Het kabouterbos…..

We worden al bijna echte backpackers, tenminste het inpakken en wegwezen gaat steeds sneller. Vandaag willen we om 09.00 uur wegrijden en dit wordt zelfs 15 minuten eerder, netjes. Maar eerst komen we nog even terug over vannacht. We hadden bijna de plaatselijke loodgieter moeten raadplegen, want de wc zat verstopt en die stroomde lekker over. De towels van het zwembad deden dienst als dweil en een omgebogen klerenhangertje deed dienst als drolduwer uhhh doorduwer, en zo werd alles gelukkig snel weer op gang bracht. Het lijkt vervelend maar nog vervelender was geweest als Sr. in het ziekenhuis zou belanden voor wat klisma’s, vandaar dat wij hier toch wel blij mee waren……

Vandaag stond in het teken van het Kabouterbos, maar dan anders. Goblin Valley is de naam van het State Park dat we als tussenstop gebruiken om in Grand Junction te overnachten. We rijden weer door Capitol Reef  NP, maar nu verlaten we deze aan de andere kant. Het is en blijft een mooi park en vandaag lijkt het nog mooier want de zon schijnt volop. De GoPro heeft weer dienst en zit weer op de voorruit geplakt. We rijden door Hanksville, waar je geen pech met de auto moet krijgen want wegslepen kan je wel vergeten volgens ons, het lijkt wel een Ghosttown.

Na 90 minuten komen we aan bij de afslag naar Goblin Valley op de 24! Het park ligt aardig verscholen in een diep dal en de entree is nog zo’n 5 mile verder op deze Temple Mountain Road. We betalen de $7 entree fee, en rijden naar het eindpunt. Hier is een grote parkeerplaats, waarbij je meteen een mooi overzicht hebt op alle paddestoelen en de kabouters. We zijn echt in de middle of nowhere, maar uitgerekend hier en nu wordt er een hele bus met Nederlanders los gelaten, een beetje jammer! Maar gelukkig is daar Ontdek-Amerika.nl, want dankzij hun uitgebreide site kunnen wij nu de “geheime” informatie gebruiken en zijn we ze allemaal in een klap kwijt. We lopen naar beneden, moeten dan een kopergroene driehoek in een berg opzoeken. Indien gevonden die richting oplopen en voila daar is alles nog veel mooier. We worden nog wel gevolgd door een paar Hollanders, maar die durven gelukkig toch niet zo ver als ons te lopen, en dat was nou net de bedoeling. Eenmaal achterin zien we dat dit inderdaad een geweldige plek is. Er staan vele Goblins, de ene is nog mooier dan de anderen en er worden weer vele foto’s gemaakt. Het is vandaag dus toch nog een korte wandeling geworden, ondanks dat we gisteren al gemeld hadden dat we onze laatste officiële Trail hadden gelopen, sorry. Helaas geen Pie aan het einde van deze trail, maar gewone Real Chocolate Chip Cookies, ook erg lekker. We lopen, klimmen en klauteren hier gewoon dik 90 minuten tussen al die kabouters en paddestoelen, en dat in 80 fahrenheit. Maar wat is dit mooi hier, alweer zo’n tipje van het AllesAmerika forum.

Het is dan alweer 12.00 uur en moeten we nog 140 mile tot in Grand Junction rijden. De DTE meter geeft nog 90 mile aan, dus de eerste pomp is voor ons. Als we na 40 mile de I-70 opdraaien gaat het benzinelampje branden en zien we dat we binnen 2 mile kunnen tanken, precies mooi uitgekiend!! We tanken de Dodge voor de laatste keer vol, en dan kan het gas er weer op. Onderweg picknicken we al rijden in de auto en zo zijn we al om 14.15 uur bij ons slaapadresje Holiday Inn Express Grand Junction. We zijn dus weer terug in de staat waar we begonnen zijn, Colorado. En daardoor merken we ineens dat de tijd hier veel te snel gaat, helaas. We nemen even een rustmomentje en gaan daarna richting een Walmart. Dit is de pas de 2e keer dat we een Walmart van binnen zien deze vakantie en dan is het ook nog dezelfde als 2,5 week geleden. Hier wordt een hoop ingeslagen wat nog op de verlanglijstjes stond om mee naar huis te nemen. En dan gaan we eindelijk weer eens naar een Outback Steakhouse die hier 3 minuten van ons HI-Express zit, echt speciaal uitgezocht. Het eten was weer heerlijk, er kan zelfs geen toetje meer bij! In onze mooie 2 kamer suite buiken we uit en gaan we weer onder het tv kijken al internettend de hele wereld af, heerlijk!

Ps.
Naar aanleiding van wat vragen is hier een huishoudelijke mededeling:
Misschien niet al te duidelijk, maar in het wolkje van de bovenste foto kan je reageren per dag!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

5 thoughts on “Het kabouterbos…..

  1. Ooooh wat een mooie foto s weer he,erg leuk om te zien ook,en tja. Vakantie gaat erg snel voorbij. ,aftellen!!!!!! Maar nog even genieten hoor….

  2. Hé zus en zwager , VAN HARTE GEFELICITEERD met jullie trouwdag , maak er een gezellige dag van en geniet van de laatste dagen. Groetjes van alle Oldenzeeltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s