The Lone Rangers

De biologische klok is nog steeds van slag waardoor ondergetekende alweer om half 4 klaar met slapen is, lekker dan! Dan maar de computer aan en verder met het verslagje van gisteren.. De rest volgt geleidelijk aan ook, dus de Jetlag is nog niet voorbij. We hebben tijd genoeg want om 7 uur gaat het Moab Adventure Center pas open en kunnen we de Jeep ophalen bij Canyonlands Jeep Adventures. Met het vullen van de koelbox zijn we klaar, op naar onze trail doop!

Na al het papierwerk en de instructies krijgen we een rode Jeep Wrangler mee waar we met z’n vijfen in passen. We draaien de Hwy 191 op en gaan opzoek naar het begin van de Gemini Bridges Trial, een moderate trail. Deze staat goed aangeschreven en hier zetten we de odometer op 0, zoals aangeven in de Trail & Safety Guide. De GoPro wordt op de motorkap geplakt en karren maar. Wauwwww wat een ervaring is dit zeg. De mooiste gebieden zijn nu te bereiken waar onze Minivan absoluut nu in duizenden onderdelen uit elkaar had gelegen. We hobbelen wat af en maken vele ohhh en ahhhh fotostops, wat een ervaring is dit weer. Onderweg drinken we wat af, want buiten de auto is het erg heet, ondanks dit vroege tijdstip. De trail is goed te volgen en zo ook de Gemini Bridges waar deze trail naar vernoemd is. Een korte hike naar dit wonder der natuur is erg makkelijk. Dan rijden we naar de Hwy 313 waar we Canyonlands met een bezoekje vereren.

Hier kopen we onze America The Beautiful Pass en rijden we naar het Canyonlands Visitor Center. Hier zijn ook mooie picknick plaatsen in de schaduw en pikken we er meteen 1 in. Daarna gaan we voor onze 2e trail vandaag, de Schafer Trail. Deze is van de moeilijkheidsgraad easy, eitje dus. Deze moet je vanaf boven naar beneden rijden werd ons aangeraden op het Alles Amerika forum, dus vandaar dat we eerst een Moderate Trail hebben gedaan en daarna de Easy i.p.v. andersom. Alweer ge-wel-dig, wat een schitterende omgeving. Ook hier hobbelen we van de ene kant naar de andere kant in de Jeep en komen we er niet zonder kleerscheuren vanaf, maar ja dat hoort erbij! We hebben genoeg tijd dus doen we ook nog de White Rim Trail naar de Musselman Arch en terug. En dat hebben we geweten, hier schudden we zo vreselijk door elkaar dat we hopen dat alles nog werkt na vandaag….. Het is weer een erg mooie Arch waar we zelfs overheen kunnen lopen en mooie plaatjes schieten. Ook zien we onderweg verschillende Goosenecks van de Colorado en op ruime afstand het Fossil Point van het Dead Horse Point State Park waar de eindscene is opgenomen van Thelma and Louise.

Dan rijden we dezelfde weg terug tot het bordje Moab weer verschijnt. Ook dit is een waanzinnige mooie weg langs vele bezienswaardigheden zoals de blauwe zout velden van de Potash plant. Tevens zien we in gebied de vele fimsets die zijn opgebouwd voor TLR volgens de borden, oftewel The Lone Ranger! Deze film komt in juli 2013 in de bioscopen met in de hoofdrol Johny Depp en wordt nu opgenomen in dit waanzinnig mooie gebied. Kosten nog moeite worden er gespaard wat te zien is aan het materiaal wat er al staat en is gebouwd, zelfs een hele spoorbaan is er aangelegd. Buiten dit gezelschap hebben we verder weinig beweging gezien, ja heel af en toe een verdwaalde Jeep, maar we hebben ons echt als Lone Rangers gevoeld, dus ik begrijp die Johnny Depp wel.

Dan bereiken we de paved Scenic Byway 279 en dat is dan echt een verademing, rijden zonder hobbelen langs de Colorado River. Onderweg besluiten we dat we vanavond ons huis niet meer verlaten, en doen we meteen boodschappen bij de City Market voor het avond eten. De dames en de boodschappen worden afgezet bij het huis en wij gaan de Jeep afspuiten en aftanken voordat we hem helaas weer moeten inleveren. Wat een schitterende ervaring was dit zeg en smaakt zeker naar meer. Thuis maken we allemaal gebruik van de super HotTub en proberen we om de spieren weer soepel te bubbelen. We maken het dan ook zeker niet te laat vanavond want morgen staat de wekker alweer om 05.30 uur te gillen…..

Ps.
Naar aanleiding van wat vragen is hier een huishoudelijke mededeling:
Misschien niet al te duidelijk, maar in het wolkje van de bovenste foto kan je reageren per dag!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

6 thoughts on “The Lone Rangers

 1. Hey hallo,
  Even een vraagje. Wij zittennu dus ook in moab. Zie ik het goed hebben jullie ookeen opa bij net als wij? Onze zoon is johnny depp fan en hij zag gisteren medewerkers van de filmset bij ins zwembad bij de huisjes. Maar hij durfde niet te vragen waar de opnames zijn. Kun je ook met een minivan langs de set komen? Dan willen we dit morgen combineren met canyonlands. Vanddag hebben wij al vroeg 2 hikes in arches gedaan. Om11 uur was onze pijp al leeg door de warmte.knap dat de vrouwen bij jullie willen koken! Niks voor mij hoor op vakantie hoogstens een ontbijtje maken gr karin van http://www.maudluuk.wordpress.com

 2. Hoi Goedies!!
  Gaaf om jullie weer te volgen!
  Moet echt geweldig zijn om zo’n hike te maken,en die Jeep is echt “subzero”volgens Roman!!
  Hier in in Europa niets veranderd….Spanje nog steeds Wereld en Europees kampioen!!!
  Groetjes van de Mendo’s

 3. Hoi Theo,

  Leuk om jullie vakantie weer op de voet te volgen. Ik zag op het weerbericht voor Moab dat het daar momenteel 37C is, is dat een beetje uit te houden?

  Veel plezier straks bij het raften op de Colorado-rivier, dat zal wel de nodige verkoeling brengen. Ik ben benieuwd naar je volgende verslag met foto’s! Veel plezier gewenst.

  Groeten, Stephan
  Vakkie F

 4. Wauw….en dan een mooie ROOIE nog eens. Lijk mij ook heel gaafq,dat hebben jullie ook weer meegemaakt.en over die jet lag kom je wel heen hoor,geen punt. Die wekker hoeft misschiennog niet e ens gezet te worden!!!!

 5. Leuk om even te lezen, wij zitten nu in ons huisje in Moab, moe van de Jetlag en van de warmte, vandaag Dead horse point gedaan en via Long Canyon road weer terug naar Potashroad en Moab.
  @Karin, wij zagen de filmset op de Colorado river langs de Potash road, nog op het verharde gedeelte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s