Miami Beach!

imageHier vandaag geen zomer- of wintertijd perikelen, moet de klok nu 1 uur voor- of achteruit? Want het is hier in Miami nog steeds heel erg zomers met volop zon en 29 graden! En de storm waarschuwingen die we op het internet lezen zijn ook 7400 km uit onze buurt, dus Miami Beach Here We Come. Na het ontbijtje op het erg goed bevallen kunstgras, gaan we richting Miami Beach. We beginnen bij het Holocaust Memorial. Dit indrukwekkende monument hebben de van Zwirsums nog niet gezien, en vinden het een prachtige ervaring. Als de dienstdoende security hoort dat we from The Netherlands zijn, vraagt of hij wij een gesprekje met een overlevende strijder van Auswitz willen voeren. Tijdens deze bijzondere ontmoeting verteld hij zijn levensverhaal, wat natuurlijk uitermate indrukwekkend is. Hij gaat nu nog steeds het land door, om op scholen en bij het leger zijn verhaal te doen, petje af.

imageDe overgang is wel wat groot, want nu gaan we naar de UGGS store onze bestelling afhalen. En aangezien deze store zo’n 10 straten verwijderd is van de Lincoln Road Mall maken we er een dagje Miami Beach van. De bestelling brengen we snel terug naar de auto, en beginnen we aan de 10 straten mars. Bij het eindpunt worden er Cappuccino en Frappuccino’s besteld bij de Starbucks en besluiten de van Zwirsums om hier rond te blijven hangen, zodat wij door kunnen in het Goedies tempo. We spreken af dat we ze om half 5 komen ophalen met de auto.

Het is erg gezellig en druk, en we lopen op ons gemak allemaal winkeltjes af. Bij de Apple Store is het giga druk, ondanks dat ook hier pas op 1 november de iPad Air verkocht gaat worden. Ach dan gaan we het na de Kruise nog maar eens proberen….

imageHierna lopen we naar het strand, want tja wij zijn niet voor niets in Miami Beach. We maken een lange strandwandeling, niet te verwarren met die van Simonis, langs de zee. Het is echt heerlijk en ook hier weer erg druk. We maken mooie/leuke/gekke foto’s en eindigen bij Ocean Drive. Hier spoelen we onze voeten af en lopen we verder het Art Deco District in. We nemen wat te drinken en kijken onze ogen uit met al die dure auto’s die hier paraderen, geweldig.

Dan is het alweer tijd om de van Zwirsums op te halen uit de ballenbak, uhhh ik bedoel bij de Lincoln Road. Dus op naar de parkeergarage, en precies om half 5 stappen ze weer bij ons in. Nu gaan we nog even de Ocean Drive met onze Minivan bevuilen, zodat ook de van Zwirsums dit hebben gezien.

imageOns volgende doel is Key Biscayne voor de schitterende Skyline van Miami. En dit gaan we bekijken vanaf Rusty Pelican, een restaurant met view. We zijn hier inderdaad getuige van een schitterende Sunset tijdens ons eten. Ook dit kunnen we weer afstrepen van ons To Do lijstje.

Op de terugweg krijgen we een Low Fuel melding, en kunnen we nog 35 mile rijden. Moet lukken, al denken mijn passagiers daar anders over. Ik probeer het toch te rekken, al is het maar voor de lol. De terugweg is nog 9 mile, en dan hebben we dus nog ruim 26 mile over voor dat hij terug moet morgen, moet kunnen……..

Advertenties

4 thoughts on “Miami Beach!

  1. Doet bij ons weer leuke herinneringen terugkomen,was bij ons alleen een paar graden warmer(zucht).
    Hoop niet dat je morgen in de file staat….met No Fuel:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s