Old Skool KISS

En toen werden we wakker in Ocho Rios, Jamaica mannnn. We verlaten het schip om lekker effe Ocho Rios te verkennen. Kingston vinden we te ver, 2 uur heen en 2 uur terug. Dus doen we het met een standbeeld van Bob Marley i.p.v. een bezoek aan zijn Museum.

Het is bloedheet, dus we doen Rustaaagh aan vandaag. De eerste voetstappen aan wal voelen meteen vertrouwd aan. We lopen het eerste de beste barretje in, en loggen in met het paswoord Reggae Ally, de naam van de bar! En hoppa ADO heeft gewonnen, de sfeer zit er meteen in, het hele land is Groen en Geel versierd! De bomen, de gevels, de t-shirts, de etalages, de vlaggen, alles is Groen Geel, cool!

We appen en facebooken ons een slag in het rond, effe gratis contact met het thuisfront na 3 dagen zee is heerlijk. $75 dollar voor een uurtje internet gaat natuurlijk veel te ver. Hier zitten we lekker cool, met een drankje te acclimatiseren met Free WiFi in Jamaica, heerlijk!

Dan slenteren we nog wat door de straten van Ocho Rios en het Taj Mahall shopping center, waar we wat leuke (groen gele) souveniertjes kopen. De rest van de middag vertoeven we weer in Reggae Ally, met mede Dutch KISS SEALs, Relax mannn…. nemen we dus letterlijk en de Bob Marley Wrap smaakte ook prima.

Eenmaal aan boord, zien we dat we een uurtje later Jamaica verlaten en zijn we halverwege de KISS KRUISE V. Jamaica was een relaxte onderbreking die we mooi op ons lijstje kunnen afvinken. De wiet controle doorstonden we met vlag en wimpel en zo hebben we nog effe lekkahhh 2 uurtjes voordat we ons melden bij Cagny’s.

Na de overheerlijke steak is het tijd voor ons KISS indoor concert. Wauw we hebben hier zo’n zin in, de Alive setting, de ’75 pakken, de setlist, en dat alles in het intieme Stardust theater. We hebben rij D, redelijk vooraan en dit keer aan Gene zijn kant. We zien de kaarsen standaard, de zwaailichten, de oude boxen set-up, het podium is geweldig.

En dan wordt het donker, komen de mannen het podium op en boem daar begint Deuce. We kunnen ze weer bijna aanraken, en dat gevoel gaat niet meer weg. De outfits uit 1975 brengt meteen de sfeer die we hoopte, alsof we echt terug in de tijd zijn beland. De jaren zeventig waarin we KISS zo graag hadden zien spelen is NU, hier op een boot midden op zee op de KISS Kruise V, beter gaat het nooit meer worden!! De songs zijn, zoals Paul aankondigde “How it be meant to be played”, ruw maar maar het geluid van nu. Echt het beste wat we ooit hebben gehoord, ze zijn in vorm en alles klopt, wat een belevenis. En dat zonder vuurwerk, geen bloed en vuur spuwen, geen vliegen over het publiek, geen vuurpijlen uit Tommie’s gitaar, maar alleen Firehouse met de zwaailichten, gitaar en drumsolo’s, dit is Old skool KISS, SUPER KICKUHHH. En zo hebben we alweer een concert meegemaakt die KISSTORY heeft geschreven, wauw!

Na de show zijn we nog heel lang hyper, maar pakken we toch een paar laatste nummers van Lita Ford mee op het pooldeck, waarbij we bijna worden weggeblazen, door de wind wel te verstaan. Het afkicken is begonnen, maar gelukkig hebben we de foto’s en video’s nog…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s