarna meteen de weg terug in en precies om 18.00 uur plaatselijke tijd staan we bij CiCi voor de deur en is het dan in Nederland al 30 oktober en is Edith officieel 50! Nog net geen leeftijd om nog meer korting te krijgen, maar zo’n goedkoop feestmaal gaan we niet snel meer vinden…. GEFELICITEERD EDITH en morgen vieren we het voor het echie!

4 thoughts on “King’s

  1. Nu ben ik dus een beetje jaloers………..Graceland…………Elvis!!!! Jullie hebben je weer lekker vermaakt, ondanks een luidruchtige nacht.
    En natuurlijk Gefeliciteerd!!!!!!!

  2. Staat ook nog hoog op onze To Do list; Graceland !!!! Prachtige dag weer, goed voor elkaar ! En CiCi’s …. Ik ben toch meer benieuwd naar de steak de dag erna 😉 !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s