The KISS Kruise VI

03-11-2016
Chicken or Pasta.

Donderdag 03-11-2016, 4 uur midden in de nacht start onze trip naar Miami. Dochterlief brengt ons in 30 minuten naar Schiphol, en als we bij Starbucks aan de Cappuccino zitten zijn we echt begonnen!

De A380 van Lufthansa maakt het wel wat comfortabeler, maar de vluchten zijn niks anders dan anders, Chicken or Pasta en films. Het verschil zit hem dit keer in de vele medereizigers met KISS T-shirts uit Zweden, Noorwegen en Duitsland.

En zo zijn we 19 uur nadat onze wekker afging de Amerikaanse douane in Miami gepasseerd en kopen we een kaartje voor de Metro die ons naar Bayside brengt. In het Holliday Inn zetten we de koffers op de kamer en gaan we door naar beneden waar Pre-Party 1 al in volle gang is. Na onze last minute trip van 2 maanden geleden is onze KISS family stevig uitgebreid en is het warme welkom van de KISS fans from all over the world echt leuk.

Onze planning is strak want er moet ook een beetje geshopt worden. Dus steken we de weg over naar de Bayside en slagen we half, want maatje 6,5 is er weer niet, helaas. En dan op naar Pre-Party 2 in het Hard Rock Café.

The Dutch KISS Navy is ook hier ruim aanwezig en genieten we van het optreden van de Big Rock Show. Rond 21.00 uur willen we onze batterij een boost geven door een Legendary Burger te bestellen, maar helaas is het hier stampvol. Dan maar naar Five Guys waar het uiteraard wel lukt om een Hamburger te laten bouwen. Na deze heerlijke hap blijkt dat 22 uur wakker blijven genoeg is geweest voor vandaag en keren we terug naar ons hotel.

04-11-2016
KISS Kruise VI, dag 1

Vandaag krijgen we er weer een streepje op de mouw bij en melden we ons als Captain bij de KISS Navy, voor onze jaarlijkse Missie. Dit jaar gaan we met 2500 KISS Navy leden de Golf van Mexico en de Caribische Zee “veilig” maken.

We nemen de KISS shuttle naar de haven en checken in. Als we dan eindelijk in het Atrium op de Pearl belanden zijn we weer “thuis”. We dolen heerlijk rond op het schip, eten wat, kijken wat en kopen wat. De eerste unieke KISS Kruise penny’s zijn binnen!

We zien Paul, Eric, Gene en Tommy ook de Pearl betreden, dus we kunnen weg! De Tommy Cup is inmiddels gearriveerd en zo werk ik mijn eerste Tequila naar binnen, wauwwww. Om 16.00 varen we de haven van Miami uit en wordt de Cabo Wabo Sail-Away toast foto gemaakt met onze helden, we zijn nu echt begonnen…..

Deze Kruise krijgt wederom om speciaal randje, en melden we ons bij Christina voor de details. We aaien daarna nog wat gitaren bij deze Gene Simmons Petting Zoo en gaan dan met de Dutch Kiss Kruisers Welmer en Tanja een hapje eten bij Steakhouse Cagney’s.

We zijn precies op tijd klaar voor het KISS unmasked avond optreden op het Pooldeck. Een volle bak en een gave set-list, met de verrassende nummers Mainline en All the Way er in is het echt genieten, wat een feest weer.

Na het uitwisselen van de oehhh’sss en de aahhhhhh’sss is het de beurt aan Skid Row. Dit concert begint pas kwart over 12, en is ook geweldig. Omdat we vannacht een uurtje kado krijgen is het sluiten van de ogen dit keer geen half 2 maar half 1, een mazzeltje!

05-11-2016
KISS Kruise VI, dag 2

Half 11 Nederlandse tijd zijn we klaar wakker, hier half 5! Die jetlag hakt er meteen in. Na wat tv kijken vallen we na 2 uurtjes toch nog in slaap tot een uur of 9, pfuhhhh.

Het ochtendritueel begint wederom bij Great Outdoors, lekker ontbijten op het achterdek met uitzicht op zee, zoals op de vorige 4 edities! Om half 11 zien we de dagelijkse KISS Kruise Icon beker alweer langskomen, dit keer die van Paul. Om er niet naast te grijpen zitten we dus weer lekker vroeg aan de Cabo Wabo. Het is meteen een heerlijk rustgevend drankje voor wat er komen gaat.

