This Magic Moment

Als we jullie vertellen dat we vandaag naar MK gaan, denkt de helft van de lezers dat we de fabriek van Michael Kors een bezoekje gaan brengen. Maar niets is minder waar, het wordt Magic Kingdom.

Deze dag is met militaire precisie uitgekozen, het is een 10 op de schaal van de Disney Crowd Calender, lekkáh dan maar dat mag de pret niet drukken. Want waar kan je beter magische momenten vieren dan in een Magisch Koninkrijk, vandaar!

De parkeerplaats is al aardig gevuld als we daar om 09.00 uur komen aanrijden. Het wordt Mulan 31 voor de kenners. De eerste “free ride” is met een treintje naar de ticketbox, we kopen 5 dagtickets, onbetaalbaar en voor de rest MasterCard.

We kiezen om met de boot richting de Disney World ingang te varen. Na de tassen controle, zijn we dan echt binnen, en kan het feest beginnen…. Het is al echt druk, overal lopen de wachttijden in snel tempo op, nu al zelfs 2 uur voor de Space Mountain zien we op onze Disney app, die doen we dus niet. We hebben verder geen echte “die wil ik persé doen” attracties, en we zien wel wat we tegenkomen. Omdat het Kerst is, proberen we juist die bijzondere shows, optochten en of thema’s te bezoeken. Om niet alles op te sommen wat we wat gezien en/of gedaan hebben, het was een supergaaf afwisselend dagje slenteren, zo’n 10 km als we onze stappenteller moeten geloven!

En dan is het ineens 18.00 uur Amerikaanse tijd, precies 49 jaar gewacht op This Magic Moment. Ik moet dan toch echt die button met 50 op volgens de Nederlandse klok! 15 minuten later is het gehele kasteel “Frozen”, supermooi en dat allemaal speciaal voor mijn 50ste verjaardag….. it’s magical. Na dit Frozen spektakel, wordt de start van de nieuwe mijlpaal gevierd met een Frappuccino en Lemon Cake bij de Starbucks in Disney, hoe Amerikaanser wil je het hebben.

Na de vereiste winkeltjes parade, zit de Grand Finale voor ons in de Christmas vuurwerkshow, ge-wel-dig! Hier gaan ze nog even door, maar onze voetjes zijn er na 12 uur echt klaar mee. We verlaten Disney wederom per boot en treintje om weer bij Mulan 31 uit te komen waar we deze dag zijn begonnen.

Binnen een half uurtje zijn we weer in Davenport, en blijft het nog lang onrustig in villa Watersong……

7 thoughts on “This Magic Moment

  1. Een goed gekozen dag voor een spectaculaire verjaardag met ook nog eens vuurwerk als nagerecht! We wensen jullie hele gezellige kerstdagen in het zonnige Florida. Han en Els

  2. Wat gaaf om met kerst je verjaardag en dan ook nog in Disney te vieren, helelmaal geweldig!a gefeliciteerd uiteraard!
    En het komt mij allemaal bekend voor, wij stonden toen bij Peter Pan. Leuke herinneringen? Nog veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s