State of Emergency

image

Ondanks dat het gisterenavond een latertje was om de lezers op tijd te bedienen, ben ik toch al weer om 05.15 uur klaar wakker. Sr. spant zelfs de kroon met 03.30 uur dus ik mag niet klagen. Om 07.00 halen we een bakkie koffie en volgen we het weerbericht op de voet.

imageHet wordt vanmiddag lekker 30 graden, helaas fahrenheit wel te vestaan. Oftewel 20 graden minder dan gisteren. I.c.m. de verwachte regen en/of sneeuw wordt dit hierdoor dus ijzel, en dat is link. Zelfs in Nederland, dus hier in Amerika is het extra gevaarlijk want dit zijn ze niet gewend.

De laatste keer dat er in Mobile sneeuw viel was 18 December 1996, toen was Kaylee 2 jaar…….. Men haalt al deze statistieken boven tafel deze dagen, en zo zien we dat het in Maart 1993, January 1977, February 1973, December 1963, January 1955, Februari 1895 en January 1881 ook hier gesneeuwd heeft. Het is dus een vrij unieke gebeurtenis en natuurlijk zijn The Goedies weer van de partij…..

imageOns plan is om vandaag dan maar in een Mall door te brengen. Het wordt de Bel Air Mall in Mobile. Om 10.00 gaan we onderweg en merken we dat het wel al koud is, maar nog steeds droog. Halverwege nemen we een lekkere Starbucks pauze, en zien we dat er al winkels gaan sluiten…… We checken daarom de parkeerplaats en  het is inderdaad al gaan regen. We besluiten om meteen terug te gaan naar ons hotel. De Minivan is al aardig bevroren en onderweg blijven de ijspegels aan de auto groeien. We rijden toch nog naar Panera Bread voor een overlevingspakketje en komen ongeschonden in ons hotel aan, phuuuh! We waarschuwen Kaylee ook, dat het deze keer echt een serieus Weather Alert is.

De tv gaat aan en we zien dat voor Alabama The State of Emergency is uitgeroepen door Gouvernor Robert Bentley. Het vliegveld van Mobile is dicht, de scholen zijn dicht, overheids gebouwen zijn dicht en vele evenementen afgeblazen. Het weerbericht luidt dan ook Winter Storm Approaching Gulf Coast, wat niks teveel is gezegd.

imageDe middag brengen we dus door op onze hotelkamers, met de tv op het Weather Channel en een boekje, iPad en/of iPhone in de hand. Af en toe gaan de oogjes even dicht om het tekort aan slaap aan te vullen. Als het getik op de ramen heviger wordt gaan we maar eens naar buiten kijken en zien we dat het stevig hagelt. Het is dan alweer 16.00 uur en hopen we snel iets te horen van Kaylee.

imageOp het moment dat ik wat fotos maakt van onze zwart/wit auto, spreekt een Amerikaan me aan met de volgende woorden: This is the first time of my life, have a good one en weg is hij weer…. Gelukkig krijgen we om 16.30 uur een whatsapp van Kaylee, dat ze veilig thuis zijn, yessss. Ze hebben wel 4 ongelukken op de brug van Mobile gezien, maar zelf zijn ze heelhuids met haar Saturn thuis gekomen.

imageOp de website van WKRG.com lezen we een update en zien we dat dat de Roads Becomming Too Dangerous To Drive. Er zijn al vele wegen afgesloten, waaronder zelfs de I-65 en ook locale wegen gaan dicht, waaronder in Downtown Fairhope, het is echt overal te glad. Wij blijven dan ook lekker binnen, want we gaan de problemen niet opzoeken.

Ons avondeten bestaat uit het restant van ons overlevingspakketje van Panera Bread, en smaakt nog uitstekend. De avond brengen we al jokerend door en kijken we A&E met de hele avond Storage Wars.

Advertenties

8 thoughts on “State of Emergency

 1. Jeetje…best spannend om dit eens mee te maken. Maar ik hoop niet voor jullie dat dit aan houdt!
  Geniet van alles en vooral van het samen zijn met Kaylee.

 2. Dat is even wat anders! Hebben jullie wel warme kleding meegenomen eigenlijk?? Ach….outletje zo gescored toch? Wel bizar hoor! Maar het zal de pret niet drukken denk ik!

 3. Nou, nou, wat een toestand bij jullie! Echt winterweer. Hopelijk niet te lang.
  Bij ons is het ook inmiddels wat kouder geworden. Ja, wij zijn ook niks gewend.Wie heeft er gewonnen met kaarten?
  Lieve groet Kees en Lia

 4. Beste allemaal wees blij dat je nu nog sneeuw mee maakt hier is het lekker fris met af en toe regen. Maar nu over jullie is die oude senior nog rustig . In ieder geval een prettige met jullie dochter en kleindochter en geniet ervan .

  Groetjes van Ben en Annie en natuurlijk ook van Mil. jacky

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s