Game On!

Gisteren hebben we maar weer eens geprobeerd om online in te checken zodat we de Sr. en Jr. perikelen bij de balie voor zijn. En dit lukt….bijna! We worden bijna allemaal op de 2 vluchten ingechecked behalve ondergetekende. Ik moet mij morgen melden bij de bali voor de 2e vlucht van Ijsland naar Denver. Ik neem in ieder geval een dikke trui mee, want het is maar 14 graden in Ijsland……

 Na een toch wel teleurstellende wedstrijd tussen Spanje en Portugal die in Polen 2 dagen heeft geduurd kijken wij nog onze laatste VI Oranje af die ook in Nederland de volgende dag pas is afgelopen. Maar dit is geen probleem want vandaag gaat er geen wekkertje midden in de nacht af, omdat we om 14.00 uur de lucht in gaan. En toch wordt het zo’n vakantieochtend die te lang duurt, we zijn te vroeg wakker, willen weg en de klok zet echt geen stap harder. Uiteindelijk staat dan toch de taxi voor de deur en is het Game On! Opa en Oma worden opgehaald, Dorry zwaait ons traditie getrouw uit en dan gaan we op weg naar Schiphol. Dit ritje gaat vlekkeloos, hopenlijk gaat dit de hele dag zo door. We staan als 2e in de rij, maar de incheckbalie van Icelandair is nog niet open. Na een kwartiertje komt er beweging achter de balie en wordt ook ik gelukkig op de 2e vlucht gewoon ingecheckt.
 
Dan moeten we ons voor het eerst in Nederland bij de douane ontdoen van de schoenen, broekriemen en andere prullaria. Gelukkig horen we geen vervelende piepjes,  en beginnen we alweer aan een volgende traditie; broodjes, bakkie koffie en winkeltjes kijken voordat we ons naar naar gate C9 begegeven.  Daar verlaten we met 20 minuten vertaging Haarlemmermeer in de oudste Boeing 757 van Icelandair, er is nml. geen inflight entertainment…..ahhhhh. Als compensatie wordt er een PSP te leen aangeboden voor deze vlucht van een kleine 3 uur, waar we uiteraard géén gebruik van maken, want we hebben genoeg entertainment bij ons.
 
In Reykjavik hopen we op een vers toestel richting Denver. We zijn hier nu 3 uur verder maar gaan ook weer 2 uur terug in de tijd en zijn we maar 1 uur verder waar we 3 uur over hebben gedaan……raar. Eerst nog even door de douane, en daar wordt ondergetekende er natuurlijk weer uitgepikt voor een Free Random Search! Nu zijn we op vakanties gek op overal waar Free voor staat,  maar dit sla ik toch liever over. Ik moet mee naar een apart kamertje, zoals op de TV serie Airport en moeten mijn zakkken leeg, schoenen uit, de rugtas wordt onderste boven gekeerd en ik wordt op een verhoging uitgebreid gefoullieerd. Binnen 3 minuten sta ik weer aan de goede kant van het glas, en laat hier 5 medewerkers toch een tikkie teleurgesteld achter, helaas pindakaas.
 
Ons horloge zegt dat het etenstijd is, dus broodjes gehaald en richting de Gate gelopen. Hier hebben we weer de gebruikelijk 20 minuten vertraging, als we het luchtruim richting Denver nemen. Gelukkig hebben we nu wel volledig inflight entertainment in de stoelen voor ons, dus die 8 uur komen we zeker door. We plakken de GoPro op het raam, en filmen zo de complete start van het vliegtuig, Denver here we come! Er worden filmpjes gekeken, spelletjes gespeeld, geslapen en ik lees GIJP in een adem uit op de iPad tijdens het tijdstip dat Duitsland-Italië aan het spelen zijn, en heb zo toch nog een beetje dat VI Oranje gevoel. Ik maak een beginnetje met dit verslag en dan landen we om 18.45 plaatselijke tijd in Denver waar het 8 uur vroeger is dan in Nederland. Het is erg stil en we worden zeer snel en vriendelijk geholpen bij de Customs, en we krijgen allemaal het fel begeerde stempel in ons paspoort. Op naar de koffers en door naar National voor onze auto. Daar kiezen we weer voor een Dodge, een witte met maar 2075 mile op de teller, hagel wit en hagel nieuw dus!
 
TomTom aan en op naar 6805 North Argonne Street. Binnen 10 minuten krijgen we de sleutels en eenmaal op de kamer merken we toch wel dat het voor ons gevoel 05.00 uur in de nachts is……boing! Toch WiFi aan, en daar zien we dat de gevleugelde wijsheid van Garry Linneker niet meer opgaat: “Voetbal is een leuk spel waarin 90 minuten lang 22 mannen elkaar een bal toespelen. Na afloop heeft het Duitse team altijd gewonnen.”! Spanje-Italie a.s. zondag dus in de finale van het EK 2012. Dan zijn we in Moab, en dit wordt plaatselijke tijd 14.45 uur gespeeld, siesta time!!!! We proberen nog wat tijd te rekken om de Jetlag te bestrijden, maar we hebben ijdele hoop………
 
Ps.
Naar aanleiding van wat vragen is hier een huishoudelijke mededeling:
Misschien niet al te duidelijk, maar in het wolkje van de bovenste foto kan je reageren per dag!
 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

5 thoughts on “Game On!

  1. Zo, eindelijk op weg Ewie! Geniet er maar lekker van, hier werk je het hele jaar heel hard voor!! Veel plezier met z’n allen!! Mooie verblijven hoor, de komende weken, leuk om weer mee te lezen Theo!
    Groetjes Ellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s