Houston, we have…..

imageLaten we eens beginnen met de dag van gisteren. Dit was de reden om onze trip pas op zondag te beginnen. Een goede keuze achteraf, want we hebben eindelijk weer een ouderwets voetbalavondje beleefd in onze Hofstad. Dit zorgt meteen voor een heerlijke nachtrust en zo kan het gebeuren dat ondanks dat de wekker ons echt om half 6 wakker schreeuwt we toch met een Big Smile wakker worden. Douchen, inpakken en wegwezen is dan het motto.

De taxi is keurig op tijd, snel naar opa en oma die ook al voor de deur staan te trappelen en we zijn onderweg naar Kaylee, eindelijk! Het is echt een zondagochtend ritje, dus binnen no time staan we bij de incheckzuil van United Airlines en worden de boardingpassen geprint.

We lopen door wat Duty Free winkeltjes, nemen onze eerste Starbucks Cappuccino van 2014 en lopen naar onze Gate. Het interview en het boarden gaat vlotjes, want het halve vliegtuig is leeg. Eenmaal gesettled op rij 16, horen we dat we een vertraging hebben van een kleine 30 minuten. Een echte bandenwissel is er nodig, dus de winterbanden maken plaats voor de zomerversie zullen we maar zeggen.

imageEn dan beginnen we eindelijk aan de 10,5 uur richting Houston. We hebben heerlijk de extra extra ruimte omdat we een To Streched Out advies uiteraard niet in de wind slaan. De iPads, iPhones en boeken voorzien ons van het nodige tijdverdrijf. Boven de Noordzee begin ik met het lezen van De Behangkoning in the Premier League. Ik heb er uiteindelijk samen met een hapje en een drankje precies 2725 miles overgedaan. Boven Canada heb ik hem uit, een top boek, en door de vele raakvlakken lijkt het wel een Walk Down Memory Lane voor mij. In de resterende tijd kijk ik nog de Getaway, en zo zijn ook deze 10,5 uur weer om gevlogen.

Als er op Nederland 3 een aflevering van de serie Homeland begint, zetten wij de landing in om weer voet te zetten op het tijdelijke Homeland van Kaylee, The United States of America. Om 13.50 uur plaatselijke tijd sluiten we al slinger de slang aan in een rij van ongeveer 2000 Chinese die ook door de Customs moeten. Gelukkig krijgen we van vrolijke Mr. Fisher( ahummmm) de nodige stempels in ons paspoort, alleen heeft dit wel dik een uur geduurd. En dan beginnen we aan een race tegen de klok. We hebben nog 38 hele minuten voordat ons vliegtuig richting Pensacola vertrekt.

We zoeken onze koffers op en sluiten aan in de volgende rij om deze weer voor het vervolg trajekt af te geven. Dan snel op weg naar de laatste verkleedpartij bij de douane, waar we zien dat we dan nog 27 hele minuten over hebben. We krijgen helaas geen medewerking van de gekostumeerde Amerikanen als we laten zien dat onze boardingtime al lang begonnen is. Gelukkig krijgen we van de omstanders in de rij een vrijgeleide zodat we het misschien toch nog gaan halen.

Bij het aankleden zien we dat we nog 11 hele minuten over hebben, maar nog wel met het treintje naar de B vleugel moeten. Daar aangekomen zien we dat ons vliegtuig bij Gate B81 staat. Ik sprint vooruit en ben 2 minuten voor het vertrek bij de Gate, die eigenlijk al dicht is. De dame ziet dat wij de Four Missing Persons zijn en belt met de piloot. Als een waar wonder mogen we nog mee, Houston we have No problem…..

imageHet laatste uurtje en de 9 minuten zijn een eitje, en kunnen we heerlijk uitrusten van deze wonderbaarlijke transfer perikelen. Eenmaal op Pensacola Airport staat ons een ware verrassing te wachten, Kaylee staat er met een bord: Family Welcome Back !!! Wauww wat gaaf dat ze samen met Christina helemaal hierheen is gekomen om ons op te halen, geweldig!!!! We halen snel de koffers op en regelen de auto bij Alamo. Helaas hebben er 2 van onze koffers ons tempo niet bij kunnen houden en hebben de reis naar Pensacola niet gehaald, shit. Na al het papierwerk hopen we dat ze zo snel mogelijk weer bij ons terecht komen.

We worden door Kaylee geescorteerd naar Daphne, waar we bij Holiday Inn inchecken. We zetten de spullen op onze kamers en gaan meteen naar Olive Garden, waar we heerlijk hebben gegeten en gekletst, we zijn weer compleet…….

Advertenties

7 thoughts on “Houston, we have…..

  1. Wat een avontuur op Houston, gelukkig is het allemaal goed gekomen. Heel veel plezier en geniet van jullie grote “kleine” meid. Ik ben weer trouw van de partij.

  2. Het was een reis met wat hindernissen, maar jullie zijn gelukkig goed aangekomen! Het is, dat jij zo’n goede conditie hebt Theo (jr) want anders hadden jullie de vlucht naar Pensacola vast niet gehaald. Een heel leuke verrassing, dat Kaylee jullie stond op te wachten. De tijd van genieten is begonnen. Hopelijk krijgen jullie spoedig de 2 koffers, die jullie tempo niet bij hebben kunnen houden! We duimen!

    Groetjes en liefs, Els en Han

  3. HET was weer een reis met verrassingen!! Alles komt goed! Het is hier bijna 18.00 uur hier en gaan een wijntje drinken op het goede leven. veel plezier met elkaar.
    Allen de groeten van ons, Kees en Lia

  4. Wat fijn dat jullie er zijn. We lezen nu (en ook de vorige keer) graag mee, omdat wij in maart ook naar Houston vliegen en via New Orléans vakantie gaan houden in de Panhandle. Altijd leuk om verhalen te lezen van een plek waar we ook naar toe gaan. Je leest niet zo vaak iets over dit gebied, vandaar de belangstelling. Veel plezier met het weerzien van jullie dochter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s