Exploring NOLA!

image

Vandaag beginnen we rustig aan, want het wordt een lange dag in het French Quarter district. We beginnen uiteraard met een stevig ontbijtje, zodat we er voorlopig weer even tegen kunnen. We laten onze jassen thuis, want we bereiken hier de zomerse 23 graden, heerlijk! We wandelen de hele Canal St. af tot aan Bassin St. Hier slaan we rechtsaf opzoek naar de St. louis begraafplaats.

De begraafplaatsen van New Orleans zijn beroemd. Omdat New Orleans een drijvende stad is, werden de kisten binnen de kortste keren door het water weer omhoog geduwd, en bouwde iedereen die er geld voor had een stenen kist boven de grond. Deze bijzondere begraafplaatsen liggen niet in de beste buurten maar een bezoekje vinden wij het toch meer dan waard. St. Louis is de oudste begraafplaats van New Orleans en stamt uit 1789. Veel van de graven zijn in vervallen staat en we vinden hier ook het graf van Marie Laveau die in de 19e eeuw de absolute voodoo-queen van New Orleans was! Het is echt een bijzondere ervaring om hier te lopen en ook weer een Must See in New Orleans.

Hierna lopen we terug via de vele beroemde straatjes van het French Quarter, zoals de St. Louis St, Bourbon St en de Royal St. tot aan de Decatur St waar we dit keer alleen langs Café Du Monde lopen en dus ook geen beignets nemen, goed hè? We lopen door naar de French Market waar het Heel erg druk is, mooi weer en heel gezelig, dit is New Orleans op z’n best!

We nemen onze lunch bij het Gezabo Café, waar we weer een typisch New Orleans broodje bestellen, de Muffulletta! We zitten heerlijk in het zonnetje en met de muziekale klanken van de huisband op de achtergrond begrijpen waar de bijnaam van New Orleans vandaan komt, The Big Easy. We laten ons daarom ook niet van de wijs brengen door de scheidsrechterlijke dwalingen in Heerenveen, relax…..

Uiteraard wandelen we nog een flink stuk langs de Mississipi River, ook geweldig. We nemen nog een heerlijk frozen yoghurtje bij Pinkberry voordat we een kleine pauze inlassen om de batterijen weer op te laden in ons appartementje.

Om 17.00 uur lopen we naar de New Orleans Arena voor de NBA basketball game tussen de New Orleans Pelicans vs de Chicago Bulls. 30 november 2013 hebben we de tickets besteld en vandaag is alweer de dag dat we de kaartjes bij Will Call af gaan halen, goed geregeld. Bij binnenkomst krijgen de eerste 10.000 fans een Pelicans t-shirt en daar zitten wij ook bij. De entourage is wederom geweldig, er wordt van alles uit de kast getrokken om er een waar festijn van te maken, supergaaf. Natuurlijk doen wij ook mee met het eten van Hot Dogs en Natcho’s tijdens de wedstrijd, dat maakt de beleving compleet! Het is ook een spannende wedstrijd waarbij de Pelicans ook nog winnen met 88-79. We hebben werkelijk genoten van de wedstrijd, dit smaakt naar meer…..

We lopen weer terug naar ons verblijf waar we het allemaal niet laat meer maken. We hebben weer een prachtige dag mee gemaakt in New Orleans oftewel NOLA, die we niet snel zullen vergeten.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

3 thoughts on “Exploring NOLA!

  1. Het is ook zo`n aparte stad….je raakt niet uitgekeken! Wij hebben de begraafplaats ook bezocht olv een vrouwtje die met koetsje ons door de straten heeft gereden. Zij had ook het verhaal van Marie Leveaux erbij…..was ooit gewoon een kapster die goed naar de mensen luisterde en die gesprekken combineerde met andere verhalen en dan leek het net alsof ze van alles van te voren wist. Dat heeft ze heel listig gebruikt en daardoor is ze een mythe geworden. Grappig toch?
    Duidelijk is dat jullie weer lekker aan het genieten zijn, ga er vooral mee door!!!!!!

  2. Wat een bijzondere ervaringen weer, ik wil hier zo graag nog naar toe !! Ik zie de zoon van Yannick Noah op de foto bij de Bulls 😉 ! Mooi event altijd, zo’n basketbal wedstrijd !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s