Om 13.00 uur worden we verwacht op deck 13, waarbij we naar de Suite van de hoofdpersoon worden gebracht. Hier hebben we onze Meet & Greet met the God of Thunder, The Demon, Dr. Love, oftewel Gene Simons himself! Na de security check worden we begeleid naar zijn Suite, waar het lijkt of we ineens midden in een aflevering van Family Jewels zitten….. want Shannon en Sophie zijn hier gewoon ook. We wachten rustig onze beurt af en ondertussen word ik geïnterviewd door Ken Sharp, de schrijver van het KISS boek Nothing To Loose! Over het hoe en waarom van deze Meet & Greet, erg gaaf.

Dan is het moment daar, bij het geven van onze Haagsche Hopjes, stroopwafels en munt drop sta je ineens met een brok in je keel……. Gene ziet het en slaat een arm om me heen, en een kickuhhhh foto is het resultaat zeg ik stoer achteraf. We praten wat over onze kadootjes, vind ie het geweldig om Scheveningen en gatverdamme te zeggen. Dat dit Dutch taalgebruik is kondigt hij ook nog aan in de Suite en dan komt mijn American Flag Axe op tafel. Deze signeert hij en we maken er mooi foto’s mee, super! Ook laat ik nog Boeken en LP hoezen signeren, vergeet hij niet te vermelden dat Las Vegas nog steeds op nummer 1 staat en waarbij de bootleg van Ziggodome 2015 zijn speciale aandacht heeft. Ook hier gaan we op apart mee op de foto. We praten nog wat na over onze andere 2015 Shows van Engeland, Duitsland en Belgie, en vertelt hij dat er volgend jaar een Europese Tour aan zit te komen met een nieuw podium, dat zou erg cool zijn. Dan zit deze Meet & Greet erop en lopen we met een American Flag Axe Gene’s Suite uit. Wauwwww dit moment gaan we niet snel meer vergeten……

Op weg naar onze cabin komen we Doug Aldrich tegen, de huidige gitarist van The Dead Daisies en o.a. Van Whitesnake. Hij vind het geweldig dat ik een gitaar heb gekocht van Gene, vraagt ook welke het is en is heel erg enthousiast, super aardige goser en dit vieren we met een fotootje.

In de hut gaan we verder met bewonderen van de hakbijl, hij is echt mooi! We bergen hem daarna goed op. We hebben trek, want nu kunnen we weer gewoon eten….. We nemen een self-made hamburgertje bij het buffet, lekker hoor. Het verder laten bezinken van de M&G doen we tijdens een uurtje zonnen, het is nml. ook nog eens heerlijk weer. De Sailaway show van de Dead Daisies is de perfecte achtergrond muziek van het zonnebaden achter op het pooldeck, heerlijk.

De avond vullen we met een heerlijk dineetje bij de Italiaan en optredens van Gene’s dochter Sophie op het Pooldeck en van de band van Paul’s zoon Evan, The Dives in het Atrium. Met het optreden van Kings X sluiten we deze memorabele KISS Kruise dag af en gaan de luiken vanzelf dicht.

06-11-2016
KISS Kruise VI, dag 3

Uiteraard slapen we slecht, veel wakker en te vroeg natuurlijk. Want vandaag staat er wederom een KISS story moment voor ons op de kalender. We beginnen met een stevig ontbijtje op het fameuze Great Outdoors. Dan laten we de nieuwe Catman Icon beker vullen met het rustgevende Cabo Wabo drankje voor wat komen gaat.

We moeten ons om half 11 melden bij The Spinnaker Lounge. Hier geeft Gene Simmons zijn Masterclass op deze Kruise, en ik ben een student! Ik heb nog nooit één noot gespeeld, maar hij heeft beloofd dat hij ons Bas gaat leren spelen en met ons een liedje gaat schrijven, wauwww.

Nadat ze ons hebben geïnstalleerd en aangesloten met verschillende Gene Simmons basgitaren komt onze “Master” binnen, en is de toon gezet. Wat een BAAS, hij stelt ons gerust en vertelt wat er komen gaat. Hij vertelt veel over het ontstaan van de muziek, over bekende Singer/songwriters, en bekende tunes uit de muziek wereld. Het is echt geweldig om mee te maken, in het “publiek” wordt een zanger(es) gezocht, en iedereen mag/moet ook helpen met schrijven.

