A Day To Remember…

Vandaag begon ook als een heldere dag. Het National September 11 Memorial Museum at the World Trade Center staat op de agenda. En als je bij binnenkomst een stem hoort zeggen, “It was a clear day, just like any other” weet je meteen dat deze heldere dag heel anders zal zijn als 14 jaar geleden. De tragische gebeurtenis van 11 september 2001 , rond 8:30 uur. Bij binnenkomst zet het verwrongen staal van de 93e tot 99e verdieping van de Twin Towers dat het eerste vliegtuig heeft opgevangen meteen de toon.

Als je hier loopt, komt er een moment dat je je realiseert dat hier 2977 mensen het leven hebben gelaten. Het oude gebouw wordt tot leven gebracht in dit nieuw groots opgezette Memorial museum, met de vele overeind gebleven stukken beton en staal. Vooral de fotowanden met alle slachtoffers is heel indrukwekkend. Van een geplette brandweerwagen, de routes van de vliegtuigen, het instorten van de torens, de ingesproken voicemailberichten, emotionele gesprekken, persoonlijke bezittingen en vliegtuigonderdelen die verspreid liggen in vitrines, een diepe buiging voor dit waanzinnige Memorial, die je gezien moet hebben!

Na een uurtje of 2 komen we buiten waar we zien dat de rij inmiddels Disneyland lengte heeft aangenomen, gelukkig waren we er vroeg bij en heeft een Jetlag ook voordelen. In het verlengde van deze gebeurtenis bezoeken we ook de nieuwe One World Observation Tower. In 60 seconden zie je de opbouw van Manhatten in de lift op een hightech videoscherm totdat we mogen uitstappen op verdieping 102. Hier zien we een eerste sneakpreview, ge-wel-dig. Een verdieping lager mag je vrij rondlopen en schieten we met scherp, wat een uitzichten……

Na dit serieuze ochtend bezoek, nemen we de metro terug naar Starbucks bij ons om de hoek. Hier nemen we een Cappuccino To Go zodat we geen onnodig tijd verliezen tijdens het laden van het fototoestel op de kamer. 
Na deze nuttige en aangename onderbreking is het weer tijd voor een KISSTORY momentje. De John Vervatos fotoshoot in Brooklyn staat nog open, en zo zijn we met de subway in 25 minuten op de plaats van bestemming. Het is een beroemd stukje New York, want er wordt volop gefotografeerd.

Ik kan nu een mooi bruggetje maken naar ons volgende doel, het fotograferen van de Manhatten Bridge en de Brooklyn Bridge met de Skyline van Manhatten, wauw….. Hier lopen we van brug tot brug door een klein parkje met draaimolen en al weer veel plaatjes te schieten. Voordat we aan de terugtocht beginnen kunnen we Grimaldi’s van onze bucketlijst afstrepen, de heerlijke pizza was de wachtrij meer dan waard.

De wandeltocht over de Brooklyn Bridge is er ook één die je minimaal 1x gedaan moet hebben in je leven, en dit was de 2e keer. Een lange tippel maar oh zo gaaf en dan ook nog met een ondergaande zon op je netvlies. De batterij ging dus weer leeg tijdens dit 2e en laatste deel van de dag.

Bij Starbucks zoeken we onder het genot van een bakkie naar het dichtstbijzijnde Subway Station die ons zo snel mogelijk naar de 39th Street brengt. En zo hebben ook wij er vandaag onze eigen A Day to Remember van gemaakt….

Advertenties

3 thoughts on “A Day To Remember…

  1. Wauw, dat klinkt echt super indrukwekkend. Toch nog een reden om ooit naar New York te gaan. Fijn dat jullie ook lekker weer hebben. Best prettig als je geen auto hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s