Dallas!

image

Ondanks het vroegertje van gisteravond slaap ik heerlijk uit tot 6.30 uur, ahhhhhhh. Maar ja, het verslag moet nog de deur uit en dus maken we van de nood een deugd. Het vergt toch nog wat meer tijd, zodat dit de reden is dat de vorige editie wat later op de mat lag.

Gisteren hebben we contact gezocht met Roadside service van Alamo, want we hebben al 2 dagen een Oil change due melding in beeld, met een oplichtende motor en bijbehorende piepjes, wat erg irritant is. Uiteraard kunnen we hem omruilen bij de dichtsbijzijnde Alamo vestiging.

Dus de ochtend begint bij een Enterprise vestiging waarvan Alamo een onderdeel is, die helaas geen vervangde Minivan hebben staan. Wel mogen we als alternatief naar een Firestone vestiging om kosteloos de olie te laten verversen. Daar aangekomen worden we direct geholpen, en wordt er meteen geprofiteerd van ons argeloze toeristen-probleem. We zien nml. dat onze Minivan een soort van kleine beurt krijgt. De olie en oliefilters worden vervangen, en tevens worden de wielen van voor naar achteren gezet. We zetten een handtekening en hopen dat dit een kosteloze actie blijft, voor ons dan!

En dan kunnen we eindelijk naar downtown Dallas, voor ‘The Sixth Floor Museum’. Dit is het wereldberoemde Memorial ter nagedachtenis aan JFK oftewel John Fitzgerald Kennedy. Dit museum is ook precies de plek waar Lee Harvey Oswald hem neerschoot op vrijdag 22 november 1963, op de 6e verdieping van The Texas School Book Depository.

Het is ontroerend, interessant en heel erg indrukwekkend. Tijdens de tijdlijn die je doorloopt wordt je echt meegesleept, vooral omdat je met een koptelefoon elke gebeurtenis mee beleeft alsof je er bij was. Enorm indrukwekkend om de live beelden van de aanslag op Kennedy en Oswald te zien, met alle speculaties van dien. Door het raam zie je Dealey Plaza beneden liggen, met 2 witte kruizen op de weg waar de auto reedt toen Kennedy geraakt werd, en dat is toch een momentje hoor.

Na dit indrukwekkende bezoek is het tijd voor wat luchtigs en nemen we allemaal een Chicken Pomodori bij het Corner Bakery Café. We wandelen dan wat door door het Historische West End en verlaten dan downtown Dallas voor ons volgende doel.

En dit is een bezoek aan de Soutfork Ranch uit de beroemde serie Dallas, we zijn er toch! Het ligt in een buitenwijk wat een een half uurtje rijden is. En dan zien we de oprijlaan van de South Fork Ranch uit Dallas. Hier zijn vele seizoenen van deze populaire soap opgenomen met wie kent hem niet: J.R. Ewing. We krijgen uitleg over de ins and outs, waaruit blijkt dat de lokatie alleen is gebruikt voor buiten opnamen. De echte eerste bewoner van South Fork Ranch had namelijk bedongen dat er binnen geen opnamen gemaakt mochten worden en dat er alleen tijdens de maanden juni, juli en augustus gefilmd mocht worden. Alles werd op een Holywood manier gefilmd zodat het allemaal flink groter leek dan het in werkelijkheid was. Zo zien we dat het zwembad dus geen Olympische afmetingen heeft. Al met al was dit toch leuk om gezien te hebben.

De terugtocht is weer Dallas-achtig, erg druk en we missen maar 1 afslag. De avond brengen we in onze Staybridge door, waarbij we zelfs besluiten om gebruik te maken van het inbegrepen Social Menu, heerlijk!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Advertenties

8 thoughts on “Dallas!

  1. wat een ontzettend leuk verslag. Die stad staat hoog op mijn lijstje!

    Ik hoop dat de auto het nu verder goed blijft doen, en de kosten idd voor Alamo zijn, en niet voor jullie! 😉

  2. Ja, geweldig he, dat museum over de moord op Kennedy! Het zal haast nog meer indruk hebben gemaakt op opa en oma, want die hebben het (net als ik) zo enorm bewust meegemaakt toen. En dan Southfork…..wij vonden het ook allemaal een stuk kleiner als op tv. Zo zie je maar wat je allemaal met lenzen kunt doen, maar wel leuk om daar ook echt eens te zijn!
    Fijn dat het weer is opgeknapt, toch leuker met een blauwe lucht!!

  3. Hopelijk komt “de kleine beurt” inderdaad voor rekening van het verhuurbedrijf en ik begrijp, dat bij de Soutfork Ranch het gezegde: “niets is wat het lijkt” van toepassing is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s