Een mooi stukje aarde.

Wakker om 4.30uur, gordijnen open en zwaar bewolkt. Helaas geen sunrise bij Monument Valley voor ons. Snel weer bedje in en slapen maar. Tot 07.30 uur houden we het vol en dan horen we dat Sr. al een ontbijtje aan het maken is. Lekker hoor, het is net een hotel maar dan anders. Er wordt dan gedouched en gaan de koffers weer de auto in. We checken uit en vinden het erg jammer dat we hier alweer weg moeten, maar ja, we hebben maar 3 weken natuurlijk. Het enig jammere is dat in het huis geen WiFi ontvangst was, en dat weegt binnen ons groep toch wel als een zwaar gemis. Dat is ook de reden dat onze weblog ietsje vertraging opliep, sorry daarvoor. Bij het uitchecken uploaden we Go with the Flow bij de receptie zodat we geen trouwe lezers verliezen….

We tanken de Minivan ook weer vol, en merken dat die Indianen zelfs bijna 40 doller cent per Gallon goedkoper zijn dan alle omliggende benzinepompen, bizar! Dan gaan we op weg naar Sedona in jubilerend Arizona, het bestaat nml.100 jaar! We zien allemaal vlaggetjes en vele Indianen langs de weg in Kayenta klaar zitten om ons uit te zwaaien, denken we. Of is het toch omdat het Independence Day is? Waarschijnlijk is het toch het laatste, het is ook echt een Amerikaans feestje, waar elke bevolkingsgroep aan mee doet, wat ook duidelijk onderweg te zien is. Het is helaas erg slecht weer, wat betreft het fotogenieke dan. Geen mooi blauwe luchten maar grauw en grijs met 75 graden fahrenheit, erg jammer.

Onze pitstop vandaag is Coal Mine Canyon. Een goed bewaard geheim dat we uiteraard op het AllesAmerika forum hebben bemachtigd. Het ligt bij Tuba City waar we dan de afslag 264 moeten nemen en bij Mile marker 337 linksaf slaan. We zijn benieuwd. We gaan weer het gravelpad op met onze Minivan en na 800 meter bij de Windmolen staan er wat picknick tafels en daar is dit wonder te bezichtigen. We rijden tussen de koeien door en dan staan we inderdaad ineens voor een Canyon, De Coal Mine Canyon dus. Er zijn hier geen wegbewijzering bordjes, dus er komen geen verdwaalde pottekijkers. En wat zijn wij blij dat we dit gedaan hebben zeg, ongelofelijk. Ondanks het gemis van de zon was dit zo verschrikkelijk mooi, dit is niet na te vertellen. De vele hoodoos staan ook dichtbij de rand, wat het ook zo mooi maakt. We lopen hier een uurtje rond met open mond. Helaas voelen we druppels en besluiten we om niet de andere kant van de Canyon te bekijken wat ook een mogelijkheid was/is. We vinden het niet verantwoord om gedurende dit gemiezel op gravel te rijden met onze Minivan, we gaan de problemen niet opzoeken. We rijden weer terug richting Tuba City waar we de afslag 89 nemen naar ons einddoel voor vandaag, Sedona.

Bij Flagstaff heeft iedereen trek in een warm bakkie, en zoeken we een Starbucks op. Hier zien we meteen dat het hier 1 uur eerder is. Raar die verschillen, er is hier geen pijl op te trekken, Streets & Trips geeft echt duidelijk aan dat we dit uurtje pas in las Vegas zouden verdienen. Nou ja, nu dan maar de klokjes terug zetten. Dan nemen we de 89Alt naar Sedona. Hier rijden we door de Oak Creek Canyon, wat ook weer een schitterende Scenic route is. Eenmaal in Sedona parkeren we de auto, er krijgen er een paar al lichte ontwenningsverschijnselen, er moet even gewinkeld worden. De jongste vergroot haar schoenen collectie en oma is weer een hartje rijker. We nemen en lekker ijsje en gaan dan opzoek naar ons huisje voor 3 nachten, Terra Bella. En inderdaad is dit een schitterend stukje aarde net als de Coal Mine Canyon! Dit huis misstaat niet in een aflevering van MTV Cribs, ongelofelijk! Het is in een waanzinnig villa wijk en wij wonen er nu gewoon midden in. Helaas voor 3 dagen, maar toch. We besluiten terplekke om thuis te eten en doen snel boodschappen om optimaal van deze villa te genieten. Morgen zien we wel weer verder

Ps.
Naar aanleiding van wat vragen is hier een huishoudelijke mededeling:
Misschien niet al te duidelijk, maar in het wolkje van de bovenste foto kan je reageren per dag!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

5 thoughts on “Een mooi stukje aarde.

  1. Ja omgeving sedona is mooi he, wij zijn daar ook paar keer geweest ,ook de hoofdstraat vind ik erg leuk met al die beelden,grnirt ook maar lekker van de villa.Super toch.

  2. wat is het allemaal weer mooi!!! Wij zijn ook in Sedona geweest. Schitterende zonsondergang. Nogmaals, super leuk om zo mee te genieten. Veel plezier nog!

  3. ohhhhh, toch zeker wel een ijsje uit de winkel waar ze dat zelf maken???? Dat is zoooo lekker…….je kunt de calorieeen zien springen, haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s