Achter het net vissen…..

imageHet is helaas tot op heden Kaylee nog niet gelukt om haar rijbewijs om te ruilen voor een Amerikaanse. Het is een “Van het kastje naar de muur” verhaal geworden. Uiteindelijk blijkt Fairhope & Daphne af te vallen en moet het in Mobile geregeld kunnen worden! Ze is daar al eens weggestuurd omdat ze niet de juiste papieren kon overhandigen. Na wat mailverkeer met o.a. school  is ze er nu klaar voor. Er is geadviseerd om een half uur voor opening (07.00 uur) aanwezig te zijn bij het Alabama Department of Public Safety waar de Drivers Liscense Division zit. Wij gaan ondanks dat Kaylee vanavond moet werken toch met z’n tweeen al om 05.30 uur rijden, om zo rond 06.45 uur in Mobile te zijn. Dit lukt en we zijn de 3e in de rij. Daar wordt duidelijk dat de website er een uurtje naast zit, hopenlijk kloppen de gevraagde papieren wel! NOT, nu willen ze plots weer andere formulieren die nog (gelukkig) wel in Fairhope liggen …… en wordt ook deze keer droog bij verteld dat ze gewoon Theorie en Praktijk examen moet afleggen, WTF! Omruilen doen ze alleen met Duitse en Koreaanse rijbewijzen, en helaas die hebben we niet.

Er zit dus niks anders op dan heen en weer naar Fairhope te rijden, voor het volgende hoodstuk. We krijgen wel een Skip the line papiertje mee, zodat we eenmaal terug niet weer opnieuw in de rij te moeten staan. imageOm 10.00 uur zijn we weer terug in Mobile, laat ik Kaylee nog even aan de automaat van de Chrysler wennen, in geval dat……. Helaas wordt om 11 uur duidelijk dat ze voor haar Amerikaanse theorie 1 fout teveel had, en begint het feest weer van voren af aan. We vragen opnieuw een nummertje om het nog een keer te proberen dan maar. In de volgende 3 uur!!! wachttijd proberen we nog wat Alabama-verkeersregels en borden te leren, maar helaas vissen we achter het net, weer 1 foutje teveel……wordt vervolgd, nu snel terug naar Weeks Bay!

Het is alweer 14.15 uur als Kaylee op de terug weg wordt gebeld door haar manager, ze krijgt een extra vrije avond with Family aangeboden. Dat slaat ze natuurlijk niet af, toch nog super goed nieuws op deze teleurstellend verlopen ochtend. We stoppen bij de Subway voor een Footlong en tanken de Chrysler weer vol!
imageEenmaal terug in Weeks Bay horen we dat Opa vandaag ook achter het net heeft gevist, maar hebben ze wel weer vandaag 2 Dolfijnen gezien in de Baai, echt cool!
In de avond brengen we een bliksem bezoek aan de plaatselijk Chinees voor een buffetje en gaan we met een heerlijk avondje Social Media aan de slag!
Advertenties

7 thoughts on “Achter het net vissen…..

  1. Wat een gehannes met dat rijbewijs! Wel cool dat ze een extra avondje met jullie heeft gekregen! Vandaag gooien wij onE koffers vol en zijn dan klaar voor de vlucht naar San Francisco…lekker een maand USA! De route is nog niet helemaal duidelijk, ligt aan de bosbranden en rookontwikkeling in het noordwesten , maar dat maakt het weer extra avontuurlijk!
    Have fun daar, gaan wij ook hebben….

  2. Wat een gedoe met dat rijbewijs, mag ze wel met haar Nederlands rijbewijs rijden net als wij met vakantie of zit je dan weer aan hoge verzekeringskosten voor under age?
    Wat een leuke stukjes schrijf je en de Dock ziet er idd heel mooi uit, geniet ze met z’n allen, van de omgeving en jullie dochter/kleindochter.

  3. hallo goedies wat een sof om het rijbewijs te krijgen ik had niet gedacht dat ze daar zo moeilijk zouden doen . een gezellig
    verslag fijn dat Kaylee weer met jullie mee kan, ze boft met die baas, maar dat kan ook niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s