Historisch dagje

imageDe jongere in kamer 130 slapen redelijk uit, tot wel 05.00 uur amerikaanse tijd. De oudere jongere in kamer 125 slapen uit tot 09.00 uur Nederlandse tijd. Het lijkt beter maar hier is dan nog gewoon 02.00 uur s’nachts…. Hopenlijk gaat dit elke dag een stukje beter.

Ik maak wel het verslagje af, want dat was er gisteren niet meer van gekomen. We spreken via de Whatsapp af dat we al om 7.30 uur gaan uitchecken. Dan gaan we opzoek naar een ontbijtje, want dat hebben ze hier niet. We rijden naar een Wal*Mart die op de route ligt van ons doel voor deze dag in Houston die pas om 10.00 uur haar deuren op doet.

We halen alvast en volle kar met koelbox en al, en smeren een lekker broodje in de Minivan voor ontbijt. Dan gaan we nog voor een cafeine shot naar een Starbucks aan de overkant, heerlijk! Om half 10 rijden we de laatste mijlen naar de Nasa Parkway in Houston.

Het Space Center is natuurlijk DE trekpleister van Houston, daar kunnen we niet om heen. We hebben korting coupons in het hotel gevonden, die dit bezoekje met zijn vieren toch weer $20 goedkoper maakt. Het is ook geen Disney attractie maar The Real Deal. Er wordt hier echt gewerkt, getraind en opgeleid. Houston is dan ook het eerste woord dat op de maan werd gesproken op 20 juli 1969 door Neil Armstrong vanuit de Apollo 11: Houston, Tranquility Base here. The Eagle has landed.

Bij binnenkomst doen we gelijk de Nasa Tram Tour die ons een kijkje achter de schermen biedt. We hebben het oude Mission Control Center van binnen gezien. Er werd echt met passie verteld over het moment dat Neil Armstrong voet op de maan zette: That’s one small step for man, one giant leap for mankind, wat een geweldige ervaring!

Ook het Mockup center is uniek doordat hier exacte kopieën bevinden van een space shuttle voor o.a. trainngs doeleinde. Verder was Rocket Park erg gaaf om te zien, de Saturn V Rocket is zo enorm groot als je er langs loopt, echt waanzinnig!

We zien nog een film in het Destiny Theatre over de verschillende missies, lopen nog wat in het Exhibit Plaza Plaza rond. We zien Andre Kuijpers in de Astronauten Gallery hangen en moeten dan echt weer gaan. We zijn hier zo’n 3,5 uur zoet geweest en hebben weer een mooi en uniek stukje van Amerikanse geschiedenis bezocht.

Dan settelen we ons in de Minivan naar San Antonio, een ritje van 200 mile. We maken het eerste drukke stuk gebruik van de HOV baan (carpoolstrook), zodat we lekker door kunnen rijden. Het laatste en langste stuk is saai, druk en maar 2 banen, dat zijn we niet gewend.

Om 17.00 uur melden we ons bij de Cipier van ons slaapadres, Holiday Inn. Deze voormalige Bexar County Jail van 1879 tot 1961 is uiteindelijk verbouwd tot een mooie Holiday Inn, een leuk stukje geschiedenis uit San Antonio. Na een uurtje lopen we richting de beroemde Riverwalk. Het is erg druk, maar heel gezellig en helaas is hierdoor de wachttijd om ergens te kunnen eten overal meer dan een uur!!! We komen uiteindelijk uit bij Iron Cactus, een award winning Mexican Grill & Margarita Bar.

Na dit heerlijke etentje lopen we langs de Riverwalk terug naar ons hotel waar we ons in een streepjes pyama hijsen en ons opmaken voor een nacht met American Dreams!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

5 thoughts on “Historisch dagje

  1. Gaaf dat jullie NASA ook gaaf vonden!!!!! Nog een minuut stilgestaan met trammetje bij het bomenmonument voor The Challenger?
    En ja, had Edith al verteld van due enorme branders van de Saturnus raket! Super he?
    San Antonio Riverwalk kunnen jullie ook afstrepen…ookgaaf. Gaan jullie nog naar The Mission?
    Kan zo meelopen als ik m’n ogen dicht doe. Totaal overbodig wens ik jullie superveel plezier!!!!!

  2. Weer een indrukwekkend verhaal, voel je je niet ontzettend klein bij al die grote raket onderdelen. Heb nog een heleboel plezier en dé groeten aan iedereen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s