The Ultimate New England Rockin’ Road Trip 2016

Dag 01, 25-08-2016 | De reisdag verliep niet “vlekkeloos”

Hier is dan toch een nieuw verslag, ondanks dat we niet van plan waren om dit keer te bloggen. Het is ook meer om onze eigen avonturen vast te leggen, zodat we er later nog eens terug kunnen lezen, want terug denkend aan wat we allemaal in Boston hebben gezien is alweer lastig.

De reisdag verliep helaas niet vlekkeloos! Het begon zo goed, Kaylee en Jordy brachten ons naar Schiphol waar de douane perikelen waren opgeruimd. Voor we het wisten zaten we al aan ons eerste Starbucks, we zijn begonnen.

De overstap met Swiss Air (lid van de United familie) ging via Zwitserland, oftewel Kloten! Ondanks wat deze plaatsnaam doet vermoeden verliep het voor ons allemaal erg vlotjes. De 8 uur in de lucht die daarop volgde werden we in de watten gelegd door het vriendelijke personeel. We zien zelfs dat dit vliegtuig handige bekerhouders in het opklapbare tafeltje heeft, een super uitvinding. Een kleine kanttekening is wel dat je dan je tafeltje niet moet uitklappen als er een volle beker jus d’orange inzit waardoor de reis daardoor niet bepaald vlekkeloos verliep……

In Boston worden we bij de Douane uit de lange rij gevist en mogen we als trouwe Amerika gangers ons melden in de US Citizins rij, we gaan vooruit! Hier kunnen via een computer onze vingerafdrukken kwijt en krijgen we een mooie approved foto-uitdraai mee.

Bij Alamo worden we licht gedwongen om te kiezen tussen een Niksan en een JEEP. Omdat onze Roadtrip door het “ruige” New England is uitgestippeld is de bordeaux rode 4X4 JEEP Patriot met “The Spirit of America” kenteken platen uit Massachusetts geen overbodige luxe.

Onderweg gebruiken we onze nieuwe MiFi en laten we het thuisfront weten dat we safe zijn onze aangekomen in the U S A. En zo komen we na een half uurtje en $10 tol lichter “thuis” in Hotel Indigo! De plannen worden overboord gegooid, we blijven lekker op de kamer, we zijn kapot.

Dag 02, 26-08-2016 | Boston, It’s more than a feeling!

De ochtend begint natuurlijk weer veel te vroeg. Om 07.15 uur zitten we beneden in Bokx 109 en ruilen we onze Ontbijt Coupons in voor een Western Style Omelet, dit blijkt een goede keus.

Bij Station Riverside kopen we 7 day passen zodat we ons met de metro in en naar Boston kunnen verplaatsen. We stappen uit bij Park Street, waar we de historische Freedom Trail beginnen in het oudste Public Park van Amerika, Boston Common. Om het kort en krachtig te houden, we lopen de gehele Freedom Trail in een kleine 4 uur bij een gevoelstemperatuur van 40 graden, afzien dus. Bij het eindpunt is de Tower van Bunkerhill zelfs gesloten wegens warmte gevaar.

Een stukje terug bij de USS Constitution nemen we de Ferry die ons naar de haven van Boston brengt. Zo kunnen we meteen de Boston Skyline vanaf de boot op de gevoelige plaat vast leggen, erg mooi. Dan wordt uiteraard het Hard Rock Café van Boston met een lunch bezoekje vereerd, en kunnen we er weer even tegen.

Voor onze volgende missie lopen we al Pokémons vangend dwars door Boston Common, het Central Park van Boston, richting het originele Cheers Café die aan de rand van het ook al schitterende Boston Public Garden ligt. De Cheers serie met Ted Danson en het beroemde Where Everybody Knows Your Name liedje is hier echt opgenomen, erg leuk en vooral nog steeds heel druk.

Dan nemen we de metro richting Fenway Park, het oudste nog steeds gebruikte stadion van het Major League Baseball van Amerika, en home van de Boston Red Sox. Ze spelen een serie wedstrijden tegen de Kansas City Royals die verleden jaar de World Series hebben gewonnen. En vandaag zijn wij erbij, kickuhhh. Het is echt weer genieten van de hele entourage, de mega Fanshops, de mensen, de sfeer, het eten echt alles ademt Sport!

En dan is er nog David Ortiz oftewel “Big Papi”, de Beugelsdijk van de Red Sox. Een echte legende die we mooi nog even aan het werk zien, want dit is zijn laatste seizoen. Helaas is de wedstrijd na 20 minuten al 5-0 voor de Royals, en dit komen de Red Sox niet meer te boven. De eindstand wordt 6-3, maar genoten hebben we zeker.

