De New York Marathon

Om 4 uur vannacht hebben besloten dat we toch het vrijheidsbeeld een bezoekje gaan brengen. Niet dat we de wekker er voor hebben gezet, maar we zijn gewoon klaar wakker. Je kan er niet omheen, The Statue of Liberty IS New York!

We nemen niet de trap maar de lift, die ons 34 verdiepingen omlaag brengt naar de ontbijttafel zodat we lekker fit op pad kunnen. Op naar de Subway, we nemen de gele N, omdat er aan de rode E in het weekend gewerkt wordt. Halverwege stappen we over op de gele R, die ons dan dichtbij Battery Park brengt, wij snappen het!

We kunnen al met de 2e Ferry mee naar de overkant, waar we mevrouwtje New York steeds dichterbij zien komen, schitterend! Het is wel erg koud, we blijven een uurtje hangen en varen door naar Ellis Island voor een stukje geschiedenis.

Rond het middag uur zetten we weer voet aan vaste wal, en pakken we de groene 4. Die brengt ons weer helemaal naar de andere kant van Manhatten. Halverwege Central Park stappen we uit, het is weer tijd voor een beetje KISSOLOGY. De originele deur die model heeft gestaan voor de hoes van The Elder moet hier te vinden zijn. En afgevinkt, gaaf!

Nu gaan we dan echt Central Park in, we lopen via Moma langs Great Lawn, zien de prachtige Indian Summer kleuren bij Turtle Pond, lopen langs The Lake over de Bow Bridge en stoppen bij Strawberry Fields, steken schuin over de Sheep Meadow naar de schaatsbaan bij Wolfman Rink, waar we Central Park verlaten op de kruising met Fifth Avenue.

Hier duiken we de beroemde glazen kubus in, oftewel de Applestore. Het is mega druk, en ik heb gelukkig niks nodig….. Dan lopen we weer verder de Fifth Avenue af tot de 43rd Street. Een hele tippel met winkel in, winkel uit en uiteraard veel window shopping, met Prada, Gucci, Louis Vuitton, Tiffany & Co enz. enz. De 43rd Street is niet zomaar gekozen, Ace Frehley song erover in New York Groove, Stop at Third and Forty-three, exit to the night! En zo hebben we ook deze KISS mijlpaal digitaal vastgelegd!

De terugweg staat er niets meer op stapel en belanden we bij Panera Bread, waar we de stappenteller raadplegen. Hier zien we wat onze voeten al een tijdje proberen te vertellen, bijna 30.000 oftewel we hebben met zijn tweeën opgeteld vandaag de Marathon van New York gelopen, die officieel pas 1 November van start gaat…..

Advertenties

3 thoughts on “De New York Marathon

  1. Jullie verdoen je tijd in New York in elk geval niet met slapen! In tegendeel! (Orkaan Patricia was gelukkig niet zo hevig als verwacht en het gevaar lijkt geweken!) Groetjes, Els en Han

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s