Birmingham, the Magic City

imageDe dag begint te vroeg voor mij. De wekkerradio naast mijn bed geeft 07.15 uur aan. Mooie tijd om te kijken wat de rest van de wereld aan het doen is. Na een uurtje zie ik dat mijn iPhone weer 07.15 uur aangeeft, huh? De wekkerradio stond dus verkeerd, aaahhhh.

Om 09.15 uur gaan we ontbijten en om 10.00 uur rijden we naar ons eerste doel vandaag, the Boy Scouts of America. Nee niet om padvinder te worden, maar hier is een kleine replica van het Statue of Liberty, en maken we wat leuke “New York” foto’s.

imageOns volgende doel is de Birmingham Zoo. We rijden door Cahaba Heights, een schitterend wijk met waanzinnige huizen. Ook hier is weer het hoogte verschil in combinatie met de bomenpartien erg mooi. Birmingham staat ook daarom niet voor niets op de List of Tree Cities. We hebben al aardig wat dierentuinen bezocht in Amerika, en nu staat die van Birmingham ook op ons lijstje. Het is een leuke kleine Zoo, die uiteraard door ‘Trees’ omgeven wordt. imageWe zien vele mooie vogels, tijgers, leeuwen, slangen, aapjes, olifanten enz. enz. Ook het US National Bird symbol, the Bald Eagle zien we in volle glorie. Erg gaaf uiteraard, maar we komen hier natuurlijk maar voor één vogel en dat is Storky oftewel de Ooievaar, het enige echte Haagsche Symbool die je overal in de wereld tegenkomt!

imageEn dan gaan we nu voor de serieuze noot tijdens onze Mini Holiday, naar het Birmingham Civil Rights Institute. Er wordt hier de 50th Anniversary of the Civil Rights Movement in 1963 gevierd, the Movement That Changed The World. Hier schreef Dr. Martin Luther King jr. zijn bekende “Letter from Birmingham Jail,” een van de meest beroemde documenten van zijn hand. En in dat zelfde jaar gaf hij dus ook zijn “I Have a Dream” speech. En 50 jaar later lopen wij nu in Birmingham met Kaylee die ook haar “I Have a Dream” aan het volbrengen is, een echte Magical City dus!

imageIn de avond is de keus gevallen op een Outback Steakhouse die 10 minuutjes van ons hotel zit. We nemen weer een Bloomin’ Onion vooraf, en bestellen allemaal onze favoriete Steak, heerlijk weer. Op de terugweg halen we nog een verrassing voor de roomies in Fairhope en sluiten we de avond af voor TV, heerlijk!

Advertenties

4 thoughts on “Birmingham, the Magic City

  1. Ja, de juweeltjes gaan jullie missen!!! Het zijn geen kleine knuffels maar hele GROTE.
    Leuke foto,s.Het genieten straalt van jullie af. Nog veel plezier.
    Groetjes van Kees en Lia

  2. Han en ik hebben jullie ” American Dreams” gelezen en ik ken niemand, die met zoveel enthousiasme schrijft als jij Theo! Wij willen jullie nu reeds voor morgen een rustige vlucht en goede thuiskomst wensen en niet te veel tranen bij het afscheid! Top, dat Kaylee haar Amerikaanse rijbewijs heeft gehaald en nu zonder bijrijder in haar prachtige auto mag rijden! Feliciteer haar alsnog van ons en doe haar de hartelijke groeten! Els en Han !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s