In een overvolle Metro met Boston en Royal fans zijn we na een uur weer in hotel Indigo, waar we zien dat we vandaag 17,5 km door Boston hebben gelopen…..

Dag 03, 27-08-2016 | Boston, It’s more than a feeling deel 2

Om half acht ruilen we weer bij Bokx 109 ons ontbijtbonnetje in voor een heerlijke omelet, koffieetje en een Orange Jus. Dan nemen we de metro naar Cambridge waar we het beroemde Harvard bezoeken. We lopen door het gigantische gebied en gaan even heerlijk onder een boom in de schaduw zitten. Zonder boeken, maar nu kunnen we wel zeggen, wij hebben op Harvard gezeten, hoppa! We lopen verder nog wat door de wijk met de mooie statige gebouwen en leuke boetiekjes.

We nemen de metro weer terug naar het Financial District en lopen naar het New England Aquarium. Voor $26,95 p.p. mogen we naar binnen. Ze hebben hier een Aquarium gebouwd waarin je rondom via 4 verdieping alles kunt aanschouwen. Absoluut een mooie attractie met de mega schildpad als hoogtepunt. Uiteraard hebben ze vele unieke onderwater monsters en haaien, zeehonden enz. enz. Maar ook het Pinguin eilandje is leuk gemaakt. Na 2 uur hebben we het gezien en gaan we weer de zwoele buitenlucht opzoeken.

We pakken de metro naar Back Bay, een van de duurste woonwijken van Boston. Hier bezoeken we de mooie Boston Public Library, lopen via het Copley Square naar het nieuwe Prudential Centre met de Skywalk Observatory. Het is vooral een sjeik overdekt winkelcentrum met vele dure merken, waar we alleen bij Tesla naar binnen durven, om even echt in het nieuwste Model X te kunnen zitten, gaaf!

Uiteraard maken we gebruik van de kans om bij de Cheescake Factory te eten. En ondanks dat we geen boe of ba meer kunnen zeggen, nemen we uiteraard 2 CheeseCake’s To Go mee. De metro terug lijkt wel veel langer te duren met zo’ n CheeseCake Factory tasje die je de hele tijd zit aan te staren, maar zo vieren we wel gepast in Hotel Indigo alweer het einde van ons bezoek aan Boston……

Dag 04, 28-08-2016 |  Cape Cod

Vandaag verlaten we Boston en heeft het mooie weer ons doen besluiten om richting Provincetown te rijden. We doen na een half uurtje rijden wat boodschappen in een Walmart, en zijn hier natuurlijk weer een uur kwijt, maar zo hebben we wel een goed gevulde piepschuimen koelbox achterin staan. Dan rijden we naar de plek waar ons favoriete vakantieland is ontstaan, Plymouth. Hier vestigden de eerste pilgrims zich in 1620 en startten ze zo het huidige Amerika, onze dank is groot.

Het is een leuk plaatsje, de Replica van de Mayflower is hier het middelpunt van de haven, ook de Plymouth Rock uit 1620 wordt veel op de gevoelige plaat vast gelegd. Hele busladingen toeristen worden hier losgelaten, dus wij gaan weer snel door.

We zijn rond 14.00 uur bij het Harbor hotel in Provincetown. We checken in en zij boeken meteen telefonisch de Whale Watch tocht voor ons die we om 17.00 uur willen gaan maken, goede service!

We gaan meteen naar het centrum van P Town, op de puntje van Cape Cod. Het is hier echt Kee gezellig zullen we maar zeggen op zijn brabants….. Deze pride is hier 24/7 aan de gang. Het is bekijken en bekeken worden in optima forma. Het hand in hand kameraden is denk ik hier uitgevonden…..

Wij gaan opzoek naar de Lobster Roll, zo’n fenomeen die hier met hoofdletters op elke menukaart staat geschreven. Nou vooruit dan maar, we nemen hem in The Canteen die aanbevolen was door ons Harbor hotel. Nou was de Roll ver te zoeken, maar lekker was die Lobster wel, dus check van de bucketlist!

En dan is het tijd om ons te melden bij de boot. Precies om 17.00 uur varen we de haven uit, we gaan met veel passagiers de oceaan op. Na een half uurtje zie we de eerste Walvissen al opduiken, wat een mooie imposante beesten zijn dit zeg en zo dichtbij de kust. Na dit eerste verrassende optreden gaan we nog dik een uur verder varen. Hier worden we op onze wenken bediend, en zijn we getuige van spectaculaire Olympisch waardige optredens van deze giganten in de open zee. Na een uur dobberen is helaas alweer tijd om terug te keren, en zijn we ook nog eens getuige van een schitterende zonsondergang.

Dit was wederom een gedenkwaardige dag die we niet snel zullen vergeten!