Uiteindelijk slaat iedereen dicht die voor Gene moet zingen, en zo krijgt onze band een professionele zanger, Patrick Vitagliano. De man van onze M&G Christina is de zanger van de Rock & Roll band uit Las Vegas, The Bones. We oefenen en oefenen en uiteindelijk lukt het om iedereen in de maat te krijgen voor onze toekomstige Nr. 1 hit: Baby Shut Your Mouth……

Er worden vele foto’s en video’s gemaakt, en zo kijken we en luistern we met de Master himself op een iPhone naar onze opgenomen video, erg cool. Voordat de 2e klas begint, maken we nog wat foto’s en hebben we 2 uur lang met Gene Simmons gelachen/gehuild/geleerd/muziek gemaakt en een liedje geschreven, maar vooral genoten. Ik ga dit nooit, nooit meer vergeten!

Inmiddels is het alweer 13.00 uur, en hebben we nog 2 uurtjes om Mexico aan te raken. We lopen op onze Gene wolk de boot af opzoek naar WiFi in Cozumel, die vinden we bij de Starbucks! Hier zien we dat onze video al op Youtube en op de diverse Kiss Kruise websites staat gepost, wat goed is komt snel…..

We contacten het thuisfront en de wereld om ons heen onder het genot van een Frappuchinootje in Mexico, heerlijk! Uiteraard lopen we nog over de boulevard richting het Hard Rock Café-tje om een t-shirtje te scoren. Ook deze 2 uur zijn weer snel omgevlogen en rond 15.30 uur zijn we weer aan boord van de Pearl.

Vanavond is het eerste Indoor concert, en hebben wij ons fotomoment met KISS. Ook dit is altijd weer een speciaal momentje, lange rijen en iedereen is excited. Als we dan aan de beurt zijn, vraagt Gene gewoon aan mij of ik ons liedje leuk vond, waaattttt…… Hij heeft ons gewoon herkent, dit was zo cool, hopelijk staat mijn verbazend gezicht niet op de foto!

Ons avondmaal doen we weer bij het Steakhouse Cagney’s, waarom moeilijk doen als het hier heerlijk is. Ook hier herkent de ober ons nog van 2 dagen geleden, ondanks dat we ons echt al een paar keer hebben omgekleed!

De avond is wederom genoeg gevuld met muziek, we kijken het eerste Indoor Concert live mee in het Atrium. Niet de real deal maar zo zien we wat we morgen voorgeschoteld krijgen. Het podium is ingericht alsof het 1982 is, met de tank en al. Ze spelen dit keer 2 unieke nummers waar niemand ooit van heeft durfen dromen, Gene’s “Radioactive” en Paul’s “Wouldn’t You Like to Know Me” van hun gelijknamige solo albums uit 1978, zo onwaarschijnlijk gaaf! Ondanks dat we er niet Live bij zijn gaat het hele Atrium uit zijn dak, heel bijzonder om mee te maken weer.

Na afloop is het de beurt aan Skid Row Live in het Atrium. We vallen halverwege in want we hebben eerst Susan en Bernie uit Chicago super blij gemaakt met hun gitaar foto’s van Paul’s solo optreden van KK V die nog op mijn iPad stonden. We laten ze er door Sixthman afhalen en printen zodat ze deze kan laten signeren door Paul tijdens haar M&G in de Gallery waar ze een schilderij van Paul heeft gekocht, erg gaaf.

Wederom een KISS Kruise dag om niet snel te vergeten.

07-11-2016
KISS Kruise VI, dag 4

Ondanks het latertje van gisteren avond worden we nog steeds “te” vroeg wakker. We checken het schema wat deze dag ons zou kunnen brengen. We hebben geen zin in het strand en willen eigenlijk wel wat van Grand Cayman zien. We boeken via de NCL app een last minute excursie die ons To Hell and Back zal brengen.

Na het douchen hebben we nog ruim de tijd voor een heerlijk ontbijtje op het achterdek van de Pearl, voordat we ons bij het Stardust theater moeten melden.
Na wat instructies pakken we de tender die ons aan wal brengt. En zo staan we om half 11 op grondgebied die we nog niet eerder hebben aangeraakt nml. die van Grand Cayman, een van de belangrijkste belastingparadijzen op aarde.

We stappen in een busje om in 2,5 uur wat hoogte punten van dit land zonder Tax te zien. Het begin zien we vooral condo’s., heel veel condo’s waar vooral rijke en beroemde mensen een hutje hebben, ook zijn en films opgenomen zoals the Firm met Tom Kruise…..

En dan bezoeken we de Hell, en kan ik jullie verzekeren hier wil je zijn. Mooi weer, mooie omgeving en geen tax, het is dus geen straf om je leven in de Hell door te brengen! Vooral het postkantoortje doet hier goede zaken om de vele kaartjes met de groeten uit de Hell te versturen!

