Kerst in Amerika

Omdat onze 1ste poging om Kerst in Amerika door te brengen was gecanceld in 2010 door een tekort aan de-icing in België, doen we nu poging 2. Geen New York, want dat durfde we niet aan, maar Florida waar de temperatuur rond de 25 graden is in December, vooruit we wagen het erop! Voor je 50ste moet je tenslotte 1x Kerst in Amerika hebben gevierd…….

Zelfs Nederland verlaten we dit keer in de dubbele cijfers wat het klimaat betreft, en gelukkig niet onder nul. En zo brengt de Taxi ons zonder sneeuwkettingen naar Schiphol in Kerstsfeer.

De upgrade naar Economy Plus was gisteren al geregeld, maar ook de Silver status van United loodst ons hier slechts in 45 minuten door de bekende drukke hindernisbaan. Rond 08.30 uur zitten we aan onze eerste Starbucks Cappuccino, de vakantie is begonnen.

De eerste vlucht naar Houston is 11 uur! En ja dat is erg lang, maar de cabine wordt al snel na de Chicken & Pasta vraag omgetoverd tot één grote vliegende bioscoop! Licht uit en schermpjes aan! Films, series, music of sport docu’s, van alles wordt er gekeken om ons heen! Helaas valt de Chicken niet goed bij de jongste in ons gezelschap, en heeft ze alle lavatorys van de Boeing 777 grondig gek(l)eurd, Shit happens.

Na de touchdown op Houston hebben we nog 2 uur om onze aansluitende vlucht naar Orlando te halen, altijd weer spannend! En zonder in detail te treden, we waren weer precies op tijd….. Tijdens de vlucht naar Orlando passeren we al de in Nederland begonnen Vrijdaggrens. Hier in Florida is het 6 uur eerder, en hebben we dus een extra lange Donderdag.

De Alamo-zuil heeft tegenwoordig net zoveel vragen als een baliemedewerker, en is het zorg dat we goed opletten dat het bedrag op nul blijft staan, gelukt. We zoeken een mooie Kerst rode Chrysler uit. In 45 minuten zijn we in Watersong, wauwwwwww wat een mooi huis, hier komen we de kerstdagen wel door! Na de Ohhhh’s en de Ahhhh’s moeten we de koelkast vullen, en rijden we naar de dichtstbijzijnde Walmart voor een winkelwagen met kop, de eerste attractie zit er weer op. Terug in Watersong ploffen we op de bank en is het ook hier bijna Vrijdag, welterusten!!!!

Advertenties

2 thoughts on “Kerst in Amerika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s