Cruisin’ by the Bay

Het was vanmorgen weer een TWBM, een Typical Weeks Bay Morning! Alleen ontbraken de Dolfijnen en ……. Kaylee! Maar die is hard aan het werk en zit vandaag ook vol! Dus worden er tijdens het ontbijt weer plannen gesmeden.

imageWe rijden naar Fort Morgan het einde van de Gulf Shores, verder gaat de weg niet. Dit National Historic Landmark is beroemd en berucht om The Battle of Mobile. Commandant Farragut gaf op 5 augustus 1864 zijn 18 koppige vloot het bevel de baai te bestormen met zijn beroemd geworden bevel “Damn the torpedoes, full speed ahead!” Zelfs tijdens de 1e en 2e Wereld Oorlog werd er gebruik van Fort Morgan gemaakt. En nu lopen The Goedies (min 1), hier de Self-Guide Tour, gaaf hoor!

imageDan gaan we weer verder, naar Dauphin Island. Dit is een Barrier Island en is ontstaan door de Katrina Cut, zoals ze het hier noemen. We gaan dus met een Ferry. Er is plaats voor 28 auto’s die bedoelt is om de korte oversteek te maken, i.p.v. helemaal om Mobile Bay heen te rijden. Op Dauphin Island vind je Fort Gaines, ook een National Historic Monument, maar die slaan we over. We gaan hier naar het Estuarium, een Dauphin Island Sea Lab! Het is klein maar fijn, we zien mooie, rare en bijzondere vissen die hier in de omgeving te vinden zijn. Ondanks dat er hier nog voor meer als 30 jaar Olie in de bodem zit, krioelt het hier van de vissen. En dat wordt goed bewaakt, dus helpen wij weer een handje met ons bezoekje hier! We heten niet voor niks The Goedies….

imageDan gaan we richting Mobile, eens kijken of Downtown iets voor ons is. Nee, helaas kunnen wij het mooie Historic Downtown niet ontdekken, dus weer door. Opzoek naar een restaurant die nog op ons lijstje openstaat deze vakantie, Olive Garden. De dichts bijzijnde lijkt ons wel gepast, die ligt nml. in Spanish Fort!

Na deze heerlijke maaltijd, doen we nog wat boodschappen bij de Publix in Fairhope en zijn we rond 19.30 uur weer terug in Weeks Bay. Dat was een dagje Cruisin’ by the Bay, en wordt er de rest van de avond gerelaxed voor de TV.

Advertenties

One thought on “Cruisin’ by the Bay

  1. Volgende keer ook camouflagepak aantrekken als jullie soldaatje spelen:).
    Moest van Diego en Roman zeggen dat jullie echte geluksvogels zijn om elke ochtend begroet te worden door Flipper en zijn vriendjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s