From Hell and Back is een kleine stap, dus op naar de Tortuga Rum Cake Tour. De vele varianten die hier worden gemaakt zijn wereld beroemd. Na de rum en cake proeverij wordt er natuurlijk wat gekocht in de shop en gaan we weer verder met de eiland tour. Het wordt de Cayman Turtle Farm. Dit research centrum is meteen een toeristische attractie en zien we vele schildpadden in alle soorten en maten, leuk.

Na dit bezoek rijden we terug naar George Town, waar we bij het Hard Rock Cafe proberen contact te leggen met het thuisfront en de rest van de wereld. Lekker internetten onder het genot van de fameuse HRC Nacho’s was het plan. Helaas, de Nacho’s waren heerlijk maar het World Wide Web werkte niet echt mee, helaas.

De tender brengt ons weer veilig terug aan board van de Pearl, waar we blij verrast worden met een rode KISS Kruise VI Exclusive LP incl. een gesigneerde inlay, een supergaaf kado weer!

Vervolgens pakken we een rust momentje van wel bijna een heel uur. De wekker helpt ons hier gelukkig bij, anders was het iets langer geworden en hadden we onze reservering gemist. Om 17.30 uur moeten we bij het Teppanyaki restaurant zijn, waarbij we de kook kunsten van een kok aanschouwen die morgens ommeletjes staat te bakken. Het is erg leuk en ook weer heel erg lekker.

Dan zijn wij aan de beurt, het 2e KISS Indoor concert is altijd beter……..
Het is weer spannend, altijd hopen we op iets extra’s of unieks. Vandaag is Tommy Thayer jarig, dat hebben we nog niet mee gemaakt. De tank uit 1982 is het perfecte decor voor deze cruise die nu confetti schiet in plaats van vuurwerk. De Creatures of the Night pakken uit 82 zijn ook super mooi nagemaakt. De vibe in dit theater is zo cool, wat een kickuhh concert weer. Deuce heeft Strutter vervangen in de setlist, uiteraard doen ze weer de meer dan 30 jaar oude songs “Keep me Comin ‘” en “Rock and Roll Hell”. De setlist bleef daardoor redelijk dicht bij een typisch show van de oorspronkelijke 1982 tour, alleen “I Want You” en “I Love Still You” hebben het dit keer niet gehaald. Gene’s “Radioactive” en Paul’s “Wouldn’t You Like to Know Me” doen ze natuurlijk weer en zijn LIVE mega vet.

The Dives zijn onze afsluiter van deze dag in het Atrium, pappa Paul heeft zich snel van zijn smink ontdaan om te midden van het publiek naar het bandje van zijn zoon te komen kijken, ook gaaf! Hierna vinden we het mooi geweest, de volgende dag is tenslotte alweer een tijdje begonnen…..

08-11-2016
KISS Kruise VI, dag 5

Vandaag zijn we een volle dag op zee, en niet zo maar een dag. De dag van de waarheid voor alle Amerikanen, Election Day! Wordt het Trump or Clinton? Eigenlijk merken we er niks, geen WiFi heeft ook zijn voordelen…….. het is precies zoals Nick Simons terecht zei, we zitten in a Beautiful Blue Prison.

Na het dagelijkse Outdoor ontbijtje halen we de doos op waar onze gitaar morgen in vervoerd gaat worden. We bewonderen onze aanwinst nog eens grondig voordat we afscheid van hem moeten nemen. Het God of Thunder hoofd van Gene op de koffer is te groot en te opvallend om met ons mee te reizen. We brengen hem naar Christina die hem voor ons gaat versturen, spannend.

Dan wordt er gebeld en zijn het Susan en Bernie die even langs willen komen. Ze hebben een verrassing. Ze hebben de foto laten printen van onze muurversiering, de PS gitaar met ster. Deze hebben ze aan Paul laten zien en nu heeft hij er een mooie handtekening op gezet, super gaaf! Ook krijgen we een Casino chip van deze KISS Kruise VI, die zijn altijd na 5 minuten op open zee uitverkocht, geweldig.

Het bezoeken van de merchandise voor een The Dives T-shirtje lukt ook en zijn we net binnen voordat het bordje Sold Out krijgt opgeplakt. Het helpt natuurlijk dat Paul er mooi reclame mee heeft gelopen deze dagen.

Het volgende event is de Paul Stanley Pizza wedstrijd in het Stardust theater. Wederom een volle bak, en gewoon leuk om mee te maken. Na afloop lopen we naar het buffet waarbij we de winnende Australische en Amerikaanse Pizza’s eens onder de loep nemen, heerlijk.

