New York Groove

En toen was het alweer dinsdag, onze laatste volle dag in the New York Groove. We beginnen de dag weer bij de gele N, niet te verwarren met de Gele M, want een ontbijtje zit bij ons hotel al inbegrepen. Het is een Subway ritje naar de Queensboro Bridge. Hier is een verborgen pareltje, de Arial Tramway naar het Roosevelt Island. Een ritje over het water, langs de brug en door de lucht, en dat allemaal gratis met onze Metro kaart. We lopen een rondje op het eiland, met wederom de schitterende NY Skyline aan de overkant, wat nooit gaat vervelen. Vele foto’s later doen we weer zo’n gratis ritje over het water, langs de brug en door de lucht, maar nu terug naar Manhattan.

Na een korte recht toe recht aan wandeling stappen we in de E 59th in de groene 6 opstappen en waar we in de E 110th weer uitstappen. Precies het begin en einde van Central Park, maar dan een beetje naar rechts. Dus lopen we naar links om echt Central Park North in te lopen via Harlem.

De bedoeling was om halverwege weer een trammetje te pakken, maar laten we het maar meteen verklappen, we lopen Central Park van North naar South…… Het Harlem Meer, Great Hill, het Jacky Onassis Reservoir, The Great Lawn, etc etc we have seen it all.

Uiteindelijk lopen we via de 5th Avenue nog even bij het glazen huis naar binnen, helaas 3x is geen scheepsrecht. We checken wel in op onze vlucht morgen naar Miami, en hebben we ook weer een gratis upgrade te pakken naar Economy Plus.

Na dit heugelijke feit kunnen we er weer even tegen aan en lopen we gewoon weer door naar de W 44th St. Hier hebben we nog een laatst KISSTORY momentje in New York af te vinken, check!

Een bezoekje aan Bryant Park stond ook nog open, die we dit keer met de Subway hebben bezocht. Het Bryan Park werd verbouwd in Winterwonderland, maar was nog lang niet klaar. Dus dan maar op naar ons laatste avondmaal in New York. We zetten ook nog het mooie Flatiron Building op de gevoelige plaat tijdens de wandeling richting W 23st, en wel nummer 60, Outback Steakhouse! De Bloomin’ Onion en de Flatiron Steak smaakte verrukkelijk, en de Chocolate Thunder hadden we echt verdient…..

Advertenties

4 thoughts on “New York Groove

  1. Als ik het zo lees hebben jullie New York ook wel gezien nu of in ieder geval een heel groot deel ervan en hebben jullie , naast het reizen met de metro , ook héél veel gelopen! Wij hebben er totaal geen notie van hoe groot het is, maar het klinkt allemaal indrukwekkend. Qua namen herkennen we sommige bezienswaardigheden wel, maar er zijn er ook bij, die ons niets zeggen en daardoor ook niet tot de verbeelding spreken! Goede vlucht naar Miami en groetjes van ons

  2. Hahaha, mooi zeg ! En weet je dat ik in New York nog nooit in de Outback ben geweest !!! Ook niet in de Olive Garden overigens 😉 ! Volgens mij hebben ze 60.000 restaurants of zo in NY, dus altijd wel iets leuks te vinden. Wat een prachtige ervaring al die dagen NY !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s