De Sedona noot!

Vandaag doen we in de ochtend rustig aan. We hebben geen vaste planning en dat is ook wel is lekker. Er is ook weer een bewolkte dag voorspelt, maar de zon laat zich toch al regelmatig zien zo vroeg in de ochtend. Eerst gaan we voor onze dagelijkse ochtendgymnastiek op zoek naar een trail, voor de sportieve noot van vandaag. Het wordt de Fay Canyon Trail van 1.1 mile, dachten we! Het ligt in Red Rock – Secret Mountain, vandaar dat hij dus moeilijk was te vinden. We parkeren onze auto, maken 1 rugtas klaar en beginnen aan de wandeling. Het is hier een erg mooie omgeving met de groene bomen en de rode rotsen. Het is een easy hike, waarbij je ook nog af en toe in de schaduw van de bomen loopt. Het is werkelijk prachtig, alleen de meters lijken hier wat langer dan we gewend zijn. Na een uurtje lopen zien we het bordje End of Trail. Hier genieten we van de hoge rotspartij voor ons, en heerlijk weer wat een rust heerst er hier, als we tenminste die schreeuwende kinderen van de Pakistani erbij weg denken, een beetje jammer. Bij de auto zien we dat de trail inderdaad 1.1 mile is, maar ja we moeten ook nog terug. Ach, die extra verbranden calorieën halen we vanmiddag wel weer in…..

Dan rijden we naar de Silver Son West, een Gallery! Dit zorgt voor de culturele noot van vandaag. Alleen dit is een gallery met oude rotzooi zoals Coca Cola en Route 66 signs, heerlijk. Alles is helaas net iets te groot om mee te kunen nemen, jammer. Maar het is erg leuk om hier even rond te snuffelen tussen al die oude en nieuwe prullaria.  Dan is het tijd voor de  gelovige noot voor vandaag, een bezoekje aan The Chapel of the Holy Cross. Een in de rotsen gebouwde kapel met een glazen wand achter het altaar waar je de Red Rocks schitterend kan zien. Erg mooi gedaan. Dan gaan we naar het winkelgedeelte Tlaquepaque, die voor de Spaanse noot zorgt voor vandaag. Mooie Art winkeltjes en galerieën in Spaanse stijl. Leuk om doorheen te slenteren. Ook hebben we hier heerlijk gegeten, wat dus meteen voor de inwendige noot heeft gezorgd.

Dan doen we nog wat boodschappen dicht bij ons huis en gaan lekker chillen in de HotTub. We checken de weersvoorspellingen voor morgen en die zien er goed uit! We bellen met Red Rock Balloon Adventures en Northern Light Balloon Expeditions voor een ballonvaart voor morgen, maar helaas is er bij beide pas vanaf zondag een plekje vrij. Helaas dit kon gebeuren, maar we wilden niet het risico lopen om al een dure reservering te hebben waarbij het slecht weer zou zijn, wat ook zomaar had gekund gezien de laatste dagen. Nou ja dan hebben we morgen weer een heerlijk rustig dagje voor de boeg die we uiteraard wel door komen in ons paleisje. We eindigen deze dag op ons heerlijke terras met een koude noot, Americone Dream van Ben & Jerry!

Ps.
Naar aanleiding van wat vragen is hier een huishoudelijke mededeling:
Misschien niet al te duidelijk, maar in het wolkje van de bovenste foto kan je reageren per dag!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

2 thoughts on “De Sedona noot!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s