USA Today

De ochtend ziet er weer mooi blauw uit, fris in de schaduw maar heerlijk in het zonnetje. We pakken de blauwe E naar de 23ste straat, we beginnen met een KISS momentje. De Twenty-Third Street and Eight Avenue is DE hoek van de Dressed Dressed To Kill hoes uit 1974! En uiteraard willen we daar een fotootje van. De dienstdoende agent weet dat dit een heel bijzonder hoekje is, want we zijn niet de eerste die van dit kruispunt foto’s maken, KISS fans zijn er genoeg!

Na dit KISSTORY moment lopen we naar de 10th Street waar we The High Line gaan lopen. Een mooi stadspark van 2,2 km en 9 meter boven de begane grond. De oude rails van het oorspronkelijk spoorwegviaduct liggen er nog steeds. Een lekker wandelingetje om de dag mee te beginnen, een aanrader!

Verder lopen we door SoHo, China Town, Little Italy, via de Canal St. naar Lower East Side om via Knickerbocker bij de Manhattan Bridge uit te komen. De stappenteller maakt overuren.

De next stop is toch nog een keer Dumbo te bezoeken, die Skyline blijft geweldig van die kant. We besluiten om de 2 km van de Manhattan Bridge te lopen, we zijn nog jong!
We maken vele foto’s, wat een uitzichten weer en bijna niemand tegen gekomen, super!

In Brooklyn kopen we in de Washington St. onze lunch, heerlijke verse Sushi To Go! Na deze lunchbreak met View nemen we de East Ferry weer terug naar de overkant. Binnen 2 minuten en 8 dollar lichter staan we op de hoek van Wall Street! Bij Starbucks nemen we een warme melk met een kruidige pompoen smaak, klinkt in het engels toch lekkerder, Pumpkin Spicey Latte. We FaceTime-en effe met het thuisfront en zo zijn we weer helemaal up-to-date, leuk.

We doen een rondje Wall St. waar we de Stock Exchange, George Washington en de Bull bezoeken. Hier eindigt deel 1 vandaag, en willen dan de kortste weg terug naar ons hotel in de 39th St. We lopen de eerste beste Subway in, maar helaas alleen maar broodjes en geen Trein te bekennen. Volgende poging lukt wel, via de blauwe A. Het opladen van de batterijen is een goed excuus, om even op adem te komen voor deel 2 van USA Today.

De lampjes op de apparaten zijn weer van het rode afgesprongen en zien er weer mooi groen uit, op naar Times Square voor nog veel meer kleurtjes. Hier struinen we eerst langs de vele NY Gifts shops en niet alleen voor gifts. Zelf willen we nml. ook nog een leuk hebbedingetje voor ons pronkrek, en gelukkig mag dit van de Indiase verkoper!

Dan stappen we flink door naar de Olijven Tuin, we willen geen pieper en hebben honger. Prima timing zorgt ervoor dat we meteen aan tafel kunnen, en we hier heerlijk hebben gegeten, zoals altijd!

De rest van de avond is naar lichtjes loeren, Times Square op zijn best.

Advertenties

6 thoughts on “USA Today

  1. weer alles eruitgehaald in die paar dagen, superleuk! Misschien wel toe aan nieuwe wandelschoenen nu???? Op naar Miami weer genieten, minder lopen haha! Veel plezier!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s