Dag 05, 29-08-2016 | Cliff Walk

Uiteraard zijn we weer rond 5 uur wakker, rekken het nog een uurtje maar dan gaan toch echt de iPhone’s aan. Effe het thuisfront op de hoogte houden, wat we hebben gedaan en nog gaan doen. Het nieuws van binnen en buitenland checken, als we plotseling een silhouet van een Blastoise zien verschijnen, wat betekend dat ie heel dichtbij zit. Joggingbroek aan en op Pokémon jacht in Provincetown om half 7 morgens, verder gaat alles goed hoor:) Helaas is hij nergens te bekennen, en gaan we weer verder met de dagplanning, die in het teken staat van de Cliff Walk in Newport.

Dus snel douchen, aankleden, yoghurtje naar binnen werken, uitchecken en 200 km naar Rhode Island, Staat nr. 2 deze trip. We hebben nog geen slaapplaats voor vanavond, dus we zijn flexibel. Onderweg nemen we bij Dunkin Donut een Cappuccino To Go, en zijn we al iets na 10 uur in Newport. Parkeren bij het strand voor $10 onze Jeep en maken ons klaar voor 6km klimmen en klauteren.

Om 10.45 uur beginnen we bij Trailmarker #1, Eastons Beach en om 12.15 uur eindigen we bij Trailmarker #16, Baileys Beach. In die 2,5 uur maken we ontelbare foto’s van de schitterende landhuizen aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant. We lopen het meest over een betonnen pad, maar het einde is best pittig met klimmen en klauteren over rotsen en stenen. We begonnen bewolkt en benauwd en eindigen ook in de volle zon en bloedheet. Maar de Cliff Walk was zeker de moeite waard, echt super mooi en als bonus vangen we ook nog een zeldzame Vileplume Pokémon….

De airco in de bus terug is een verademing en dan begint deel 2 van vandaag. We kunnen nu nog wat km’s van morgen afsnoepen, omdat de slaapplaats nog niet vast staat. We stellen TomTom in op de Staat Vermont, en zien wel waar we belanden. De MiFi is onderweg wat langzaam, dus stoppen we bij een Plaza en gokken we via Hotwire dat we het D. Hotel & Suites in Holyoke zullen krijgen, en bingo!!! We nemen hier meteen een Number 9 Steak Grilled Sandwich van D’angelo, zodat we er straks niet meer op uit moeten.

Binnen 25 minuten zijn we dan echt in Holyoke, en checken we bij dit schitterende pareltje in. We krijgen een mooie kamer, openen de koffer met de vuile was en kunnen we eindelijk de gespaarde quarters kwijt in de was en droog-machines. De rest van de avond doen we heerlijk aan relaxen met alle apparatuur die een schermpje heeft, het is net vakantie…..

Dag 06, 30-08-2016 | Green Mountain

Holyoke, wat hebben wij lekker geslapen zeg! En ook het ontbijtje met de English Egg & Cheese muffin was heerlijk. Maar ook hier zijn we maar 1 nachtje, dus weer inpakken en wegwezen. We rijden de 91 op en rijden geen brug te ver. Oftewel de langste houten Covered Bridge in de wereld die auto verkeer kan verdragen tussen Cornish en Windsor willen we zien. Hij begint en eindigt in een andere Staat. Windsor ligt in de Vermont en Cornish ligt in New Hampshire en de rivier Connecticut is de verbindende factor. Leuke weetjes die dit soort bezoekjes nog net iets leuker maken. Na de fotoshoot verlaten we de brug aan de Vermont kant.

Op naar Killington waar we de VT 100 met een bezoekje vereren. Een mooie Scenic Byway, waar we net iets te vroeg zijn voor de verkleurde blaadjes, en veel te vroeg voor het witte goud. Want Green Mountain doet zijn naam eer aan, het is alles groen wat de klok slaat. Supermooie vergezichten, met fantastische kleine oude dorpjes, met huizen uit films en zowat iedereen heeft hier een sneeuwschuiver voor zijn huis staan. Dat voorspeld niet veel goeds voor de winters hier.

We verblijden de Park Ranger in het Rochester Ranger Station met een bezoekje, want we moeten een plasje doen. Door deze plaspauze komt er wel een extra tussenstop in ons programma, de Warren Falls.

De Warren Falls zijn verborgen swimmingholes in de Mad River. Het is wel een pittige hike van 5 minuten, maar vooruit. Een geweldige combinatie van een aantal kleine zwemgaten en watervallen met een aantal goede plekken om te werken aan je bommetjes techniek. Het water is verleidelijk, kraak helder, maar wij aanschouwen vandaag alleen de durvals die vanaf de rotsen springen, ook leuk.

