Mijlen maak dag

En de planning klopt weer als een bus, vroeg wakker dus mijlen maken. Maar zo vroeg was nou ook weer niet de bedoeling. Half 4 allemaal klaar wakker, want onze biologische klok denkt dat het al bijna middag is. Dan maar een beetje internetten en om half 6 zitten we pontificaal in de breakfast corner van het Beaumont Hotel waar we de zon zien opkomen. Lekker bakkie met een wafeltje, sappie met een yoghurtje als toetje en we zijn klaar voor de grote oversteek naar Moab.

Eerst nog even uitchecken, autoladen en natuurlijk de GoPro installeren en dat duurt effe. Hij moet op zijn kop hangen voor de beste positie en dat vergt wat aanpassingen in het menu. Maar dan rijden we toch al om kwart voor 7 de I-70 op. En die rijden we helemaal af tot de afslag Cisco in Utah. We rijden door de Eisenhower tunnel en onderweg zien we hele mooie (groene) skigebieden zoals Breckenridge en Vail en wordt de natuur steeds beetje bij beetje meer oranje gekleurd. Soms stoppen we even voor een fotootje want het is echt weer genieten in deze omgeving. Bij Rifle Meeker gaan we eraf, want we lusten wel een Starbuksje. Hier worden 2 verschillende Cinos besteld, 2 warme Cappu’s en 3 koude Frappu’s!

Na deze overheerlijke onderbreking is de volgende stop bij een Walmart in Grand Junction voor de eerste boodschappen stop! Lekker slenteren in een Walmart is hier in de States ook al een uitje op zich. Buiten de koelbox en ijsblokjes, zit ons karretje in rap tempo tot de nok toe gevuld. We gaan door want we willen picknicken met een view, langs de Colorado dus.

Daarom slaan we bij Cisco de I-70 af om hier het laatste stukje langs de Colorado te rijden op de SR 128 Scenic Byway! Eerst maken we nog een fotostop bij het Utah sign. Het is toch best nog wel een ritje, dus om 2uur stoppen we langs de Colorado bij een rotspartij waar we een broodje eten. Het is inmiddels alweer erg warm hier want de 100 Fahrenheit is gehaald. We rijden weer door en maken vele stops waaronder bij een verlaten tankstation en bij de vervallen Dewey Bridge. Wat zijn we weer in een waanzinnige mooie omgeving beland. We zien weer vele rafters en mooie, zeer mooie rotspartijen om ons heen. We gebruiken ook de self-onstpanner maar weer eens voor een familie portret in deze aflevering van National Geographics. En dat op onze eerste mijlen maak dag, een win win situatie. In Moab rijden we direct door naar ons huis voor de komende 4 nachten en dit is erggg mooi en groot. We installeren onze spullen en doen rustig aan, we zijn al meer dan 12 in de weer! De dames pakken de koffers uit, opa en ondergetekende brengen alles in gereedheid voor morgen, batterijen opladen, stickjes legen en Kaylee is druk in de weer met Whatsappen en laat via Facetime het huis van binnen zien.

Om 6 uur gaan we naar ZAX voor de makkelijke hap, de beroemde ZAX burger. Heerlijk gegeten gaan we opzoek naar het Moab Adventure Center en Canyonlands Jeep Adventure. Hier huren we een Jeep voor morgen en boeken we een halve dag Raften voor maandagochtend, eerder was helaas niet mogelijk. Dan doen we het Moab Visitor Center nog even aan voor de gebruikelijke adviezen rondom de trails in Arches NP. We worden erg goed geholpen door een geboren Nederlander, het moet niet gekker worden. Hij drukt ons op het hart om vooral NIET in de (na)middag te hiken naar bijv. Delicate Arch, het is daar echt te warm voor. Gewoon in de ochtend en dan maar iets minder mooi foto’s….. En aangezien wij allemaal amateur hikers zijn besluiten we om dit zeer ter harte mee te nemen in de planning van de komende dagen. We lopen nog een stukje door de Main St. en zijn rond half 9 uur weer terug in ons huis. Daar gaat Opa aan de slag met het ontdoen van de vliegen van de auto in de garage, er wordt wat getafeltennist en de Trail & Safety Guide voor morgen geraadpleegd. Plots is iedereen lamgeslagen en gaat voor 22.00 uur het licht uit, het verslag komt morgen wel…….

Ps.
Naar aanleiding van wat vragen is hier een huishoudelijke mededeling:
Misschien niet al te duidelijk, maar in het wolkje van de bovenste foto kan je reageren per dag!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

7 thoughts on “Mijlen maak dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s