Tsi-Bii-Ndzisgaii

De 4 nachten in Moab zitten er alweer op, erg jammer! Maar vandaag staat er weer wat unieks op het programma, het 8e wereldwonder nml. Tsi-Bii-Ndzisgaii (lees: tseeh-bee-ni-zees-kay) beter bekend als Monument Valley Tribal Park. In 2005 zijn we daar als een speer voorbij gereden vanwege het rare sfeertje wat er hing, vonden we toen. Nu 7 jaar later gaan we in de herkansing, we blijven er zelfs een nachtje slapen. Onderweg naar Goulding is zoveel moois te zien, dat we zelfs moeten kiezen. We slaan Mule Canyon, Natural Bridges en Garden of Gods over, hoe graag we dit ook zouden zien. Een kwestie van keuzes maken dus.

We beginnen op de 191 waar we onderweg voor een gesloten deur staan bij Hole N”’ The Rock, die pas om 09.00 uur open gaat. Dan door naar de Wilson Arch die gewoon langs de weg staat. Dus geen hike maar gewoon genieten vanaf de 191. We rijden door Monticello en in Blanding stoppen we even bij het Visitor center. We worden weer hartelijk ontvangen, krijgen 5 lollies en gaan door naar de afslag 95. Hier rijden we langs de Mule Canyon waar er volgens de planning zo rond 12.30 uur een House on Fire staat. Helaas zijn we daarvoor 2 uur te vroeg en gaan we dus niet helpen met het blussen, volgende keer misschien. Vlak voor Natural Bridges NM rijden wij de 95 op. De borden met de kogelgaten  waarschuwen ons voor de switchbacks en het hellingspercentage van 10% op het einde van deze 23 mile, oftewel de Moki Dugway. Voor de Moki Dugway is er de afslag naar Muley Point, 360 graden panorama uitzicht op o.a. Monument Valley. Het is een gravel road en we wagen het erop met onze Minivan. Het is nog wat onbekend terrein maar het uitzicht moet hier zo waanzinnig mooi zijn dat wij het gewoon erop wagen. De GoPro wordt weer op de voorruit geplakt en karren maar. En inderdaad voelen wij ons hier weer als Lone Rangers, maar dan zonder Johnny Depp. Wat een rust en een schitterend uitzicht, helaas is het wat bewolkt en heiig maar het blijft weer onwaarschijnlijk mooi. We hobbelen weer vrolijk terug naar het beginpunt van de Moki Dugway. Dit gedeelte is 3 mile lang met gegravelde haarspeldbochten. We schakelen de automaat in zijn 1 en rijden stapvoets omlaag, super gaaf. Onze Minivan houdt zich kranig en loodst ons keurig naar beneden op deze coole weg. Dan kan het gas er weer op en gaan we picknicken op dezelfde plaats als in 2005, het Goosseneck State Park! Hier heb je een schitterend uitzicht op de bochten van de San Juan River, dit blijft ook spectaculair. De koelbox wordt hier weer wat lichter en zo gaan we op weg naar de volgende stop, Mexican Hat. Ook dit is een herhaling van 2005, dus fotootje en weer door.

We slaan rechtsaf de wereldberoemde 163 op. Dit is die lange weg die op de voorgrond van elke Monument Valley foto staat afgebeeld. Natuurlijk nemen wij die foto ook en rijden dan door naar Gouldings Lodge onze slaapplaats voor vanavond. We hebben hier het Red Rock Pass House geboekt. Wat een waanzinnig mooi uitzicht hebben we hier op Monument Valley, niet normaal. We doen even 2 uurtjes de ogen dicht ondanks het mooie uitzicht. Om 17.00 uur gaan we richting Monument Valley Tribal Park waar we de Valley Drive gaan rijden. Lang getwijfeld maar ook hier zetten we onze Minvan aan het werk. We betalen de $5 p.p. aan entree geld en mogen dan het beroemde Navajo terrein op. Hier gaan we weer 17 mile lang hobbelen tussen o.a. de West, East, Merrick, Elephant, Cly  en Camel Butte. De zon laat zich regelmatig zien en dan lichten deze rotsformatie prachtig op. Na 2 uur zijn we uitgehobbeld en het was werkelijk schitterend. En wat een rust heerste ook hier weer in dit uitgestrekte gebied. Het was te goed te doen met de ongeladen Minivan, hopelijk denken alle schroefjes er ook zo over de rest van de vakantie.

We rijden terug naar Gouldings Lodge waar we de traditionele Navajo Nacho specialiteit uitproberen. Het is echt heerlijk en de porties zijn abnormaal groot, dit was weer een goede tip! We rijden terug naar ons huis en proberen om vanaf ons terrasje de Sunset van Monument Valley tijdens het Golden Hour op de gevoelige plaat vast te leggen. Dit lukt gedeeltelijk omdat het toch teveel bewolkt is op het laatste moment. Moe maar voldaan hebben we een fantastische volle dag achter de rug.

Ps.
Naar aanleiding van wat vragen is hier een huishoudelijke mededeling:
Misschien niet al te duidelijk, maar in het wolkje van de bovenste foto kan je reageren per dag!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

2 thoughts on “Tsi-Bii-Ndzisgaii

  1. Het valt altijd mee wat die huurauto’s kunnen. Je wilt niet weten op wat voor een dirtroads wij hebben gereden met de Lincoln Towncar…….
    Maar weer geweldige fotoos!! Nu al benieuwd naar de volgende serie
    groetjes
    Yvonne

  2. Nou…. Ik kan we voorstellen dat je af en toe van alle indrukken even de ogen sluit,ondanks de mooie uitzichten,maar poeh poeh…..wat een plaatjes he

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s