Dan weer door naar Waterbury voor onze laatste afspraak. Niet dat we al hebben gereserveerd, maar na het kopen van de Tour tickets a $4 p.p. is onze afspraak defintief. We bezoeken vandaag de Ben & Jerry Fabriek, Home of the Americone Dream, mijn favoriete smaakje. En zo krijgen we een inkijkje in het ontstaan van de gehele Ben & Jerry geschiedenis en toekomst! Uiterraard hebben we niet genoeg aan het proef bolletje Strawberry Cheescake, en kopen we een Large Americone Dream die op de prijslijst ook de vermelding van 800 calorieën laat zien…. oeps. Na dit ijsgeweld bezoeken we het naastgelegen kerkhofje met de smaakjes die gesneuveld zijn, erg indrukwekkend……..

Na deze ijsonderbreking zijn we klaar voor vandaag en rijden we in 3 minuten naar ons hotel. Weer een schot in de roos via Hotwire, het Best Western Plus in Waterbury
We bubbelen ons weer fris en fruitig in the Hottub voordat we ons melden voor het avondmaal bij The Blue Stone for The Best Pizza in Town.

Dag 07, 31-09-2016 | Flexibel

We verlaten vandaag Waterburry, en niet zonder water. Het valt met bakken uit de lucht, vervelend. Na een uurtje of 2 rijden we precies Bethlehem binnen en krijgen we van boven een seintje dat we beter de plannen kunnen wijzigingen, nou vooruit dan maar, we zijn flexibel. De Trail die we lekker vroeg wilde lopen, is toch prettiger bij droog weer, dus keren we inderdaad de planning om. We rijden via een alternatieve route meteen naar onze eindbestemming van vandaag, North Conway.

Het klaart gelukkig wel op en zo krijgen we een schitterende scenic route door de het National Forest White Mountain er als bonus bij. Het is hier een waar ski oord, tenminste als er sneeuw ligt, en daar zijn ze hier goed op voorbereid. Overal zien we sneeuwschuivers, sneeuwmobielen en stoeltjesliften die smachtend staan te wachten op de sneeuw.

We rijden door het Crawford Notch State Park over de 302 richting Bartlett. Het is een waar presidenten onderonsje wat de benamingen van de bergen betreft, we zien de toppen van onder andere Mt Eisenhower, Mt Jackson, Mt Lincoln, Mt Jefferson en uiteraard die van Mt Washington.

In North Conway zien we dat het Grand Hotel naast de Outlet ligt, een perfect combo. We beginnen bij Adidas en terwjl Edith zich in het pashokje uitleeft, boek ik via Hotwire een kamer bij de buurman, grappig. Na een uurtje zijn we het zat en checken we in bij het Grand Hotel en Face-timen we gelijk effe met het thuisfront. Na deze familie update gaan we lekker chillen bij het het buiten zwembad, heerlijk.

De avond is gevuld met een rondje Pokéstops lopen, eten bij Applebees en morgen doen we gewoon de planning van vandaag.

Dag 08, 01-09-2016 | Groen Geel

Vandaag volgen we dus de planning van de dag van gisteren, maar dan andersom. We komen nu vanaf North Conway, dus beginnen we op de beroemde Kancamagus Highway. Deze Scenic Byway is berucht en beroemd om zijn gekleurde blaadjes tijdens de Fall Foliage die over over een maandje begint of zo. Maar voor echte Hagenezen zijn de kleuren juist nu perfect, Groen en Geel. En dus genieten wij nu met volle teugen van dit schitterende natuur geweld!

We beginnen om 7.30 uur met de bezichtiging van de Lower Falls, we wandelen en rijden door de Covered Bridge van Albany, maken een rondje bij Rocky Gorge Scenic Area en lopen de trail van de Sabbaday Falls die 13 meter hoog is. Het is echt allemaal supermooi en ook heel erg stil, we zijn bijna overal helemaal alleen, waanzinnig. 2,5 uur later rijden we Lincoln in, en gaan we verder met ons volgende project, Flume.

We rijden het Franconia Notch State Park in voor de Flume Gorge. Na het aftikken van $16 per persoon mogen we naar binnen, maar het is gewoon buiten, vreemd. We beginnen bij de rode covered Flume Bridge uit 1886, de oudste covered bridges van New Hampshire. Vervolgens lopen we langs Table Rock waar het water van Flume Creek over een een rotsplateau stroomt. En dan begint de schitterende rotsachtige kloof van 20 meter hoog en 4-6 meter breed, de Flume Gorge. En daar lopen wij via de boardwalk naast een reeks van watervallen en stroomversnellingen, erg gaaf. We maken vele foto’s zonder mensen erop, uniek. Daarna kwamen we nog de Sentinel Pine Covered Bridge, The Pool en Rock Garden tegen, waar de planten op stenen groeien, bizar! De Trail van 3,2 kilometer is goed te doen, een beetje klimmen zonder klauteren, het was geweldig!

