So close, but still so far away….

image

Het is vandaag toch anders wakker worden, we zijn nog so close but still so far away….. Na het ochtend ritueel checken we uit, en gaan we richting New Orleans. Als we de kruising van Daphne/Fairhope voorbij rijden, komt het besef toch wel boven drijven dat we nu echt Kaylee’s territorium verlaten. Vandaag nog maar 42 dagen……

Het ritje brengt ons op deze mooie paasdag door de staten Alabama, Mississippi en Louisiana. Het is erg rustig op de weg en zo zijn we binnen 2.5 uur in hartje New Orleans, de Tchoupitoulas St 501 om precies te zijn. We zijn 4 uur te vroeg bij onze Staybridge Suites om in te kunnen checken, maar we proberen het toch. En zo bewijst het IHG membership ons toch weer een grote dienst, er wordt wat geschoven met kamers en zo zijn we al om half 1 helemaal geinstalleerd en klaar voor New Orleans.

We lopen richting downtown, waar iedereen in opperste Paasstemming is. Zal de tussenstand van de bekerfinale ook hier zijn doorgedrongen? Het is echt mega druk en men zit en staat allemaal op iets te wachten, maar wat…… En zo belanden we dan in eens midden in een leuke Paasoptocht die dwars door French Quater gaat. De mensen zijn allemaal erg vrolijk en het is heel erg leuk om mee te maken, er worden vooral kinderen blij gemaakt met allerlei speelgoed wat wordt uitgedeeld.

Onze volgende stop is Café Du Monde, waar we natuurlijk weer de beroemde Beignets bestellen. Het is afgeladen vol en we moeten dan ook wachten tot dat er een tafeltje vrijkomt. Na een minuut of 20 kunnen we eindelijk zitten, de warme, super verse Beignets zijn het wachten meer dan waard geweest. En zo zitten we ineens heerlijk aan de oliebollen met Pasen!

Dan slenteren we door het gezellige French Market en gaan we richting Bourbon St. Hier is het een nog groter gekkenhuis, bij vele bars zijn er feesten aan de gang. Iedereen is verkleed, we zijn net te laat want de Gay Parade is hier zojuist langs gereden, hebben wij weer. Wij lopen verder de Bourbon St. helemaal af tot aan de Canal St waar we bij de Starbucks een frisse Frappuccino nemen, want het is ook nog eens heerlijk weer.

Omdat het dan alweer 5 uur is besluiten we om de voetjes even rust te gunnen, en lopen we terug naar ons hotel. We spreken om 19.00 uur af om te gaan eten. Die 2 uurtjes rust maken ons niet fitter, en ook niet hongeriger. Dus besluiten we om een Subway op te zoeken. Deze ligt wel 125 yards vanaf ons hotel, nou dat redden we nog wel. Op naar de volgende, 10 minuten verder en is gelukkig open.

En zo zijn we alweer om 20.30 uur terug op de kamer waar we er een heerlijk Amerikaans TV avondje van maken, en alvast plannen smeden voor morgen! En zo hebben we vandaag weer genoeg afleiding gehad, zodat we ons (nog) niet op laten nemen in een afkickkliniek…….

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

4 thoughts on “So close, but still so far away….

  1. Het lijkt in New Orleans altijd wel feest! Wat is dat toch een leuke stad.
    Jammer dat jullie je dochter alweer hebben moeten verlaten, maar het duurt nu niet zo lang meer voor ze thuiskomt. En zo zijn jullie ook weer een mooie ervaring rijker.

  2. Jeetje mensen alweer afscheid van Kaylee genomen en de dag, dat jullie zelf vertrekken nadert ook al snel. Maar Theo zoalst je zegt: de gedachte, dat jullie nu al de dagen aan ’t aftellen zijn dat Kaylee thuiskomt maakt het toch allemaal wat relaxter!

  3. Wat een lekkere Beignets zeg! . Zit er ook slagroom in??? Het water loopt in en uit mijn mond.
    Weer een prachtige dag! groet van Kees en Lia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s