Dan is er triviant in het Stardust met Gene, who is smarter than a Rock God! Ook hier een volle bak, en uiteraard wint Gene. Als ex leraar weet hij ontzettend veel, incl. de kleinste details, deze man is ready to be President!

Het volgende pooldeck optreden wordt verzorgd door een Special Guest, Nick Simmons gaat optreden met zijn vrienden. Hij is grappig, heeft een mooie stem waarmee hij vele klassiekers laat horen, geweldig. Dan komt Evan Stanley erbij en spelen ze samen “Hey Hey What Can I Do” van Led Zeppelin, waarbij er dus weer een Simmons en een Stanley op het podium staan. Een eerste optreden van de KISS kids samen en uiteraard op de KISS Kruise, uniek!

Dan wordt het pooldeck omgetoverd met alleen 4 krukken, de Q and A met KISS. Vraag 1 wordt met luid applaus ontvangen, komt er volgend jaar weer een KISS Kruise? Yes er is Breaking News; de KISS Kruise VII staat gepland van 5 tot 10 November 2017, en dit keer vanuit New Orleans, wauw! De rest zijn open deur vragen en wordt er niks nieuws verteld, maar hé KISS is on stage!!!

Dan is het tijd voor ons laatste KISS Kruise avondmaal. Cagney’s is vol, dus dan maar naar de Italiaan. Weer heerlijk gegeten en op naar een avond vol optredens.

Te beginnen vallen we binnen bij het optreden die al aan de gang is van Whiteford/St Holmes. Deze 2 voormalige leden van Aerosmith en Ted Nugent spelen de zaal plat.
Dan door naar het Atrium waar we Cleveland’s Breakfast Club staat te spelen. Deze band is ook geweldig met covers van Def Leppard, Bon Jovi, Guns and Roses, Van Halen, AC/DC, Motley Crue en Van Halen.

Weer terug naar het Stardust Theater waar het nu de beurt is aan The Dives. Bij binnenkomst zien we dat Gene en Paul er al klaar voor zitten. En weer zijn ze goed, hebben echt gave songs en de cover van de Beatles “Don’t Let Me Down” is Awesome!

Dan door naar het laatste optreden die wordt verzorgd door The Dead Daisies, traditie getrouw in het Atrium. Wat een energie, wat een vibe, dit optreden is wderom een waardige afsluiter van deze memorabele KISS Kruise VI die we niet snel gaan vergeten…….

09/10-11-2016
Chicken or Pasta, deel 2.

De wekker maakt ruw een einde aan onze fantastische KISS Roller Coaster Ride die de KISS Kruise is, was en altijd zal blijven …..

Douchen, ontbijten en pleite, dat is zo’n beetje de volgorde van de laatste uurtjes op de Pearl. We hebben om half 12 de eerste vlucht naar Houston, dus haast is geboden. De “Free Ride” met de Alamo bus zet ons om 09.00 uur af bij Miami Airport.

Het inchecken en de douane perikelen gaan vlotjes en zo kunnen we eindelijk bij Gate E5 weer heerlijk al internettend contact maken met familie en de wereld om ons heen.

De terugreis is fantastisch gegaan want het het United vliegtuig zat half vol. Dus languit op 3 stoelen na de Pasta zorgt ervoor dat we ruim 6 slapen. We maken alleen de laatste 5 kwartier live mee. We zijn net op tijd wakker voor het ontbijtje, wat een timing.

Met mijn ouders doen we een bakkie bij de Starbucks, zodat de files mooi worden ontweken en draaien we Donderdag 10 November om half 12 de sleutel in het slot van onze voordeur en is het wachten begonnen op de Postbode……

3 thoughts on “The KISS Kruise VI

  1. Ongelofelijk Theo en Edith, wat een waanzinnige reis weer en zo heerlijk beschreven….zo jaloers! Skid Row is ook een van mijn favoriete band uit de jaren 80 en Doug Aldrich heb ik ook ontmoet….super aardige man inderdaad! Tjonge jonge en de foto’s zijn prachtig! Kun je weer mooi op terug kijken! Groetjes!

  2. Wow !!! Wat een geweldige reis weer; wat mooi en enthousiast beschreven !!! Jullie hebben echt geweldig genoten ! Volgend jaar wel paar dagen eerder al vliegen, zodat jullie net wat meer in het US ritme zitten 😉 !!! Heerlijk op deze vroege ochtend (in de trein) alles bij gelezen. Leuk dat je het toch nog in een blog gezet hebt ! Dat zijn weer genoeg mooie momenten om vast te houden en nooit meer te vergeten, leuk !! Lekker nagenieten nog, en dank voor het blog !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s