New Orléans!

We starten vandaag rustig op, en gaan rond 09.30 uur naar de breakfast room. Het is aardig druk, Because of The Game, weet u nog? Hier zitten de Saints en Falcons supporters gebroederlijk maar schreeuwend naast elkaar, wat een gezellig gekkenhuis hier, dat belooft wat voor de rest of de dag. We maken natuurlijk weer een heerlijke wafel met aardbeien en slagroom, want traditie moet je in stand houden.

Dan gaan we op weg om rond de Mercedes-Benz Superdome op te gaan in de sfeer van The Game! En dat is niet zo heel moeilijk, met meer dan 100.000 supporters die hier rond hangen, en allemaal gebroederlijk naast elkaar. Uiteraard wordt er naar de Falcons continue ge-Who Dat, de uitdrukking die de Saints gebruiken van hun clublied om de tegenstander uit te dagen! Er rijden auto’s met vlaggen al toeterend rond, er zijn optochten, alle café’s, restaurants en hotel lobbies zitten bom en bom vol, er zijn overal fanzone’s met optredens van bands waar je The Game op schermen kunt zien, en ga zo maar door, ge-wel-dig! We proberen nog wel om day tickets te krijgen, maar 5 dicht bijelkaar die ook nog betaalbaar zijn, No Way! De prijzen varieeren bij de ticketbooth van $100 tot $3000 p.p. en lopen zelfs op als de kickoff dichterbij komt, niet normaal. De zwarte markt maakt hier overuren, maar wij gaan proberen om ergens in een cafeetje de wedstrijd die rond 12.00 uur begint te volgen.

We lopen weer terug naar ons hotel, waar we even een kleine rustpauze inlassen. Hierna gaan we er weer vol tegen aan, en lopen we via de Canal Street naar de Bourbon Street. Ook hier is niet aan The Game te ontkomen, overal hoor je gejuig als er weer wat meters zijn gewonnen door de Saints of de Falcons. We genieten op en top van de sfeer van het French Quarter wijk in New Orléans.

De gebouwen zijn allemaal authentiek, net als de inwoners. De oude trams die er rijden stammen nog uit de tijd van 1880 t/m 1920 en rijden nog steeds dagelijk hun ritjes. Er hangt tevens een apart gist geurtje in de straten, dat heeft te maken dat New Orléans in feite een drijvende stad in een moeras gebied is en de riolering uit drijvende putten bestaat waar alle hotels en huizen op zijn aangesloten! (Hans Ruis, bedankt voor de info! ) We lopen verder weer dwars door het French Quarter gebied, naar het het Louis Armstrong Park en weer terug naar de Bourbon Street.

We gaan lunchen bij ons favoriete Hard Rock Café, die tenminste geen “must be 21” bordje aan de deur heeft hangen. Hier zijn de Falcons fans uit Atlanta, die +/- 7 uur in de auto hebben gezeten om in een café de wedstrijd te zien!!! wel in de meerderheid, maar dat mag de pret niet drukken. Dit was de meest memorabele lunch die we ooit heben meegemaakt, wat een gekkenhuis. Uiteindelijk winnen de Saints, en gaat heel New Orléans uit hun dak, erg gaaf om mee te maken.

De rest van de middag slenteren we door de verschillende straten, belanden we ineens in een ongelofelijke bui, en zijn we rond half 5 in het St Louis State Museum, waar we de tentoonstelling over Katrina willen bekijken. Men adviseert ons om nu geen kaartjes meer te kopen omdat we te weinig tijd hebben om een goed beeld te krijgen. We appreciate here honesty, en lopen we weer verder via de Decatur Street naar de Mississippi River waar de stoomboot Natchez aangemeerd ligt. We twijfelen maar zien het niet ziten om nog 2 uur te moeten wachten voor het vertrek, en zien we het als een mooie gelegenheid om nogmaals terug te moeten keren naar New Orléans!

We lopen dan langs een Starbucks, daar nemen we een lekkere Cappuccino! Het is dan alweer 18.00 uur en besluiten we om terug te gaan naar onze Staybridge Suites. We komen erg moe maar voldaan weer op onze kamer, waar we de rest van de avond niet meer uitkomen. New Orléans heeft tijdens deze mini vakantie onze twijfelachtige verwachtingen ruimschoots overtroffen, wat een Kickuhhh stad! Het had zomaar achter de Duinuhhh kunnen liggen……

Ps.
Vandaag eens met een Foto Slideshow!

Advertenties

One thought on “New Orléans!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s