Icy Roads!

image

Helaas ben ik weer om half 5 wakker en kan ik echt niet meer slapen. Gisteren kon ik al vroeg mijn ogen niet meer open houden, dus gaan we nu maar verder met het verhaaltje van gisteren. Rond 07.00 uur krijgen we weer roomservice van de buren, bestaande uit een bakkie koffie en een warme Cinnamon Roll, heerlijk! Ik zet het verhaaltje online en doe de tv aan.

imageHet Weather Alert op WKRG.com blijft van kracht en het is zelfs nog erger geworden dan gisteren, Icy Roads Too Dangerous To drive! Buiten is het een ijsbaan, levensgevaarlijk. Zelfs de I65 is een ramp, er zijn al vele vrachtwagens geschaard die er meteen voor zorgen dat er niemand meer door kan. De tv beelden spreken voor zich. Er wordt gewaarschuwd dat je beter binnen kunt blijven als je niet weg moet.

Hier is zelfs Starbucks, McDonalds en de Wal*Mart dicht, de Bell Air Mall waar we gisteren waren blijft vandaag ook dicht, net als de scholen, het vliegveld en weer vele overheidsinstanties ook. De afslagen hier in Spanish Fort zijn dicht. Het is allemaal veel te stijl om naar boven te komen en zout hebben ze hier niet. Ze strooien de op en afritten die wel gebruikt mogen worden vol met zand.

Helaas moet Kaylee wederom werken in Mobile, en daar is de situatue het gevaarlijkst. Via de whatsapp worden we op de hoogte gehouden, en ze worden door Mike de security Guy van Greeno Road 18640 gebracht naar Mobile. Hopenlijk komen ze veilig aan…

imageNa het het ontbijtje gaan we natuurlijk even naar buiten, we zijn er toch. Maar het is waanzinnig koud, de wind is guur en de omgeving is uitgestorven. Gelukkig kunnen we vandaag dan toch nog even gebruik van onze Credit Card, als ijskrabber dan wel te verstaan, we kregen al bijna afkick verschijnselen… We lopen, glibberen
en glijden tot aan de snelweg, maken wat foto’s en filmpjes, maar we moeten echt weer snel terug naar binnen, het is verschrikkelijk koud en gevaarlijk glad.

De rest van de ochtend en middag worden wederom de iPads, iPhones en de TV gebruikt voor ons contact met de buitenwereld. De airco staat voor de verandering warme lucht te blazen en zo maken we er een heerlijke sauna van, en blijft het voorlopig bij naar buiten kijken. Af en toe gaan de oogjes dicht, we kijken Criminal Minds en zappen heel wat af.

imageOmdat de temperatuur laat in de middag ietsje boven het vriespunt komt, maken we hier meteen gebruik van om de verlate lunch ook te gebruiken als avondmaal en dat wordt dan meteen ons uitje van de dag, wat een feest! Om half 5 krijgen we het verlossende berichtje dat Kaylee ook weer veilig thuis is, en gaan wij meteen een restaurantje opzoeken. Buiten bij de auto blijkt dat het onbegonnen werk is om de voorruit te schrappen. Als echte Nederlanders gaan we dit keer voor de verandering lopend, ook al is hier geen pad voor. We banen ons een weg naar de overkant waar we de keuze hebben uit Olive Garden, Olive Garden of Olive Garden, de rest is dicht. We kiezen dus Olive Garden en bij de entree hangt een papiertje dat ze om 17.00 dicht gaan zodat het personeel vanavond ook nog veilig thuis kan komen. Wel kunnen we nog een bestelling voor To Go doen. En zodoende lopen we binnen 20 minuten met een papieren tasje met Spagetti, Salade en breadsticks op de snelweg terug naar ons hotel. Wat een avontuur weer.

imageHet smaakt trouwens heerlijk, maar dat is geen verrassing met eten van Olive Garden. En met een yogurtje als toetje hebben we weer heerlijk gegeten. Het dutje slaan we over, want dat hebben we al de hele dag gedaan. We nemen een bakkie koffie, leggen een kaartje en kijken Duck Dynasty. Hopenlijk is het ijs morgenmiddag allemaal weg en kunnen we weer gewoon doen……

Advertenties

3 thoughts on “Icy Roads!

  1. Ongelooflijk, wat een dag, wat een ervaringen … Ik zat net toevallig mijn vakantie Canada 2009 terug te lezen; Icefield Parkway. Maar dat was niet zo als dat (overigens was dat in de zomer). En nuttige extra (goedkope) functie van de Credit Card !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s