Omdat het pas 12 uur is, maar we toch al 15000 stappen op de teller hebben staan vergaderen we op de parkeerplaats wat te doen….. Het wordt een Hotwire gokje in Manchester, dicht bij Merrimack. We rijden in 90 minuten naar het Best Western Hotel die we voor de helft van de originele prijs hebben geboekt, super deal. Helaas is de kamer nog niet gereed, dus rijden we een stukkie terug voor de New Hampshire Mall.

Hier doen we wat “boodschappen” voor het thuisfront, worden er schoenen met 3 strepen gekocht en niet gekocht. De niet gekochte hopen we alsnog in de juiste maat te vinden in het vervolg traject. We doen ook nog een rondje in Hobby Lobby voordat we bij Olive Garden aanschuiven en ons avondmaal bestellen.

En zo zijn we na het inchecken bij de Best Western kant en klaar en hoeven we het pand niet meer te verlaten. De rest van de avond is heerlijk bed hangen voor de buis en boeken we 2 nachten in Marlborough, Massachusetts.

Dag 09, 02-09-2016 | Shopping day

Vandaag is ingeruimd voor het betere shop werk. De outlet in Merrimack ligt op de weg naar Marlborough nog in New Hampshire, dus No Tax. We rijden om 10 uur de mega parkeerplaats op en gelukkig zijn we niet de eerste…..

We beginnen met het boodschappenlijstje voor het thuisfront, helaas is niet alles verkrijgbaar. Al met al doen we goede zaken en verlaten we 2 uur later met (gratis) tasjes deze outlet.

Deel 2 van deze shopdag wordt een bezoekje aan een gewone Mall in Nashua, ook nog net in New Hampshire, dus ook geen Tax. Maar helaas is het enige wat we hier kopen een Crunchy Cheesy Core Burrito Box bij Taco Bell.

45 minuten later zijn we ingecheckt in Hampton Inn in Marlborough, Massachusetts.
De 1e Staat waar we deze reis alweer 8 dagen geleden begonnen. Wederom krijgen we een mooie kamer, draait de Hampton Inn wasmachine binnen 15 minuten op volle toeren en organiseren we onze kamer voor dit 2 daagse verblijf met een heerlijk bakkie koffie erbij. We bereiden ons verder rustig voor op de 2 KISS dagen die gaan komen, een Pré Party in Fitchburg, een concert in Worcester, en een concert in Portland (Maine)  yeahhhh!

Voor het avondmaal doen we iets heel erg on-Amerikaans, we gaan lopend. Binnen een kwartiertje zijn we bij Panera Bread voor een soepje en een broodje, heerlijk. We brengen daarna de plaatselijk buurtsuper Hannaford een bezoekje voor een toetje op de kamer, het wordt uiteraard de Americone Dream…….

Dag 10, 03-09-2016 | KISS dag

Zenuwachtig wakker worden betekent maar 1 ding, it’s KISS day! Om 10 uur rijden we richting Fitchburg, het Pijnacker van Worcester, maar dan anders. Maar voordat we daar ons moeten melden, wordt er eerst een Walmart bezocht. En die vinden we weer in Leominster, zo zien we nog wat van de omgeving. Het zijn leuke binnendoor weggetjes die we niet vaak rijden.

We zijn uitgenodigd voor een kleine Pre Party in het KISS PALACE van Andy, een superfan. We kunnen elkaar van de KISS Kruises en dan is 1 en 1 met Amerikanen al snel 2! Om met de Amerikaanse gewoontes mee te doen, nemen we uiteraard ons eigen BBQ pakketje en drank mee! Als verrassing laten we een taart met de de Pre Party gegevens erop maken, en die ziet er geweldig uit. Naar Hollandse maatstaven nemen we natuurlijk geen 2 burgers mee, maar een stuk of 12 heerlijke Angus burgers, wat stokbrood en een paar bakken salades, je weet nooit of Paul, Gene, Tommy en Eric ook aanschuiven…..

We worden hartelijk ontvangen en uiteraard zijn ze overdonderd, en vinden ze het vooral Awesome! En dus genieten we van deze samenscholing van KISS maniak’s uit Amerika, Canada en Nederland! Uiteraard met alleen KISS muziek uit de boxen, BBQ aan en veel Ohhs en Ahhh’s over vooral KISS maar ook het uitje van 8 uur vliegen van ons vinden ze maar wat interessant, hahaha.

