Hoi, ijs vrij!

imageNadat we gisteren Kaylee al in onze kamer binnen hadden gesmokkeld is het nu de beurt voor de ontbijtzaal. Geen probleem, ze kennen ons nu wel en ook de situatie dus vinden ze het alleen maar leuk dat Kaylee erbij is. En wij ook. Na het ontbijtje checken we uit en gaan we richting New Orleans. We stellen de TomTom in op de Lakeside Shopping Mall, voor onze bestellijst….

Het is 1 rechte ijsvrije weg, die ons van Alabama door Mississipi naar Tax Free Louisiana brengt. We doen er 2,5 uur over en staan om 12.15 uur recht voor de ……..Audubon ZOO. Foutje verkeerde adres ingetoets. Het was wel een mooie sightseeing route dwars door New Orleans met z’n vele gezichten! Na 15 minuten staan we dan toch eindelijk in de parkeergarage aan de kant van Macy’s, en kan het Sales Tax Free shoppen beginnen.

imageMaar eerst starten we bij een dependance van Café Du Monde waar we de famous Cafe Au Lait and Beignets nemen, heerlijk! We beginnen aan ons rondje bij de Applestore. Door de aankoop van 1 nieuwe iPhone 5S, upgraden er meteen wat Goedies van een iPhone 4s naar een iPhone 5 en van een iPhone 3GS naar een iPhone 4s, en dat ook nog eens Tax Free, een goede deal dus.

Bij Maocy’s Dillards zien we dat er nog eens 30% extra Mardy Grass korting af gaat op vele de vele afgeprijsde artikelen, zodat die ene zwarte MK tas wel héél erg aan alle eisen voldoet, dus die gaat ook Tax Free mee naar Fairhope! Ook bij Chico wordt een tasje gevuld, en toch zijn de Goedies die met niks het Lakeside Shopping Center verlaten in de meerderheid, zonde!

imageHelaas worden ook de bestellingen (nog) niet gevonden, en “moeten” we de komende dagen weer verder shoppen…… Als het verzamelen van de bonnetjes voor vandaag is afgelopen gaan we opzoek naar de Tax Office die in Macy’s op de 3e verdieping zit. Op de valreep krijgen de betaalde Tax krijgen inderdaad terug, ze sluiten nml. al om 17.00 uur. Wel moeten er nog Transfer Fee kosten van $24,95 betaald worden, een beetje jammer.

imageDan loodst TomTom ons binnen 15 minuten langs de Mercedes Superdome naar onze vertrouwde Staybridge Suites in de Tchoupitoulas St. waar we afgelopen september ook verbleven. We laden de auto uit, checken in en parkeren de auto aan de overkant voor 24 uur a $30. We installeren ons voor de komende dagen in ons appartementje en gaan dan opzoek naar authentiek New Orleans eten. En uiteraard komen we dan weer uit bij Mother’s aan de overkant. Mother’s Restaurant is the Home of award-winning Jambalaya and the famous “Ferdi Special”, een Po’ Boy. Beide worden dan ook weer besteld en zijn echt heerlijk. Ook de kantine achtige taferelen maken het New Orleans sfeertje compleet, chaotisch maar reuze gezellig. Een “moetje” in New Orleans!

Voor ons avond vermaak doen we copy/paste met gisteren, heerlijk tv kijkend, kaartend en internettend sluiten we weer een volle dag af.

Advertenties

One thought on “Hoi, ijs vrij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s