Honky Tonk.

Honky Tonk.

Zo vandaag staat de grote wijzer bijna op de acht, wauwww we staan dus echt fris en fruitig op vandaag. Om 9 uur beginnen we met Build You’re Own Breakfast Bowl, die vandaag bestaat uit een Bananafoster, heerlijk! We zijn nu al benieuwd naar morgen…..

Om kwart over tien staan we geparkeerd bij het Courthouse van Nashville voor $20 per dag, koopje. We lopen via de Musicians Hall of Fame richting Broadway Ave. Dit is DE straat van Nashville, oftewel de Honky Tonk Highway met al zijn barretjes waar overal bandjes staan te spelen. We gaan bij World Famous Nudie’s Honky Tonk naar binnen om even aan de langste bar van Nashville te zitten, zo dat pakken ze niet meer af. Uiteindelijk belanden we op het dakterras met onze Cocktail’s en Man in Black’s waar we een mooi uitzicht over Broadway Avenue hebben.

Na dit café bezoek slenteren we lekker winkeltje in winkeltje uit, zien we dat de zadels bij de Wildhorse Saloon zijn verdwenen en eren we nog even het Hard Rock Café met een bezoekje.

Omdat Honky Tonky erg Nashvilliaans is, gaan we voor de lunch op bezoek bij Honky Tonk Central. 3 verdiepingen hoog, helaas is de beneden verdieping helemaal vol, maar vermaken wij ons prima op de 2e verdieping met een hapje, drankje en Live Muziek.

Vervolgens lopen we een rondje bij de Country Hall of Fame die we al eens bezocht hebben en vandaag overslaan, want vandaag hebben we andere plannen. Dan lopen we recht op ons doel af, 119 Third Avenue South, Nashville Tennessee! Inderdaad, hier heeft Johnny Cash zijn eigen tempel in de vorm een museum sinds 2013. Als fan moet je hier uiteraard naar toe, en het is ge-wel-dig. Het is compact opgezet, maar zo gaaf. Hier vind je alles vanaf zijn begin jaren tot en met zijn laatste Mega hit “Hurt” vlak voor zijn dood. Van gitaren tot kaartjes, van pakken tot singles, van Vinyl hoezen tot opname apparatuur, zelfs een originele muur is hier opnieuw steen voor steen opgebouwd van zijn afgebrande huis. Deze was nog te zien in de videoclip van Hurt, niets is hier aan het toeval overgelaten, hier in Nashville leeft the Man in Black voort als nooit te voren…..

Omdat dit toch wel het hoogtepunt van Nashville voor ons was, zitten we om 16.00 uur weer in de Expedition naar Opryland. We doen effe voor een paar uurtjes de relax stand aan in het hotel.

Voor het avondmaal is deze keer de keuze op Logan’s Roadhouse gevallen, waar we lekker met de lege pelpinda kunnen smijten. De paspoorten worden na een weekje Amerika al automatisch tevoorschijn getoverd als het antwoord op de vraag “What would you like to drink” ook maar iets van alcohol bevat als je met de jeugd op stap bent, grappig!! De steaks zijn heerlijk en de toetjes Huge….. De terugtocht van 3 minuten gebeurt in de stromende regen waar we overdag gelukkig bespaard van zijn gebleven.

2 thoughts on “Honky Tonk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s