Een delicaat dagje.

Vanmorgen konden we eindelijk uitslapen, gaat die wekker weer om 04.30 uur i.pv. 05.30 uur zoals ik gisteren dacht! Het is vakantie ja…… Maar we doen het graag, en hebben de wijze raad van het Moab Visitor Center opgevolgd. Zo vroeg mogelijk dan is het nog een lekker temperatuurtje, en te doen. Vandaar het vroege tijdstip. Alles doet het nog na het hobbelen van gisteren dus we gaan ervoor. Delicate Arch stond nml. als eerste op onze lijstje voor deze vakantie, deze hike wilde we absoluut doen. De wandeling naar het gezicht van Arches NP staat bekend met de moeilijkheidsgraad Strenuous, hij is 3 mile oftewel 4,8 km en heeft een stijgingspercentage van 146 meter!!

We rijden door de nu nog onbemande poortjes van Arches NP en rijden naar Wolfe Ranch, waar de start van de hike is. De zon komt langzaam op en geeft schitterende gloed op de rotsformaties. Er staan verschillende mensen met camera’s al langs de weg om dit Golden Hour vast te leggen. Maar wij rijden door, want wij hebben een ander doel… We zijn niet de eerste, want er staan al een paar auto’s op de parkeerplaats. Het begin is al gelijk een aardige klim maar ook een fantastische ervaring. Dat we dit gewoon doen met zijn alle is alleen al kickuhhh! Je kan er veel over lezen maar het hiken zelf  moet je beleven. We hebben water genoeg bij ons en nemen regelmatig even een rust momentje. Het is echt een pittige klim, maar ook in een schitterende omgeving. Als we dan uiteindelijk na 1,5 uur bij Delicate Arch staan is dit een geweldig moment. We hebben het gewoon gedaan yessssss. Het is er ook niet druk en we kunnen geweldige foto’s maken. De mensen die er nu zijn gunnen elkaar ook echt dit unieke momentje en helpen elkaar met het maken van een unieke Christmas Cards voor 2012. Men vindt het ook geweldig dat we helemaal from the Netherlands zijn, wauwwww. Dan maken we ons op voor de weg terug. Dit is best ook pittig, maar dat komt door de temperatuur. Deze is al snel aan het oplopen en dat maakt de hike  inderdaad een stuk moeilijker. We doen 1 uur over de terugweg en staan om 09.00 uur weer bij de Dodge, Golden Oreo koekjes te eten. Zo, nu kunnen we in ieder geval zeggen, we did Delicate Arch!!

Nu rijden we nog naar het viewpoint van deze beroemdheid en lopen in 400 meter naar 61 meter hoogte, eitje….. Het is al erg druk bij de boog, zien we van deze afstand. Hierna besluiten we nog wat Arches en viewpoints te bezoeken zonder echt lang te moeten hiken. We gaan door naar de Skyline Arch (0,6 km), Balanced Rock (0,5 km), Corthouse Towers Viewpoint, en Park Avenue Viewpoint voordat we weer naar de uitgang van Arches NP rijden. Wat een waanzinnig mooi park is dit toch. We zijn alweer 6 uur in Arches NP, en het is pas 12.00 uur, goed gedaan. Nu terug naar Moab want om 12.45 uur is de EK Finale tussen Spanje en Italië. Die gaan we met de voetjes omhoog bekijken in ons huisje op ESPN! Het echte Spanje stond weer op en dan maakt het niet uit tegen wie ze spelen, verdiend gewonnen dus. En dit lijkt wel een terugkerend ritueel vanuit de States, maar José alweer gefeliciteerd! We eindigen deze memorabele dag bij Pasta Jays! Morgen uitslapen tot 06.30 uur, yesssss!

Ps.
Naar aanleiding van wat vragen is hier een huishoudelijke mededeling:
Misschien niet al te duidelijk, maar in het wolkje van de bovenste foto kan je reageren per dag!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

7 thoughts on “Een delicaat dagje.

 1. Wouw!! Wij hebben jullie site gevonden. Wij zijn (natuurlijk…) ook echt Amerika fans en hebben al heel wat reizen door dit prachtige land mogen maken. Maar om op deze manier mee te genieten is ook fantastisch! Heeeeeel veel plezier nog. Groeten van Jeroen en Mieke Dijkers uit almelo

 2. Hola Goedies,fotos zijn echt heel gaaf!
  Het is wel vroeg opstaan maar zeker de moeite waard.Maakt ons wel weer heel enthousiast om weer die kant op te gaan.

  Gr, de los Mendo’s

 3. Ze zeggen wel eens dat de boog niet altijd gespannen kan staan, maar voor deze arches kom je toch met liefde en plezier heel vroeg je bedje uit 🙂 Het vroege opstaan is het waard geweest. Mooie dag, mooie herinneringen en schitterende foto’s !

 4. Wat een geweldig jullie verhalen weer te lezen. Echt super mooi daar….. En die hele klim was zo te zien echt de moeite waard. Geniet nog lekker. Ik blijf jullie volgen
  Liefs Mandy

 5. Beste familie,
  Leuk om jullie zo te kunnen volgen tijdens de reis.
  Zo te lezen, en te zien op de foto’s, vermaken jullie je wel.
  Heerlijk plaatsje is Moab hè, in dat prachtige, roodbruine canyondecor.
  Ik wens jullie een heel fijn vervolg van de vakantie.

  Groet, Marco.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s