Over(bruggen)

imageWe beginnen vandaag dan echt aan onze laatste volle dag in Amerika, waarin we nog 350 mijlen moeten over(bruggen). We laten om 09.00 uur het geweldige New Orleans achter ons. Ook al was dit de 3x in korte tijd, hier verveel je je geen minnut, wat een kickuhh stad is dit. Maar ja, op naar het eindstation van deze Summit trip, Houston.

Voorbij de hoofdstad van Louisiana, Baton Rouge kruisen we over de Mississippi River die hier meer dan 800 meter breed is, wauwww. Een stuk verder rijden we over de Atchafalaya Swamp Freeway, een brug van 18 mile over het moeras. Dus die brug bij Mobile was een eitje, deze is gewoon bijna 30 km lang! Ook het uitzicht is mooi, omdat je echt dwars door een moeras rijdt, heel gaaf.

Omdat we maar geen Starbucks Sign tegen komen, karren we gewoon lekker door. En na een kleine 175 mile moeten we wel stoppen. Of de minivan staat straks ineens stil, of we hebben allemaal een verschoning nodig. En gelukkig zijn we voor beide scenario’s op tijd, deze Shell heeft genoeg benzine en Restrooms!

Dan kunnen we weer een stukje door, en om 13.30 uur nemen we een Subway stop in Roanoke, waar we zien dat we nog maar een uurtje vanaf ons hotel zijn. Omdat we al meer dan 400 km zonder ook maar iets van oponthoud hebben overbrugt, besluiten we om onze reserve lijst te raadplegen.

En zo rijden we ineens richting Kemah, wat ligt aan Galveston Bay. Onderweg gaan we nog toch nog even over de grens, die van Texas wel te verstaan. Hier maken we de welbekende foto stop, want Texas hadden we nog niet, nu wel! En met het passeren van wederom vele bruggen komen we in Kemah voor de Boardwalk oftewel de Kemah Boardwalk. Het is een kermis-achtig gebiedje, we lopen via de boardwalk door de attracties richting de vele restaurantjes en souvenierswinkeltjes. We sluiten deze leuke bonus tussenstop met een Frappuccino bij de Starbucks.

Dan rijden we in 45 minuten via de tolweg naar onze Staybridge Suites bij het IAH vliegveld. Helaas rijden we daardoor wel op De Beltway 8, een EZTag tolweg waarbij je geen cash mogelijkheid hebt om te betalen. Hopenlijk kunnen we via Alamo later boetevrij onze onbetaalde tolkosten betalen, wordt vervolgd.

We verlaten de rest van de avond ons appartementje alleen nog voor The Social. Vandaag hebben ze Pizza’s en een Saladebar, het smaakt heerlijk. De koffie en de koekjes gaan mee naar boven voor bij de laatste Ameriaankse TV avond!

Ps.
Nog 40 dagen….

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

10 thoughts on “Over(bruggen)

  1. En dat was het dan weer…… Maar vast niet de laatste keer!!! De verhalen waren weer leuk om te lezen en rest mij nog om jullie een goeie terugvlucht te wensen en tot ziens in dit kleine landje.

  2. De tolkosten worden nog leuk, wij hadden dezelfde situatie, hadden ook geen mogelijkheid om cash te betalen en hebben net de afrekening gehad, iets van 20 euro. Voor straks een goede terugreis. We hebben weer genoten van jullie verslag, heel veel dank voor het meelezen.

  3. Bedankt dat wij mee mochten genieten van jullie Amerika reis. Nog even en jullie zitten op je stoel in het vliegtuig terug naar Nederland. Nogmaals een goede vlucht. groetjes Lia en kees

  4. wat een fijne beleving weer he ?het was weer heel leuk geschreven ,,,je maakte het bijna mee ,,bedankt Theo wat een werk weer ,goede reis terug ,,,

  5. Hoi, ik heb je artikel gelezen en heb bewondering voor je doortocht door Amerika. Zelf zouden we ook graag eens naar Amerika gaan, eens onze zoon groter is. Zijn er plaatsen waarvan je zegt. Die moet je zeker zien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s