En dan is het grote moment daar, Andy neemt iedereen mee naar zijn KISS PALACE. We lopen de eerste mega kartonnen groep foto’s voorbij voordat we via de KISS trap het Walhalla met open mond aanschouwen…….overal KISS en met overal bedoel ik ook OVERAL! Het is een waanzinnig verzameling van jaren sparen en dan nog geloof je je ogen niet. Het is vooral kijken kijken en nog eens kijken, en steeds zie je weer wat unieks, of gewoon iets grappigs, of supercool of erg gaaf….. Te veel om op te noemen. We maken wel foto’s maar dit moet je hebben gezien, echt kickuh! Van een KISS lepeltje tot een KISS doodskist, Andy heeft alles, punt! KISS is zijn leven en dat wij dit mogen aanschouwen is uniek, wat een waanzinnig beleving weer. Onder het genot van de KISS taart neemt iedereen afscheid en zien we elkaar straks weer in het DCU center in Worcester waar het allemaal om draait, het KISS concert.

In Worcester lopen we een rondje in Worcester Common waar een soort van Kunst en muziek festival aan de gang is.. Wij willen gewoon Taurossen vangen bij de Pokéstops op een bankje… Na deze luchtige onderbreking wordt het tijd om onze tickets te halen bij Willcall, helaas geen mooie gekleurde KISS kaartjes, maar gewoon ordinaire Tickmaster tickets zoals in Europa.

We maken wat fotos van de KISS reclame borden en om 7 uur gaan de deuren open. 5 minuten later hebben we in ieder geval ons Concert shirtje, binnen is binnen. We hebben mooie ( lees dure) plekken en de zaal loopt aardig vol. De Dead Daisies ziijn vandaag hier het voorprogramma en doen wat ze moeten doen, ze zetten een mooi Rock & Roll optreden neer.

Maar dan is het moment toch weer echt daar, iedere keer krijg ik er kippenvel van als het ALLRIGHT ……. uit de speakers galmt en het KISS doek valt.
Het is weer zo gaaf en na die eerste minuut ben ik zo blij dat we morgen weer gaan….. Tja wat moet ik er verder over zeggen, het was mijn 29ste KISS concert, echt genoten van begin tot het einde. De Freedom To Rock Tour wordt natuurlijk groots gevierd met het eren van echte vrijheidsstrijders op het podium en het spelen van het Amerikaanse Star Spangled Banner met gitaren als een Amerikaanse vlag gespoten, kippenvel! En zoals Paul ook zei, geen hulp van muziek op een bandje, maar pure Rock and Roll met een show om van te watertanden, een echt KISS concert dus.

De terug reis naar ons hotel in Marlborough doen we in 20 minuutjes, het is dan al iets na 12 uur als we ons bedje opzoeken en is eigenlijk de 2e KISS dag al begonnen……..

Dag 11, 04-09-2016 | KISS dag 2

Half acht vind onze biologische klok het weer genoeg, wakker worden. We rekken het met de iPad met uurtje voordat we aan ons ritueel beginnen, douchen aankleden, ontbijten en pleite….

En rond 10 verlaten we ons Hotel om vervolgens 3 Staten verder de koffers weer uit de auto te sjouwen. Via Massachusetts, rijden we door New Hampshire om vervolgens bij onze eindbestemming Portland in Maine te belanden, weer een Staat erbij.

Portland is een havenstad, en erg druk. We parkeren de auto in Downtown voor $5 per uur, Scheveningse prijzen dus. Bij Starbucks realiseren we ons dat we pas aan onze eerste Frappuccino zitten, raar! We lopen door de kleine Portland straatjes met de vele visrestaurantje, maar wij kopen vandaag geen vis maar een heerlijke gezond tussendoortje bij The Holy Donut, die gelukkig rond 13.30 uur nog niet is uitverkocht….

Om 15.30 checken zijn we bij ons hotel voor 1 nacht en laden we alle batterijen weer effe tot de 100%, ja ook die van ons. Anderhalf uur later parkeren we alweer de auto dichtbij de Cross Insurance Arena met geheel volle accu’s. We halen de ordinaire Ticketmaster tickets op en gaan op zoek naar voedsel. Het wordt een burger van Five Guys, heerlijk.

Bij de Arena is het weer een samenscholing van Amerikaanse , Canadese en Hollandse KISS fans, super leuk. Dit concert hebben we kaartje op rij 6, precies in het midden, perfect. Ook hier zetten de Dead Daisies weer een top show neer als opwarmertje.

