De gevallen suikerpot.

Vandaag zit er tot half 7 geen leven in villa Watersong, yeahhhh. De Holiday Shopping uitputtingsslag van gisteren heeft geholpen, goed gepland. Het wordt vandaag een sportief dagje. Deze ochtend staat in het teken van ADO Den Haag. Om 08.30 uur gaan we ouderwets luisteren via Radio West naar Heerenveen – ADO.

Tijdens het opruimen van de ontbijttafel valt de inhoud van de suikerpot op de keukenvloer, en dat brengt geluk zeggen ze….. En tja, is het geluk als je uit met 0-4 wint, ADO laat zich niet Foppen in Heerenveen!

Wat een ochtend, om 11.00 uur gaan we in polonaise richting Tampa. Hier gaan we naar de Big Bend Power Station in Apollo Beach. Niet om naar de witte rook uit de schoorstenen te kijken of Meneer Wang nu eindelijk eens gaat betalen, of naar een raket lancering te kijken, maar hier is het Tampa Electric’s Manatee Viewing Center.

We zien hier tientallen logge zeekoeien heerlijk hun ding doen, helemaal niks dus. Een beetje drijven en af en toe die snuit boven water tillen, heerlijk. De warme mix van zoet en zout water is lekker voor ze, daarom komen ze uit Tampa Bay hier gratis luieren, en wij kunnen dit gratis aanschouwen, een echte win win situatie dus.

Na een uurtje rijden we richting de Tampa Riverwalk. Hier maken we een sportieve wandeling langs de Hilsborough rivier in het museum gebied. Echt een plek waar de locals zich prima vermaken, leuk om te doen en te zien.

Dan op naar onze eerste echte NHL game, the National Hockey League. Een naam die in de hele wereld tot de verbeelding spreekt, maar echt kloppen doet ie niet! National is raar want want deze competitie is voor Amerika en Canada. En het woordje Ice komt er ook al niet in voor en toch weet iedereen dat de NHL staat voor de belangrijkste Ijshockey competitie in de wereld.

En vandaag zijn wij in de Amalie Arena bij de wedstrijd tussen de Tampa Bay Lightning en de Ottawa Senators. En het is fantastisch, die sfeer, die show, de mensen, de wedstrijd geweldig! Iedereen loopt in een echt wedstrijd shirt, kosten $250……. Uiteraard doen we ook mee met het eetfestijn rond zo’n wedstrijd, en zien we een Outback Steakhouse uitgifte punt. Natuurlijk vullen we hier onze tray, het was heerlijk!

Voor de wedstrijd worden het Canadese en Amerikaanse volkslied vol passie meegezongen, en vanaf minuut 1 zit de sfeer er goed in en mogen de eerste 2 kemphanen al op het strafbankje plaatsnemen, we zijn begonnen. Het gaat snel en ze zijn aan elkaar gewaagd, de eindstand van 5-2 wordt dan ook pas in de slotfase bepaald als de goalie wordt gewisseld. En zo zijn we getuige van 2 gave overwinningen op 1 dag, wauw!

De terugtocht van een uurtje duurt inderdaad 60 minuten, en dus zijn we om half 10 weer present in Villa Watersong, wat een geweldige dag weer en dat zonder shoppen……

Advertenties

2 thoughts on “De gevallen suikerpot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s