De Hickman Bridge Trail voor een Gifford Pie….

Vandaag staan we rond 08.00 uur op, het badderen duurt hier ietsje langer want we hebben hier maar 1 badkamer. Als eerste worden natuurlijk weer de reacties op twitter/facebook/whatsapp/email en op de site gechecked. Aan de hits per dag te zien worden we goed in de gaten gehouden…..bedankt hiervoor!

Na een bakkie koffie en een geroosterd boterhammetje rijden we  rond half 10 richting Capitol Reef NP. We rijden langs Chimney Rock en The Castle, maar ons eerste doel vandaag is het Gifford Farmhouse in Fruita Area. Het veilig stellen van een originele Gifford Peach Pie, zodat we die vanmiddag kunnen ophalen. We bekijken het huisje wat hier bij hoort met allerlei oude originele attributen uit vervlogen jaren. Maar zo’n origineel taartje moet je eerst verdienen, dus staat er een trail op het programma. Het is tevens de laatste trail van de vakantie en het wordt de Hickman Bridge Trail, een 2.2 mile roundtrip, van het moderate niveau, met hier en daar een verhoogde moeilijkheidsgraad, staat er in de Trail Guide. Nou die geloven we niet meer. Het is een pittige trail, omdat je hier een hoogte verschil moet overbruggen van 122 meter. Gelukkig schijnt de zon niet en is de temperatuur wandel-proof. We lopen weer in een ravijn maar nu zonder water, en is alweer schitterend. Bij paaltje 16 zien we de schitterende Hickman Bridge, een mega Arch. Hier eten we de homemade cookies van  Austins Deli en die smaken heerlijk onder deze Arch. De terugweg gaat ietsje sneller omdat dit meer naar beneden is en zo hebben we onze laatste trail van deze vakantie achter de rug. Tenminste een trail in de natuur, want in Denver worden het weer shopping trails…..

We zien ook af en toe de zon weer schijnen en is het alweer snel 80 fahrenheit. We rijden dan terug naar een van de fruita area’s, waar we zelf ons fruit gaan plukken. Het worden appeltjes en pruimen. Kaylee haalt alles naar beneden met een speciale plukstok en een trap, erg grappig. Het geplukte fruit kost maar $2 en dit doen we in het kistje. Er loopt plots een hertje tussen de bomen en die komt helpen om het gevallen fruit op te ruimen,  erg leuk. Dan rijden we de Scenic Drive af tot aan Capitol Gorge, een mega berg. We maken wat foto’s en gaan dan dezelfde weg terug. Het blijft mooi, om hier gewoon te rijden en om je heen te kijken en niets is hetzelfde. We halen de “verdiende” taartjes op bij Gifford en rijden weer naar ons appartementje. We eten meteen de taartjes op en ze zijn geweldig. Elke dag worden deze vers gemaakt van het fruit wat hier allemaal groeit en bloeit, heerlijk. Je zou hier zo weer een trail voor lopen….

Dan gaan we even zwemmen. Helaas wordt het erg donker maar we gaan toch towels halen bij de receptie. Het druppelt een beetje maar van zwemmen wordt je toch nat, dus duiken we gewoon in het zwembad, heerlijk. We zwemmen een beetje en bubbelen wat, maar dan begint het plots te waaien en vluchten we net op tijd het water uit voor dat het noodweer los barst. Thuis gaan we weer onderuit, kijken tv en internetten we de hele wereld in het rond.

Het weer is hier vandaag niet te pijlen, het is zwaar bewolkt, we zien flitsen, we horen gedonder en de zon schijnt, vreemd. We halen ons avond eten beneden bij de General Store van Austins Chuckwagon, zodat we lekker voor de buis kunnen eten tijdens Criminal Minds en CSI. Het plan was om nog de sunset te gaan bekijken, maar we vinden het goed zo! Het weer helpt ook niet echt mee, dus we blijven lekker voor de buis hangen. We kijken naar de baseball wedstrijd Cardinals tegen de Reds en Storage Wars, ook een leuke serie.

Ps.
Naar aanleiding van wat vragen is hier een huishoudelijke mededeling:
Misschien niet al te duidelijk, maar in het wolkje van de bovenste foto kan je reageren per dag!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

7 thoughts on “De Hickman Bridge Trail voor een Gifford Pie….

 1. Het is weer een fijn begin van deze werkdag om jullie verslag te lezen. Enne…petje af voor je ouders dat die al dat hiken ook allemaal doen!!! Veel plezier en hopelijk met wat beter (winkel) weer!!!!

 2. Oeps, alweer de laatste dagen! Wat gaat dat toch snel, hè? Wel jammer dat het weer nou helemaal de andere kant opschiet!
  Gebiet ze nog even,
  Yvonne

 3. Lieve Theo en Corrie. Kunnen jullie het bijhouden, die jonge lui? Zo te zien wel!
  Wat gaat de tijd snel. In mijn agenda staat vrijdag de 20 ste.
  Nu daar denken we nog helemaal maar niet aan.Wat maken jullie prachtige belevenissen mee.

  Heel veel groeten van ons voor jullie allen.

  Kees en Lia

 4. wat schattig zo n hertje ,die lekker mee smuld van het fruit ,,lekker zwembad ,,,jammer dat het ging regenen ,,,groetjes van frans en lenie ,,,,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s