En dan schalt het Allright Portland dit keer uit de speakers, waanzinnig elke keer weer. Het doek valt en boem……daar zijn ze weer! Mijn 30ste KISS show en ik film het intro en Detroit Rock City, leuk voor Facebook misschien. Ze zijn wederom in topconditie en we zijn er nog niet uit of ze nu beter waren dan gisteren……. Helaas zit het KISS gehalte van deze vakantie erop, maar hebben we dat toch maar weer mooi meegemaakt! Dit was echt een feestje in de vakantie, jammer dat het alweer voorbij is.

De terug weg gaat dit keer via 3x de hoek om en zo zijn we binnen 10 minuten op ons overnachting adresje, bekijken de foto’s en vallen we met een big smile in slaap….

Dag 12, 05-09-2016 | On Route!

Bij het duurste (en minste) hotel van deze reis moeten we voor 9 uur al ontbijten, jammer. Na ons KISS shot van de afgelopen 2 dagen waren we wel toe aan een beetje uitslapen…. Zijn we eindelijk geacclimatiseerd, moeten we nog opschieten ook.

We gaan ons vandaag 60 mile verplaatsen, maar wel binnendoor. En binnendoor is in ons geval langs de kust. Dus we doen er geen uur over maar de rest van de dag.

Om 10 uur zijn we on Tour. De Cliff Walk van Portland staat vandaag als eerste op het programma. Dit staat te gebeuren bij Cape Elizabeth waar de beroemde Portland Head Light staat. Het is al aardig druk, hebt is nml. Labour Day. We vieren gezellig mee, en laten het fototoestel overuren maken. Geweldig mooi is het hier, de vuurtoren de rotsen en vooral de zee. Die is ruwwwww, het zijn de randjes van de Tropische Storm Hermine. Mooie hoge opspattende golven met bijbehorend geluid zijn indrukwekkend, geweldig om te zien.

Dan gaan we weer on Tour via de 1 richting Kennebunkport.
Dit zit vol met souvenirwinkels, galeries en visrestaurants. We parkeren de auto iets buiten het centrum en lopen door dit gezellig plaatsje, super leuk.
Kennebunkport heeft ook een reputatie als een zomer bestemming voor de hogere klasse en is een van de rijkste gemeenschappen in de staat Maine. Dus op naar de Ocean Avenue van Kennebunkport. Dat dit een rijk gebiedje is kan je ook echt te zien aan de huizen die hier aan de rand van de kust staan. Niet geheel toevallig dat hier ook het zomerverblijf van de 41ste president van de Verenigde Staten George H. W. Bush ligt. Ook wij nemen er natuurlijk een kijkje en kiekjes, waarbij de resten van Hermine het ook hier weer net iets spectaculairder maken. We worden onverwachts zeiknat door zo’ n klote golf die we niet zagen aankomen….lol!

Gelukkig zijn we snel opgedroogd en vervolgen we onze Tour richting New Hamton. Maar eerst moeten we zelfs de binnendoor weg binnendoor rijden. Het is nml. file rijden waarbij we Google maps gebruiken om dit file leed proberen te vermijden. En zo rijden we via Kittery Point wederom langs het echte Amerika.

De vele Labour Day Yard Sale uitstallingen zijn echt geweldig, hadden we mooi gemist zonder die file. Rond half 5 komen we aan in ons Best Western Hotel waar we 2 dagen blijven. Na de installatie, gaan we opzoek naar het Outback Steakhouse hier 15 minuten vandaan. Een vakantie in de USA zonder Bloomin’ Onion kan echt niet en dit is onze laatste kans……

De rest van de avond is het relax bedhangen voor de buis, heerlijk. Totdat we er achterkomen dat we maar 1 nacht hier hebben geboekt. Snel checken we Hotwire, en boeken alsnog ook de laatste dag hier. Na een uurtje, meld ik dit bij de balie zodat we morgen niet hoeven te verkassen!

Dag 13, 06-09-2016 | Malle dag!

De laatste volle dag in New England begint met echt Engels weer, regen! Maar dat deert ons niet, want we gaan shoppen. Omdat we toch wel wat aan de vroege kant zijn, nemen we de toeristische route langs de kust via de 1A. Weer zien we schitterende villa’s en kleine State Parken langs de ruwe kustlijn. In combinatie met de Hermine golven is dit wederom fascinerend om te zien.

Dan is onze eerste shop stop, de Kittery Trading Post in Maine. Een mega outdoor winkel die al sinds 1938 bestaat, geen super-de-luxe Bass Pro, maar een old skool winkel met van alles en nog wat op jacht, vis en kampeer gebied. We lopen hier een uurtje heerlijk droog tussen de honderden geweren, kogels en camouflage attributen, geweldig.

