The Narrows…..

Wekkertje ging vanochtend om 6.00 uur, vakantie! Het ontbijtbuffet begint om 07.00 uur en wij willen bij de grand opening hiervan zijn. Geen volkslied ditmaal, maar gewoon aanschuiven bij de mensen die al voor ons stonden. Het ontbijtbuffet is echt super geweldig, niet normaal. En we gaan dan ook goed bevoorraad de deur uit. We nemen de auto naar het Park, maken een fotootje bij het Zion NP sign en mogen weer “gratis” met onze America The Beautiful pas naar binnen. We parkeren bij het Visitor Center, en lopen naar de bushalte.

Hier in Zion NP mag je niet met je eigen auto naar de verschillende punten in het park, maar hebben ze een prima shuttlebus service. Om de paar minuten gaat er een bus het park in en/of uit, zelfs naar en vanuit Springdale, waar wij logeren. We gaan vandaag weer eens gek doen, en beginnen met een trail, nml. de Riverside Walk. Dit is een easy roundtrip van 3.3 km. Maar na 1,6 km beginnen de Narrows, en daar begint onze uitdaging pas. Eerst gaan we met de shuttlebus naar het eindpunt, Temple of Sinawave en dit duurt ook zo’n 40 minuten voor we daar zijn. Het is zwaar bewolkt als we beginnen met lopen, en voor we 3 stappen verder zijn begint het al te druppelen. Maar we lopen stug door en gelukkig blijft het verder droog. De omgeving is uiteraard weer schitterend, we lopen langs de Virgin River, tussen de hoge rotswanden. Voor we het weten zijn we aan het einde van dit pad en hebben we alweer 1600 meters in de benen.

Maar dan beginnen de Narrows. Deze smalle ravijn kan je door lopen tot je zelf wilt/durft of kan. Je volgt gewoon de rivier want dat is de trail. Je moet dus af en toe zelfs tot je oksels in het water lopen om het pad te volgen, en dat maakt het nou juist zo leuk. Het is erg stil en er beginnen nog een handjevol mensen ook op dit tijdstip aan de Narrows. Het is ook erg rotsachtig en je moet dus echt uitkijken waar je loopt. We hebben mooie natuurlijke Narrows (lees: Nordic) Walking stokken gevonden om zo ook proberen te blijven staan. En dat is een utopie in onze groep, uitgezonderd Kaylee! Het is een soort rennen, duiken, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan trail. Oma is de eerste maar zeker niet de laatste, die even is gaan zitten in de rivier….. We houden er wonder boven wonder geen blijvende schade aan over, behalve een nat fototoestel die samen met Opie de onderwaterwereld is gaan bekijken. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog….. en zien we de lol hiervan nog in. We lopen zeker dik 2 uur de Narrows in. Af en toe helemaal alleen tussen die rode rotspartijen en wadend in het water. We maken onderweg veel foto’s en ook filmpjes met de waterdichte GoPro, leuk voor later. De wanden van de kloof komen steeds nauwer naar elkaar toe, en dit is echt een kick om hier samen te kunnen lopen. Ergens in een flauwe bocht zijn we gestopt, hebben een foto gemaakt en beginnen we aan dezelfde weg terug.

Onderweg zien we dat we de enige juiste beslissing hebben genomen om zo vroeg hieraan te beginnen. Het wordt steeds drukker en het lijkt wel de Las Vegas Strip op zondagavond, wat een mensen! Het is vooral druk waar de Narrows beginnen, maar dan beginnen wij juist weer aan de andere 1600 meter van de Riverside Walk om bij de shuttlebus terug te komen. We zijn natuurlijk drijfnat en dat loopt niet echt prettig boven water. Eenmaal in de bus worden we weer volledig op de hoogte gebracht door de chauffeur met Zion info en dan begint het me toch te regen, niet normaal. Gelukkig zitten wij droog, en natter konden we toch niet worden. Na dit ritje bekijken we nog het Visitors center, waar de parkeerplaats nu overvol is. We pakken de auto en rijden in 5 minuten naar Springdale, en nemen we onderweg Handmade Sandwiches mee bij Zion Park Gift & Deli. We duiken daarna onder de douche en dekens om zo heerlijk hier van bij te komen. De eerste was zit er ook al weer in….

Het is even droog geweest maar nu rond 18.00 uur regent het weer behoorlijk hard. We rennen naar de overkant, want we willen droog overkomen bij Switchback Jack’s Sports Grill waar we gaan eten. Lekker dichtbij en ook erg goed. We doen nog even boodschappen bij Sol, en tanken de Minivan weer vol, zodat we morgen na het ontbijt meteen onze weg kunnen vervolgen naar Torrey voor ons volgende avontuur. De rest van de avond kijken we een beetje tv en browsen we door alle weblogs, nieuws, en sport sites waar we de afgelopen dagen niet aan toe zijn gekomen, ook heerlijk na zo’n (in)spannend dagje….

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

4 thoughts on “The Narrows…..

  1. Wat een ontzettend leuk verslag! Leuk en lekker leesbaar geschreven. Heel veel plezier nog want volgens mij hebben jullie dat echt… Ik blijf mee lezen! Groetje Marja (ko-mar AA forum)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s