New Orleans

image

De ochtend beginnen we weer ouderwets, een ontbijtje met een verse wafel en aardbeien, heerlijk. We lopen naar de Canal St, waar we in de typische New Orleans tram een dagkaart kopen die $3 kost. Zo kunnen we in en uitstappen waar we willen vandaag. We nemen de groene tram en die brengt ons door het Garden District. Genoemd naar de tuinen met de grote landhuizen. Omdat er op een gedeelte van dit traject onderhoud wordt gepleegd, worden we een stuk met een bus verder gebracht. Bij dit uitstapje besluiten om en paar haltes langs de schitterende huizen te wandelen. Dan stappen we weer op tot het eindpunt waar we er allemaal uitmoeten. Daar worden de zittingen en leunigen omgeklapt en kunnen we weer instappen voor de terug tocht, een mooie en slimme oplossing. Ook hier zit er weer een bustochtje tussen en stappen we later weer uit in de Canal St.

We nemen een lekkere Capuccino bij de Starbucks en lopen daarna richting de Mississippi. In de Decatur St. zien we dat hier The House of Blues zit. Deze Blues variant van het Hard Rock Café is natuurlijk in New Orleans The Place To Be. Op dit tijdstip is er helaas geen legendarische blues artiest te bekennen maar kopen we alleen een T-shirtje.

Vervolgens komen we aan bij de Natchez. Deze echte stoomboot met zij rode schoepen is natuurlijk wereldberoemd. We kopen kaartjes voor de Lunch-Jazz-Tour. Tijdens de 2 uur lange trip met de Steamboat Natchez over de Mississippi krijgen we veel informatie over de omgeving, de boot en New Orleans. Op de heen- en terugweg speelt er een Jazz bandje live muziek in de grote zaal waar we ook meteen lunchen. We zien de Skyline van New Orleans heel mooi vanaf het water en genieten heerlijk in het zonnetje van deze must-do boottocht. En voor je weet is het ineens 16.30 uur en wordt er alweer aangemeerd, erg jammer.

Na de tocht lopen we via de Canalshops naar het beginpunt van de trams. We nemen dit keer de rode lijn, die de hele Canal St afrijdt. Ook dit was weer een leuk ritje, op de terug weg stappen we uit voor een Walgreens, waar we alvast wat snacks kopen voor de lange rit van morgen.

Ons avondmaal bestaat dit keer alleen uit een supergezond yogurt ijsje met vers fruit, heerlijk en het is echt genoeg voor vandaag. De avond sluiten we af in Harrah’s, een mega grote casino keten. Helaas maken we niet de klapper waar we op gehoopt hadden, en is er maar een winnaar, Harrah’s dus.

Ps.
Nog maar 41 dagen……

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

 

 

 

6 thoughts on “New Orleans

  1. Leuk hoor, nog even genieten van New Orleans!! Wat is dat toch een gave stad, wij gaan over een
    paar weken ook de wijk Treme doorlopen. Moet ook gaaf zijn.
    Jullie langzamerhand weer terug naar Houston… Wat vliegt de tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s