De Kittery Outlet is de volgende stop. Dit is een Outlet Mall die Storm Ready is bevonden door de National Weather Service. We kunnen dus met een gerust hart shoppen met de restjes van de Tropische Storm om ond heen, pfffff.
Het is ook wel een beetje vreemde Outlet, de groepjes winkels liggen best verspreid, en moet we ons met de auto verplaatsen. Het valt eigenlijk heel erg tegen, en hebben het als ervaren shoppers binnen een uurtje wel gezien.

Op naar de Mall at Fox Run in weer een andere staat, nml. New Hampshire. Hier betaal je geen Tax, ook lekker. Helaas zijn de drie strepen die in bestelling staan wederom niet in de juiste maat te vinden, jammer. We banjeren weer wat rond en zijn ook hier na een uurtje uitgekeken.

We nemen een laatste kijkje in de hiernaast gelegen Walmart, je weet wel een pyjamaatje kan er altijd wel bij…. We nemen meteen een Subway-tje en zorgen dat we om 14.45 uur weer met een volle maag op de kamer zijn.

De koffers worden dan al reis-klaar gemaakt, terwijl we naar het Nederlands elftal luisteren via de iPhone. We worden van beide niet vrolijk, de tassen zijn nog wat leeg, en Nederland staat achter. Google maps bied uitkomst, de Northshore Mall in Peabody, Massachusetts ligt binnen bereik. Het wordt wel staat nr. 3 van vandaag, maar ach…. Een beetje benzine opmaken, proberen om alsnog de 3 strepen te vinden en als bonus, er zit ook een CheeseCake Factory zijn de redenen om dit extra ritje recht te praten.

Binnen 15 minuten zijn we onderweg, en om half 5 zijn we onze bestemming. Het is en mooie Mall, maar shop technisch was er niet veel te scoren. De benzinemeter meter staat nu in ieder geval onder de helft, helaas hebben niet de 3 strepen gevonden, maar we hebben heerlijk gegeten, de CheeseCake To Go op de kamer is ook echt de perfecte afsluiting van deze Malle dag!

Dag 14, 07-09-2016 | The End

De dag van gaan is alweer aangebroken, heel vervelend. Maar niet getreurd, we komen terug……en snel ook!

Maar eerst gaan we de paar uur dat we hier nog zijn, volledig benutten. We rijden de Essex Coastel Scenic Byway vanaf Newburyport naar Rockport. Veel mooie statige huizen langs dit stukje kust. Ondanks dat de bewolking de overhand heeft, genieten we van de schitterende omgeving met zijn adembenemende uitzichten, haventjes, en schilderachtige dorpjes.

Rockport in Cape Ann is het perfecte plaatsje om onze Rockin’ Road Trip Amerika te verlaten. Het is nog erg rustig in het kleine havenstadje die al sinds 1690 bestaat. De Park & Ride opties zijn nu allemaal gesloten, maar in het hoogseizoen zal het hier mega druk zijn. We zien de plaatselijke vissersvloot in actie en lopen langs de historische Main Street via het Dock Square naar Beach Street wat is gevuld met cadeauwinkeltjes, galeries en restaurantjes. Doordat het zo rustig is zijn we er best snel doorheen.

We besluiten om de Essex Coastel Scenic Byway te volgen om zo op ons gemak richting Logan Airport te geraken. En dit is wederom een geweldige ritje door het echte Amerika, zo gaaf.

Toeval of niet, maar precies bij het heksen stadje Salem gaat het benzinelampje branden, als dat maar goed gaat. De laatste 10 Mile moet geen geen probleem zijn, het rijdt wel stapvoets door de plaatsjes Lynn en Revere, maar wederom perfect getankt en zo brengen we de Jeep lekker leeg terug!

Na het inchecken bij Swiss Air en de douane rompslomp zijn we klaar om in 7 uurtjes naar (de) Kloten te gaan. Dit noodzakelijk kwaad volstaan we met vlag en wimpel en is het laatste uurtje naar Schiphol appeltje eitje. Met onze wegbrengers cq ophalers nemen we een cappuccinootje bij Starbucks en zijn we Donderdag 08-09-2016 rond 10 uur weer voor eventjes thuis…….

6 thoughts on “The Ultimate New England Rockin’ Road Trip 2016

  1. G E W E L D I G Theo dat je dit blog hebt gemaakt. Wat een heerlijk verhaal en ik heb in een deuk gelegen om de Pokémon verhalen. Ik snap dat hoor! En ik heb een Blastoise….as you know hahaha!heb genoten van het verslag! Dank!

  2. Met heel erg veel plezier alles in 1 keer gelezen !! Super geschreven, heel erg leuk, en wat een fantastische reis is dit weer geweest !! Wat hebben jullie genoten, en allemaal zo herkenbaar (op het KISS gedeelte na dan 😁😁). Genieten !!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s