Football is Life!

De weergoden snappen het nog steeds niet, de dag na zaterdag begint altijd met zon! Zelfs hier in de Big Apple begint het met Sun, maar helaas zeikt het uit de hemel. Vandaar dat we de ochtend lekker rustaaagh aan doen, net als de boys in Leeuwarden trouwens…..

Op het randje van sluitingstijd schuiven we aan voor het ontbijt, en zien we dat het 34 verdiepingen lager gelukkig droog is. We lopen een foto-rondje om Madison Square Garden heen, waar de grote der aarden hebben opgetreden, en dus ook KISS!

Om klokslag 11 gaan de deuren van het grootste warenhuis ter wereld open, aldus het reclame bord van Macy’s. We slenteren wat door de 8 verdiepingen en kopen he-le-maal niks, ondanks de One Day Sale! De aanbiedingen zijn op 1 hand te tellen en de koers zit in de kelder!

De volgende etappe wordt weer Fifth Avenue, dit doen we met de Subway. Bij A&F willen we graag een tasje vullen, en dit lukt. Voordat we aan de terugreis beginnen lopen we toch nog even naar de overkant om Peren met Appelen te vergelijken, maar helaas hebben ze weer niet de goede kleur.

Dan zit de eerste helft erop, nemen we een kwartiertje pauze op de kamer voordat we beginnen aan de 2e helft. In de pauze wordt gebruik gemaakt om ons tas-loos klaar te maken om richting East Rutherford in New Jersey te geraken. Alleen de portemonnee, iPhone en het fototoestel gaan mee., wegens de strenge “bag policy”.

Bij de Port Authority worden er op wedstrijddagen vele bussen ingezet, $12 p.p. voor een retourtje. Het ritje duurt 25 minuten, waarbij de NY Giants en Dallas Cowboys Football fans gemoedelijk naast elkaar zitten. De Giants hebben 3,8 miljoen Facebook vind ik leuks, maar de Dallas Cowboys 8,3 miljoen wauwwwww. Dus je begrijpt dat dit een Speciaal wedstrijdje is in de NFL, echt gaaf.

De aankomst bij het MetLife stadion gaan we nooit, maar dan ook nooit meer vergeten. De wedstrijd begint om half 5, het is dan 2 uur voor de wedstrijd en alle parkeerterreinen staan nokkie vol. Niet alleen met auto’s, maar het is één groot BBQ festijn. Hier heeft iedereen BBQ, een Camper of een Truck met laadklep, waar hele Families via de goed gerichte satellietschotels niks van de Amerikaanse Tafel van Kees willen missen. Hele speenvarkens liggen op omgebouwde BBQ-aanhangwagens, er zijn privé feestjes aan de gang, overal staan er muziekbands te spelen en aggregaten te loeien om vooral de TV’s en muziekinstallaties van stroom te voorzien, en we zien zelfs planten bakken en dressoirs met de foto’s van over over over groot Opa erop, zodat ie hier ook bij kan zijn…….waanzinnig!

Dan het stadion, de mensen, het eten en de wedstrijd, wat een belevenis. Met meer dan tweeëntachtig duizend mensen in het stadion, en misschien wel net zoveel er buiten, gaan we nooit meer vergeten. Het is ook nog eens een spannende wedstrijd waarbij De Giants met een gave 100 Yards run winnen met 27-20.

Nu hebben wij aardig wat ervaring met het verlaten van een sportevenement van ongeveer 10.000 mensen die al niet soepeltjes is op te lossen, laat staan deze aantallen hier. En dit hebben wij aardig ingeschat, chaos dus! Er zit geen beweging in, men gaat ook gewoon lekker door BBQ-en, en wij sluiten ons aan in de rij van zo’n hollands kilometer, die allemaal terug naar New York moeten. Na een half zien we dat de bussen op zijn, ja op! En dus moeten we wachten op de bussen die weer terug komen.

Ach dat hoort er allemaal bij, en als we in de bus stappen is het lekker warm en zijn we binnen een uurtje “thuis” met een Venti triple shot Cappuccino van de Starbucks, Football is Life!

Advertenties

3 thoughts on “Football is Life!

  1. GEWELDIG !!!! Zelf ook 1 keer meegemaakt, dus begrijp helemaal hoe bizar dat eruit ziet !!! Wat een ervaring 😉 ! Wij hebben in een vergelijkbaar geval een taxi teruggenomen 😉 ! ENJOY !

  2. Wat een spektakel, zo,n groot stadion met zoveel mensen! Ongelooflijk, maar wij hebben de beelden met eigen ogen kunnen zien bij je ouders. Kaylee kwam later ook nog even: gezellig!!! We houden contact! Han en Els

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s